19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Organik tarım azaldı kolon kanseri arttı

30.03.2017 - 10:30, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Organik tarım azaldı kolon kanseri arttı

Son yıllarda kalın bağırsak kanserinin görülme oranı artıyor. Memorial Kayseri Hastanesi Gastroenteroloji Bölümü'nden Doç. Dr. Alper Yurci, bu artışın nedenini modern yaşamla birlikte değişen beslenme tarzına, organik tarımın azalmasına bağlıyor. "Proteinden zengin ve sebzeden fakir beslenme yani fast-food, dondurulmuş hazır gıdaların tüketilmesi, kolon kanserini coşturdu" diyen Prof. Dr. Yurci, şöyle devam ediyor: "Salam, sosis gibi işlem görmüş gıdalar ve mangalda çok pişmiş etler de kansere yol açar. Kalın bağırsak kanseri, her yaşta ortaya çıksa da risk 50 yaşından sonra artar."

Son yıllarda nin görülme oranı artıyor. Memorial Kayseri Hastanesi Gastroenteroloji Bölümü'nden Doç. Dr. Alper Yurci, bu artışın nedenini modern yaşamla birlikte değişen beslenme tarzına, organik tarımın azalmasına bağlıyor. "den zengin ve sebzeden fakir beslenme yani fast-food, dondurulmuş hazır gıdaların tüketilmesi, ni coşturdu" diyen Prof. Dr. Yurci, şöyle devam ediyor: "Salam, sosis gibi işlem görmüş gıdalar ve mangalda çok pişmiş etler de kansere yol açar. Kalın bağırsak kanseri, her yaşta ortaya çıksa da risk 50 yaşından sonra artar."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.