Okullar arası satranç turnuvası heyecanı yaşanıyor

Spor 13.03.2019 - 11:56, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Okullar arası satranç turnuvası heyecanı yaşanıyor

4 ayrı branşta gerçekleşen okullar arası spor ligleri kapsamındaki satranç turnuvası başladı.

Çocuklara spor alışkanlığı kazandırmak ve çocukların sosyal aktivitelere kazandırmayı hedefleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, 4 ayrı branşta okullar arası turnuva düzenledi. Oldukça zevkli geçen Masa Tenisi turnuvasının ardından şimdi de satranç turnuvası başladı. Turnuvada 1167 öğrenci mücadele ediyor. YOĞUN KATILIM Şehit Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda başlayan ve dört gün sürecek satranç turnuvasına Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi, Kocaeli İl Gençlik ve Spor Müdürü Muzaffer Cintimar, Kocaeli Okul Sporları Şube Müdürü Turgay Bulut, Büyükşehir yöneticileri, çok sayıda öğrenci ve vatandaşlar katıldı. SATRANÇ ÇOCUKLARIMIZ İÇİN ÖNEMLİ BİR SPORDUR Şampiyonanın başlangıç konuşmasını yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi, bir zekâ sporu olarak satrancın çocukların hayatında çok önemli bir yerinin olduğunu söyledi. Çocukların zekâ gelişimlerinin olumlu olarak geliştirdiğine dikkat çeken Bilgi, “Büyükşehir olarak spora çok önem veriyoruz ve her alanda aktif bir şekilde çalışıyoruz. 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızı kapsayacak projeler yapıyoruz.” dedi 37 TAKIM 1167 ÖĞRENCİ KIYASIYA MÜCADELE EDİYOR Çocuklara spor alışkanlığı kazandırmak ve çocukların sosyal aktivitelere kazandırmayı hedefleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 4 ayrı branşta okullar arası spor ligi başlatmıştı. Masa Tenisi Şampiyonasıyla başlayan spor liglerinin ikinci ayağı Satranç Şampiyonası oldu. Dört gün sürecek Okullararası Spor Ligleri Satranç Şampiyonasına 237 takım katılırken toplamda 1167 öğrenci kıyasıya mücadele verecek. ÖDÜL TÖRENİ YAPILACAK Zekâya dayalı spor oyunu olarak kabul edilen Satranç Şampiyonasında ödül töreni 15 Mart Perşembe günü yaşanacak. Minik, Küçük, Yıldız, Genç olmak üzere ilkokul, ortaokul ve liselerde bayan ve bay kategori olmak üzere toplam 8 kategoride satranç karşılaşmaları yapılıyor. Şampiyonanın sonunda kategorilerinde birinci olan tüm takım sporcularına ödüller olarak verilecektir.
4 ayrı branşta gerçekleşen okullar arası spor ligleri kapsamındaki satranç turnuvası başladı.

Çocuklara spor alışkanlığı kazandırmak ve çocukların sosyal aktivitelere kazandırmayı hedefleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, 4 ayrı branşta okullar arası turnuva düzenledi. Oldukça zevkli geçen Masa Tenisi turnuvasının ardından şimdi de satranç turnuvası başladı. Turnuvada 1167 öğrenci mücadele ediyor.

YOĞUN KATILIM

Şehit Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda başlayan ve dört gün sürecek satranç turnuvasına Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi, Kocaeli İl Gençlik ve Spor Müdürü Muzaffer Cintimar, Kocaeli Okul Sporları Şube Müdürü Turgay Bulut, Büyükşehir yöneticileri, çok sayıda öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

SATRANÇ ÇOCUKLARIMIZ İÇİN ÖNEMLİ BİR SPORDUR

Şampiyonanın başlangıç konuşmasını yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi, bir zekâ sporu olarak satrancın çocukların hayatında çok önemli bir yerinin olduğunu söyledi. Çocukların zekâ gelişimlerinin olumlu olarak geliştirdiğine dikkat çeken Bilgi, “Büyükşehir olarak spora çok önem veriyoruz ve her alanda aktif bir şekilde çalışıyoruz. 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızı kapsayacak projeler yapıyoruz.” dedi

37 TAKIM 1167 ÖĞRENCİ KIYASIYA MÜCADELE EDİYOR

Çocuklara spor alışkanlığı kazandırmak ve çocukların sosyal aktivitelere kazandırmayı hedefleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 4 ayrı branşta okullar arası spor ligi başlatmıştı. Masa Tenisi Şampiyonasıyla başlayan spor liglerinin ikinci ayağı Satranç Şampiyonası oldu. Dört gün sürecek Okullararası Spor Ligleri Satranç Şampiyonasına 237 takım katılırken toplamda 1167 öğrenci kıyasıya mücadele verecek.

ÖDÜL TÖRENİ YAPILACAK

Zekâya dayalı spor oyunu olarak kabul edilen Satranç Şampiyonasında ödül töreni 15 Mart Perşembe günü yaşanacak. Minik, Küçük, Yıldız, Genç olmak üzere ilkokul, ortaokul ve liselerde bayan ve bay kategori olmak üzere toplam 8 kategoride satranç karşılaşmaları yapılıyor. Şampiyonanın sonunda kategorilerinde birinci olan tüm takım sporcularına ödüller olarak verilecektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.