Okul Desteğine Başvuru Zamanı

Ekonomi 09.08.2017 - 11:34, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Okul Desteğine Başvuru Zamanı

Özel okullarda öğrenim görecek öğrenciler için verilecek eğitim ve öğretim desteği başvuruları, 10 Ağustos-6 Eylül arasında alınacak. Destekten yararlanmak isteyen öğrenciler e-okul, özel okullar ise MEBBİS üzerinden başvurularını yapacak. Tercih yapmaya hak kazanan öğrencilerin isimleri, 7 Eylül'de Bakanlık'ın internet sitesinde yayımlanacak ve aynı gün öğrencilerin tercih işlemleri de başlamış olacak. 14 Eylül'e kadar devam edecek olan tercih sürecinin ardından 15 Eylül'de yerleştirme sonuçları ilan edilecek ve 15-22 Eylül'de nakil ve kesin kayıt işlemleri yapılacak. 75 bin öğrenci bu yıl ilk defa destekten yararlanma imkanı elde edecek. BU YILKİ ÖDEME TUTARLARI Okul Öncesi Eğitim  .............. 3 Bin 60 TL İlkokul - Temel Lise  .............. 3 Bin 680 TL Ortaokul - Diğer Liseler ......... 4 Bin 280 TL

Özel okullarda öğrenim görecek öğrenciler için verilecek eğitim ve öğretim desteği başvuruları, 10 Ağustos-6 Eylül arasında alınacak. Destekten yararlanmak isteyen öğrenciler e-okul, lar ise MEBBİS üzerinden başvurularını yapacak. Tercih yapmaya hak kazanan öğrencilerin isimleri, 7 Eylül'de Bakanlık'ın internet sitesinde yayımlanacak ve aynı gün öğrencilerin tercih işlemleri de başlamış olacak. 14 Eylül'e kadar devam edecek olan tercih sürecinin ardından 15 Eylül'de yerleştirme sonuçları ilan edilecek ve 15-22 Eylül'de nakil ve kesin kayıt işlemleri yapılacak. 75 bin öğrenci bu yıl ilk defa destekten yararlanma imkanı elde edecek.

BU YILKİ ÖDEME TUTARLARI

Okul Öncesi Eğitim  .............. 3 Bin 60 TL

İlkokul - Temel Lise  .............. 3 Bin 680 TL

Ortaokul - Diğer Liseler ......... 4 Bin 280 TL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.