Öğretmen Ataması 25 Bine Yükseldi

Ekonomi 01.02.2018 - 09:06, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Öğretmen Ataması 25 Bine Yükseldi

Şubat’ta yapılacak öğretmen atamasında sayı büyüdü. Bakan Yılmaz, ‘20 binin üzerine 5 bini de geçmeyecek şekilde ilave öğretmen alımını düşünüyoruz’ dedi..

Atama bekleyen öğretmenlere müjde geldi. Daha önce 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacağının duyurulduğunu hatırlatan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bu sayının 25 bine çıkabileceğini söyledi. Yılmaz, "20 binin üzerine 5 bini de geçmeyecek şekilde bir ilave öğretmen alımını düşünüyoruz. Bununla ilgili bir yasal düzenleme gerekiyor. O düzenlemeyi tamamladıktan sonra ikisi bir arada Şubat ayında duyurusuna geçeceğiz" diye konuştu. Yılmaz, 2003'ten bu yana 584 bin 288 öğretmen atadıklarına, bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında 904 bin 679 öğretmenin görev yaptığına dikkati çekti. Kamunun yaklaşık 3 milyon memuru olduğunu, bunun 1 milyondan fazlasının Milli Eğitim Bakanlığı'nda bulunduğunu belirten Yılmaz, "Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı ilköğretimde 28'den 17'ye, ortaöğretimde 18'den 13'e düştü. Bu rakamlarla Kore, Japonya ile aynıyız, Avrupa'daki İngiltere, Fransa gibi birçok ülkeden de daha iyiyiz" ifadesini kullandı..
Şubat’ta yapılacak öğretmen atamasında sayı büyüdü. Bakan Yılmaz, ‘20 binin üzerine 5 bini de geçmeyecek şekilde ilave öğretmen alımını düşünüyoruz’ dedi..

Atama bekleyen öğretmenlere müjde geldi. Daha önce 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacağının duyurulduğunu hatırlatan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bu sayının 25 bine çıkabileceğini söyledi. Yılmaz, "20 binin üzerine 5 bini de geçmeyecek şekilde bir ilave öğretmen alımını düşünüyoruz. Bununla ilgili bir yasal düzenleme gerekiyor. O düzenlemeyi tamamladıktan sonra ikisi bir arada Şubat ayında duyurusuna geçeceğiz" diye konuştu. Yılmaz, 2003'ten bu yana 584 bin 288 öğretmen atadıklarına, bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında 904 bin 679 öğretmenin görev yaptığına dikkati çekti. Kamunun yaklaşık 3 milyon memuru olduğunu, bunun 1 milyondan fazlasının  Bakanlığı'nda bulunduğunu belirten Yılmaz, "Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı ilköğretimde 28'den 17'ye, ortaöğretimde 18'den 13'e düştü. Bu rakamlarla Kore, Japonya ile aynıyız, Avrupa'daki İngiltere, Fransa gibi birçok ülkeden de daha iyiyiz" ifadesini kullandı..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.