19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

OHAL 6.KEZ UZATILDI

09.01.2018 - 00:08, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

OHAL 6.KEZ UZATILDI

15 Temmuz sonrası OHAL'in 6'ncı kez uzatılması kararı alındı. Süreç ise MGK ve Bakanlar Kurulu'nun aldığı OHAL kararının TBMM'de onaylanmasıyla son bulacak.

FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL 6'ın defa uzatılacak. Süreç ise şöyle ilerleyecek; önce MGK'da tavsiye kararı alınacak, ardından Bakanlar Kurulu OHAL'in uzatılması kararını alıp onaylanması için TBMM'ye gönderecek. Kararın TBMM tarafından onaylanmasının ardından OHAL 19 Ocak'tan itibaren 3 ay boyunca uzatılmış olacak. BOZDAĞ SÜRECİ ÖZETLEDİ Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ bir gazetecinin kendisine sorduğu OHAL uzatılacak mı sorsuna cevap verdi. BİR KEZ DAHA UZATILACAK OHAL'in uzatılacağını söyleyen Bozdağ süreci şu sözlerle özetledi: OHAL bir kez daha uzatılacak. Bunun usulü bildiğiniz gibi Milli Güvenlik Kurulu'nun yavsiye kararı alması gerekiyor. Ondan sonra Bakanlar Kurulu'nda görüşülmesi gerekiyor. Önümüzdeki Milli Güvenlik Kurulu'nun gündeminde muhtemelen yer alacak. Bakanlar Kurulu karar aldıktan sonra onaylanmak üzere karar parlamentoya gidecek.
15 Temmuz sonrası OHAL'in 6'ncı kez uzatılması kararı alındı. Süreç ise MGK ve Bakanlar Kurulu'nun aldığı OHAL kararının TBMM'de onaylanmasıyla son bulacak.

FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL 6'ın defa uzatılacak.

Süreç ise şöyle ilerleyecek; önce MGK'da tavsiye kararı alınacak, ardından Bakanlar Kurulu OHAL'in uzatılması kararını alıp onaylanması için TBMM'ye gönderecek. Kararın TBMM tarafından onaylanmasının ardından OHAL 19 Ocak'tan itibaren 3 ay boyunca uzatılmış olacak.

BOZDAĞ SÜRECİ ÖZETLEDİ

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ bir gazetecinin kendisine sorduğu OHAL uzatılacak mı sorsuna cevap verdi.

BİR KEZ DAHA UZATILACAK

OHAL'in uzatılacağını söyleyen Bozdağ süreci şu sözlerle özetledi:

OHAL bir kez daha uzatılacak. Bunun usulü bildiğiniz gibi Milli Güvenlik Kurulu'nun yavsiye kararı alması gerekiyor. Ondan sonra Bakanlar Kurulu'nda görüşülmesi gerekiyor. Önümüzdeki Milli Güvenlik Kurulu'nun gündeminde muhtemelen yer alacak. Bakanlar Kurulu karar aldıktan sonra onaylanmak üzere karar parlamentoya gidecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.