GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

“Okumak için çalışmak zorundayım”

Gebze 07.08.2020 - 21:11, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

“Okumak için çalışmak zorundayım”

Gebzeli 18 yaşındaki çalışarak geçimini sağlayan Aytunç; Gebze-Kirazpınar arasında sefer yapan otobüslerin 21.45’te son bulması ile her gün eve yürüyerek gitmek zorunda kalıyor. Gebzeli Aytunç henüz 18 yaşında. Gebze çarşıda bir kafede çalışarak geçimini sağlıyor. Akşamları işten çıkan Aytunç, Gebze’den Kirazpınar’a gidebilmek için her gün 12 km yol yürüyor. Çünkü Aytunç çalışmak ve yaşamak zorunda. Gebze’den Kirazpınar’a sefer gerçekleştiren 407 numaralı özel halk otobüsü 21.45’te, 411 numaralı özel halk otobüsü ise seferini 22.10’da sonlandırıyor. İşten çıktıktan sonra her gece 12 km yolu yürüyerek giden Aytunç, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne sefer saatlerinin uzatılması yönünde onlarca dilekçe vermiş. Ancak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 153 numaralı destek hattı; o saatte yoğunluk olmadığı sebebi ile her defasında sefer düzenleyemeyeceklerini açıklamış. Henüz 18 yaşında, çalışmak zorunda olan Aytunç ise her gün yürüdüğü 12 kilometreden değil, başına bir şey gelmesinden endişeli. SORUNUMA ÇÖZÜM BULAMADILAR Okumak için para kazanması gerektiğini dile getiren Gebzeli Aytunç, “Sürekli 407-411 otobüsleri sefer saatleri için talep oluşturuyorum. Saat 11'e uzatılmasını istiyorum. Ama her seferinde reddediyorlar. Ben çalışan bir öğrenciyim. Her şeyin çok pahalı olduğu bir ülkede yaşıyorum. Okumam için para kazanmam gerekiyor. İş çıkışı otobüsü kaçırıyorum. Şuan eve yürüyerek gidiyorum. Kirazpınar mevkine Gebze Marmaray’dan yürüyerek gidiyorum. Başıma gelecek her şey için Kocaeli - Gebze belediyesi sorumludur. Hiç bir şekilde benim sorunuma çözüm bulmadılar. Ben 18 yaşında yaşama tutmaya çalışan bir öğrenciyim! Her öğrenciyi bu durumda bıraktığınız için teşekkürler. Tekrarlıyorum başıma gelecek her şeyden Kocaeli - Gebze belediyesi sorumludur” dedi.

Gebzeli 18 yaşındaki çalışarak geçimini sağlayan Aytunç; Gebze-Kirazpınar arasında sefer yapan otobüslerin 21.45’te son bulması ile her gün eve yürüyerek gitmek zorunda kalıyor.

Gebzeli Aytunç henüz 18 yaşında. Gebze çarşıda bir kafede çalışarak geçimini sağlıyor. Akşamları işten çıkan Aytunç, Gebze’den Kirazpınar’a gidebilmek için her gün 12 km yol yürüyor. Çünkü Aytunç çalışmak ve yaşamak zorunda. Gebze’den Kirazpınar’a sefer gerçekleştiren 407 numaralı özel halk otobüsü 21.45’te, 411 numaralı özel halk otobüsü ise seferini 22.10’da sonlandırıyor. İşten çıktıktan sonra her gece 12 km yolu yürüyerek giden Aytunç, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne sefer saatlerinin uzatılması yönünde onlarca dilekçe vermiş. Ancak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 153 numaralı destek hattı; o saatte yoğunluk olmadığı sebebi ile her defasında sefer düzenleyemeyeceklerini açıklamış. Henüz 18 yaşında, çalışmak zorunda olan Aytunç ise her gün yürüdüğü 12 kilometreden değil, başına bir şey gelmesinden endişeli.

SORUNUMA ÇÖZÜM BULAMADILAR

Okumak için para kazanması gerektiğini dile getiren Gebzeli Aytunç, “Sürekli 407-411 otobüsleri sefer saatleri için talep oluşturuyorum. Saat 11'e uzatılmasını istiyorum. Ama her seferinde reddediyorlar. Ben çalışan bir öğrenciyim. Her şeyin çok pahalı olduğu bir ülkede yaşıyorum. Okumam için para kazanmam gerekiyor. İş çıkışı otobüsü kaçırıyorum. Şuan eve yürüyerek gidiyorum. Kirazpınar mevkine Gebze Marmaray’dan yürüyerek gidiyorum. Başıma gelecek her şey için Kocaeli - Gebze belediyesi sorumludur. Hiç bir şekilde benim sorunuma çözüm bulmadılar. Ben 18 yaşında yaşama tutmaya çalışan bir öğrenciyim! Her öğrenciyi bu durumda bıraktığınız için teşekkürler. Tekrarlıyorum başıma gelecek her şeyden Kocaeli - Gebze belediyesi sorumludur” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.