19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Önce aynaya bakıp aday adayı olsaydın

Gebze 14.12.2018 - 12:06, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Önce aynaya bakıp aday adayı olsaydın

Yerel seçimlere adım adım yaklaşılıyor. Aday adayları sahne aldıkları bu süreçte kendilerini anlatmaya çalıştılar gibi… Son tarihe kadar da bu vitrinde bir koşuşturma içinde olacaklardır da…Ak Parti’de adaylık adına kimin ipi göğüslediğine ise Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan karar verecek. AK Parti’de aday adayı olup göreve talip olanların parti yönetiminin seslendirdiği kriterlerin ne ifade ettiğini önce kendilerinin anlamaları gerekiyor… Gerekiyordu… Bu kriterlere uyup uymadıkları noktasında kendini değerlendiren aday varmıdır bilemiyorum… Nedir bu kriterler derseniz; Birincisi tevazu sahibi olacak, kibirli olmayacak, insanlara tepeden bakmayacak. İkincisi adaletli olacak. Siyasal anlamda en güçlü insanından, en zayıf insanının hakkını söküp alabilecek olan. İllerde, ilçelerde kapısını çalan fakir fukaraya karşı yüzünü ekşitmeyen, zengin ve soyluları baş tacı etmeyen, eşini dostunu kayırmayan, adil adam ve hanımefendi olmak. Üçüncüsü ehliyet sahibi olacak. Kamusal bir göreve talip olanların o görevi yapabilecek ehliyete sahip olmalı. Ehliyeti olan bu yolda ilerler. Dördüncüsü liyakatli sahibi olmalı. Sahip olduğu tecrübesi ve davranışları ile o işe layık donanıma sahip olmak. Beşincisi ise sadakatli olmalı. Aday adayı olacakların bu kriterlerin kendisi ile ne kadar eşleştiğini düşünerek aday adayı olmalı. Yarın tercih edilmediğinde üzülmemeleri için şimdiden bu kriterleri hatırlatmak istedim. Yani önce aynaya bakıp sonra aday adayı ol demişti AK Parti yönetimi. İyi okumak ve iyi değerlendirme yaparak herkes yola çıkmalıydı. Bu arada görevde olanların da  kendilerini bu kriterlere görev yaptıkları süre içerisinde ne kadar bağlı olduklarını ve yerine getirdiklerini de düşünmeleri gerektiğini de hatırlatmak isterim. Bu kriterlere uymayanların AK Parti’de işi olamaz diyen parti üst yönetiminin Mart 2019 tarihinde açıklayacağı adayların bu kriterlere ne kadar uyup uymadığını hep birlikte değerlendireceğiz  

Yerel seçimlere adım adım yaklaşılıyor. Aday adayları sahne aldıkları bu süreçte kendilerini anlatmaya çalıştılar gibi… Son tarihe kadar da bu vitrinde bir koşuşturma içinde olacaklardır da…Ak Parti’de adaylık adına kimin ipi göğüslediğine ise Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan karar verecek.

AK Parti’de aday adayı olup göreve talip olanların parti yönetiminin seslendirdiği kriterlerin ne ifade ettiğini önce kendilerinin anlamaları gerekiyor… Gerekiyordu… Bu kriterlere uyup uymadıkları noktasında kendini değerlendiren aday varmıdır bilemiyorum…

Nedir bu kriterler derseniz;

Birincisi tevazu sahibi olacak, kibirli olmayacak, insanlara tepeden bakmayacak.

İkincisi adaletli olacak. Siyasal anlamda en güçlü insanından, en zayıf insanının hakkını söküp alabilecek olan. İllerde, ilçelerde kapısını çalan fakir fukaraya karşı yüzünü ekşitmeyen, zengin ve soyluları baş tacı etmeyen, eşini dostunu kayırmayan, adil adam ve hanımefendi olmak.

Üçüncüsü ehliyet sahibi olacak. Kamusal bir göreve talip olanların o görevi yapabilecek ehliyete sahip olmalı. Ehliyeti olan bu yolda ilerler.

Dördüncüsü liyakatli sahibi olmalı. Sahip olduğu tecrübesi ve davranışları ile o işe layık donanıma sahip olmak.
Beşincisi ise sadakatli olmalı.

Aday adayı olacakların bu kriterlerin kendisi ile ne kadar eşleştiğini düşünerek aday adayı olmalı. Yarın tercih edilmediğinde üzülmemeleri için şimdiden bu kriterleri hatırlatmak istedim. Yani önce aynaya bakıp sonra aday adayı ol demişti AK Parti yönetimi.

İyi okumak ve iyi değerlendirme yaparak herkes yola çıkmalıydı. Bu arada görevde olanların da  kendilerini bu kriterlere görev yaptıkları süre içerisinde ne kadar bağlı olduklarını ve yerine getirdiklerini de düşünmeleri gerektiğini de hatırlatmak isterim.

Bu kriterlere uymayanların AK Parti’de işi olamaz diyen parti üst yönetiminin Mart 2019 tarihinde açıklayacağı adayların bu kriterlere ne kadar uyup uymadığını hep birlikte değerlendireceğiz

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.