19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Organ bağışı hayat kurtarır!

Darıca 06.08.2019 - 17:59, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Organ bağışı hayat kurtarır!

Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanları 5 Ağustos Pazartesi günü Darıca Sahilinde Organ Bağışı Standı açtı ve Darıcalı vatandaşları organ bağışı konusunda bilinçlendirdi. Darıca İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada organ bağışının hayati önem taşıdığını vurgulayarak, vatandaşlara organ bağışı yapmaları konusunda çağrıda bulundu ve bölgenin önde gelen kurum yöneticilerine de organ bağışı konusunda gerekli hassasiyeti gösterdikleri için ayrıca teşekkür ettiğini belirtti. ‘’ORGAN BAĞIŞI HAYAT VERMEK DEMEKTİR!’’ Birçok insanın hayatlarına devam etmek için umutla organ beklediği belirtilen Kadıoğlu, “Unutmamalıyız ki organ bağışı hayat vermek demektir. Unutmayınız ki organ bağışı hayat kurtarır. Siz de organlarınızı bağışlayın. Hayatın içinde insanların ne zaman neye ihtiyacı olacağı bilinmez. Buradan hareketle diğer insanların ihtiyaçlarına daha duyarlı yaklaşmanın gerekliliğine halkın ilgisi ve dikkatini çekmek ve organ bağışını arttırmak için son derece önem arz ediyor” dedi. Darıca İlçe Sağlık Müdürü Kadıoğlu, Organ Bağışı hakkında merak edilen soruları da yanıtladı. ORGAN NAKLİ NEDİR? Vücutta görevini yapamayan bir organın yerine canlı bir vericiden veya ölüden alınan sağlam ve aynı görevi üslenecek bir organın nakledilmesi işlemidir. ORGAN BAĞIŞI NEDİR? Bir kişinin hayatta iken serbest iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin vermesi ve bunu belgelendirmesidir. NAKİL YAPILABİLECEK DOKU VE ORGANLAR HANGİLERİDİR? Böbrek, Deri, Karaciğer, Kalp, Akciğer, Pankreas, İnce barsak, Kemik, Kemik iliği, Kornea, Kalp kapağı, Kıkırdak, Tendon, Kas Dokusu, Yüz Saçlı Deri, Ekstremite, Üst Solunum Yolu, Üst Sindirim Yolu, Kadınlarda Uterus  

Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanları 5 Ağustos Pazartesi günü Darıca Sahilinde Organ Bağışı Standı açtı ve Darıcalı vatandaşları organ bağışı konusunda bilinçlendirdi. Darıca İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada organ bağışının hayati önem taşıdığını vurgulayarak, vatandaşlara organ bağışı yapmaları konusunda çağrıda bulundu ve bölgenin önde gelen kurum yöneticilerine de organ bağışı konusunda gerekli hassasiyeti gösterdikleri için ayrıca teşekkür ettiğini belirtti.

‘’ORGAN BAĞIŞI HAYAT VERMEK DEMEKTİR!’’

Birçok insanın hayatlarına devam etmek için umutla organ beklediği belirtilen Kadıoğlu, “Unutmamalıyız ki organ bağışı hayat vermek demektir. Unutmayınız ki organ bağışı hayat kurtarır. Siz de organlarınızı bağışlayın. Hayatın içinde insanların ne zaman neye ihtiyacı olacağı bilinmez. Buradan hareketle diğer insanların ihtiyaçlarına daha duyarlı yaklaşmanın gerekliliğine halkın ilgisi ve dikkatini çekmek ve organ bağışını arttırmak için son derece önem arz ediyor” dedi. Darıca İlçe Sağlık Müdürü Kadıoğlu, Organ Bağışı hakkında merak edilen soruları da yanıtladı.

ORGAN NAKLİ NEDİR?

Vücutta görevini yapamayan bir organın yerine canlı bir vericiden veya ölüden alınan sağlam ve aynı görevi üslenecek bir organın nakledilmesi işlemidir.

ORGAN BAĞIŞI NEDİR?

Bir kişinin hayatta iken serbest iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin vermesi ve bunu belgelendirmesidir.

  • NAKİL YAPILABİLECEK DOKU VE ORGANLAR HANGİLERİDİR?

Böbrek, Deri, Karaciğer, Kalp, Akciğer, Pankreas, İnce barsak, Kemik, Kemik iliği, Kornea, Kalp kapağı, Kıkırdak, Tendon, Kas Dokusu, Yüz Saçlı Deri, Ekstremite, Üst Solunum Yolu, Üst Sindirim Yolu, Kadınlarda Uterus

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.