“OKUYORUZ SÖYLEŞİYORUZ” DA SEZON BİTTİ!

Çayırova 31.05.2017 - 16:05, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

“OKUYORUZ SÖYLEŞİYORUZ” DA SEZON BİTTİ!

Çayırova Belediyesi “Okuyoruz Söyleşiyoruz” Projesi Çocuk Edebiyat Yazarı Ömer Işık İle Sezon Finali Yaptı

Çocuk Kulüpleri, Bilgievleri ve Gençlik Merkezleriyle eğitime derdiği destek ile sıkça gündeme gelen Çayırova Belediyesi, 2016-2017 eğitim öğretim sezonu boyunca sürdürdüğü “Okuyoruz Söyleşiyoruz” projesinin sezon sonu programını Çocuk Edebiyat Yazarı Ömer Açık ile yaptı. Çocuk Edebiyat Günleri kapsamında gerçekleşen programa katılan Yazar Ömer Açık, Çayırova Belediye Kültür Salonu’nda bir araya geldiği öğrencilerle yazarlık ve kitaplar hakkında hoş bir söyleşi gerçekleştirdi. Okumanın önemini öğrencilere anlatan Ömer Açık, yazar olmak isteyen öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu. İyi bir yazar olmak için iyi bir okuyucu olmak gerekir diyerek sözlerine başlayan Yazar Ömer Açık, çocuklarla onların diliyle konuşarak etkili bir iletişim kurdu ve kitabın çok değerli bir dost olduğunu anlattı. Okudukları kitaplar hakkında çeşitli sorular soran öğrenciler günün sonunda okudukları kitapları yazara imzalattılar ve birlikte fotoğraf çekindiler. Üç Bin Öğrenci Sekiz Seçkin Yazarla Buluştu Çocuk Edebiyat Günleri kapsamında düzenlenen “Okuyoruz Söyleşiyoruz” projesi ile yıl içerisinde 3 ve 4. sınıf öğrencilerini konuk eden Çayırova Belediyesi, 11 okuldan 3 bin öğrenciyi Çocuk Edebiyatının 8 seçkin yazarıyla buluşturdu. Çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı ilke edinen ve kitap sevgisini çocuklara aşılayan Çayırova Belediyesi, yeni eğitim sezonu ile birlikte projeyi geliştirerek orta öğreti ve lise geneline yayarak projeyi daha da geliştirmeyi hedefliyor. Başkan Demirci: “ Toplumları Şekillendiren Okuyan ve Öğrenen Nesiller Olacak” Projenin yerinde ve doğru bir zamanda yapıldığına dikkat çeken Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, teknolojinin hayatımıza hızlı bir şekilde nüfuz ettiği şu günlerde çocukların ve gençlerin kitap okuma alışkanlığı kazanmalarının önemine değindi.  Bir toplumun şekillenmesinde okuma ve öğrenmenin büyük önem taşıdığını vurgulayan Demirci, bunun aynı zamanda insan ilişkilerini güçlendirdiğini söyledi. Demirci: “Onun içindir ki Yüce Kitabımız Kur´an-i Kerim´in ilk emri ‘Oku´dur. Tarihin her döneminde bilgiye önem veren, bilgiyi üreten ve kullanan toplumlar; ekonomik, siyasal ve toplumsal olarak güçleniyor. Bu bağlamda başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın kitap sevgisinin artmasını temenni ediyorum. Belediye olarak ücretsiz hizmet verdiğimiz Çocuk Kulüpleri, Bilgievleri, Gençlik Merkezi ve Kütüphanelerimizle gelecek nesillerimizin şekillenmesine katkıda bulunuyoruz. Okuyoruz Söyleşiyoruz projesi bunlardan biridir. Projeyi geliştirerek önümüzdeki yıllarda orta öğreti ve lise düzeyine yaymayı düşünüyoruz. Çalışmalarımız bu yönde devam ediyor” şeklinde konuştu.
Çayırova Belediyesi “Okuyoruz Söyleşiyoruz” Projesi Çocuk Edebiyat Yazarı Ömer Işık İle Sezon Finali Yaptı

Çocuk Kulüpleri, Bilgievleri ve Gençlik Merkezleriyle eğitime derdiği destek ile sıkça gündeme gelen Çayırova Belediyesi, 2016-2017 eğitim öğretim sezonu boyunca sürdürdüğü “Okuyoruz Söyleşiyoruz” projesinin sezon sonu programını Çocuk Edebiyat Yazarı Ömer Açık ile yaptı. Çocuk Edebiyat Günleri kapsamında gerçekleşen programa katılan Yazar Ömer Açık, Çayırova Belediye Kültür Salonu’nda bir araya geldiği öğrencilerle yazarlık ve kitaplar hakkında hoş bir söyleşi gerçekleştirdi. Okumanın önemini öğrencilere anlatan Ömer Açık, yazar olmak isteyen öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu. İyi bir yazar olmak için iyi bir okuyucu olmak gerekir diyerek sözlerine başlayan Yazar Ömer Açık, çocuklarla onların diliyle konuşarak etkili bir iletişim kurdu ve kitabın çok değerli bir dost olduğunu anlattı. Okudukları kitaplar hakkında çeşitli sorular soran öğrenciler günün sonunda okudukları kitapları yazara imzalattılar ve birlikte fotoğraf çekindiler.

Üç Bin Öğrenci Sekiz Seçkin Yazarla Buluştu

Çocuk Edebiyat Günleri kapsamında düzenlenen “Okuyoruz Söyleşiyoruz” projesi ile yıl içerisinde 3 ve 4. sınıf öğrencilerini konuk eden Çayırova Belediyesi, 11 okuldan 3 bin öğrenciyi Çocuk Edebiyatının 8 seçkin yazarıyla buluşturdu. Çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı ilke edinen ve kitap sevgisini çocuklara aşılayan Çayırova Belediyesi, yeni eğitim sezonu ile birlikte projeyi geliştirerek orta öğreti ve lise geneline yayarak projeyi daha da geliştirmeyi hedefliyor.

Başkan Demirci: “ Toplumları Şekillendiren Okuyan ve Öğrenen Nesiller Olacak”

Projenin yerinde ve doğru bir zamanda yapıldığına dikkat çeken Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, teknolojinin hayatımıza hızlı bir şekilde nüfuz ettiği şu günlerde çocukların ve gençlerin kitap okuma alışkanlığı kazanmalarının önemine değindi.  Bir toplumun şekillenmesinde okuma ve öğrenmenin büyük önem taşıdığını vurgulayan Demirci, bunun aynı zamanda insan ilişkilerini güçlendirdiğini söyledi. Demirci: “Onun içindir ki Yüce Kitabımız Kur´an-i Kerim´in ilk emri ‘Oku´dur. Tarihin her döneminde bilgiye önem veren, bilgiyi üreten ve kullanan toplumlar; ekonomik, siyasal ve toplumsal olarak güçleniyor. Bu bağlamda başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın kitap sevgisinin artmasını temenni ediyorum. Belediye olarak ücretsiz hizmet verdiğimiz Çocuk Kulüpleri, Bilgievleri, Gençlik Merkezi ve Kütüphanelerimizle gelecek nesillerimizin şekillenmesine katkıda bulunuyoruz. Okuyoruz Söyleşiyoruz projesi bunlardan biridir. Projeyi geliştirerek önümüzdeki yıllarda orta öğreti ve lise düzeyine yaymayı düşünüyoruz. Çalışmalarımız bu yönde devam ediyor” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.