‘Ormanın dili yok sesi sen ol’

Kocaeli 23.12.2016 - 15:29, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

‘Ormanın dili yok sesi sen ol’

KOÜ öğrencileri Toplumsal Sorumluluk Projesi kapsamında, ‘Ormanın Dili Yok Sesi Sen Ol’ dedi ve örnek bir projeye imza attı

Fen-Edebiyat Fakültesi, Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Füsun Tülek’in koordinatörlüğünde, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) öğrencileri ‘Ormanın Dili Yok Sesi Sen Ol’ sloganından hareket ederek, örnek teşkil eden bir projeye imza attılar. Öğrenciler, Umuttepe kampüsünde bulunan Darüşşafaka Hatıra Ormanı’nın bakımını yaparak, ormanda topladıkları kuşburnu meyvelerini hocalarına hediye ettiler. ORMAN TEMİZLENDİ, LALELER EKİLDİ Darüşşafaka Hatıra Orman projesi için harekete geçen öğrenciler Doç. Dr. Füsun Tülek ve Ziraat Yüksek Mühendisi Fikret Eyüpoğlu’ndan ihtiyaç duydukları yardımı aldılar. Eyüboğlu, öğrencilere ormanda alan araştırması yaptırarak, bitkileri tanıttı. Ormanın daha güzel görünmesi için çabalayan öğrenciler büyük bir özveriyle ormanı çöplerden arındırarak, dışarı alanlara baharda tekrardan kontrol etmek üzere lale soğanları ekti. HOCALARA ANLAMLI HEDİYE Darüşşafaka Hatıra Ormanı’nı temiz doğal haline dönüştüren öğrenciler, ormanda var olan çalılıklarından kuşburnu topladılar. Topladıkları kuşburunlarını kurutup, paketleyen öğrenciler, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü ve Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bekir Çakır, Prof. Dr. Ercüment Çiftçi ve Prof. Dr. Ahmet Küçük, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. N. Zafer Utkan, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halis Aygün, Yapı İşleri Daire Başkanı Hasan Endeş ve Doç. Dr. Füsun Tülek’e hediye olarak sundular. Kendilerine getirdiği kuşburnunu kabul eden akademisyenler, öğrencilere teşekkür etti.   FOTO ALTI: 1 2- Öğrenciler ormandan topladıkları kuşburnunu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Çakır’a hediye etti 3- Öğrenciler ormandan topladıkları kuşburnunu Rektör yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Küçük’e hediye etti. 4- Öğrenciler ormandan topladıkları kuşburnunu Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. N. Zafer Utkan, 5- Farkındalık yaratmak için örnek bir projeye imza atan öğrenciler, paketledikleri kuşburnunu Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halis Aygün’na takdim etti. 6- Öğrenciler paketledikleri kuşburnunu Yapı İşleri Daire Başkanı Hasan Endeş’a takdim etti. 7- Öğrenciler, kurutup paketledikleri kuşburnunu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi’ye takdim etti. 8- Hummalı bir çalışmaya girişen öğrenciler işe ormana atılan çöpleri toplamakla başladı. 9- Darüşşafaka Hatıra Ormanı’nın bakımını yapan öğrenciler, fidanların etrafını kazarak toprağı havalandırdı. 10- Öğrenciler, fidanların ormana gelen kişiler tarafından fark edilebilmesi için önce etrafını taşlarla çevirdi sonra da bu taşları kireçledi.  
KOÜ öğrencileri Toplumsal Sorumluluk Projesi kapsamında, ‘Ormanın Dili Yok Sesi Sen Ol’ dedi ve örnek bir projeye imza attı

Fen-Edebiyat Fakültesi, Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Füsun Tülek’in koordinatörlüğünde, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) öğrencileri ‘Ormanın Dili Yok Sesi Sen Ol’ sloganından hareket ederek, örnek teşkil eden bir projeye imza attılar. Öğrenciler, Umuttepe kampüsünde bulunan Darüşşafaka Hatıra Ormanı’nın bakımını yaparak, ormanda topladıkları kuşburnu meyvelerini hocalarına hediye ettiler.

ORMAN TEMİZLENDİ, LALELER EKİLDİ

Darüşşafaka Hatıra Orman projesi için harekete geçen öğrenciler Doç. Dr. Füsun Tülek ve Ziraat Yüksek Mühendisi Fikret Eyüpoğlu’ndan ihtiyaç duydukları yardımı aldılar. Eyüboğlu, öğrencilere ormanda alan araştırması yaptırarak, bitkileri tanıttı. Ormanın daha güzel görünmesi için çabalayan öğrenciler büyük bir özveriyle ormanı çöplerden arındırarak, dışarı alanlara baharda tekrardan kontrol etmek üzere lale soğanları ekti.

HOCALARA ANLAMLI HEDİYE

Darüşşafaka Hatıra Ormanı’nı temiz doğal haline dönüştüren öğrenciler, ormanda var olan çalılıklarından kuşburnu topladılar. Topladıkları kuşburunlarını kurutup, paketleyen öğrenciler, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü ve Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bekir Çakır, Prof. Dr. Ercüment Çiftçi ve Prof. Dr. Ahmet Küçük, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. N. Zafer Utkan, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halis Aygün, Yapı İşleri Daire Başkanı Hasan Endeş ve Doç. Dr. Füsun Tülek’e hediye olarak sundular. Kendilerine getirdiği kuşburnunu kabul eden akademisyenler, öğrencilere teşekkür etti.

 

FOTO ALTI:

1

2- Öğrenciler ormandan topladıkları kuşburnunu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Çakır’a hediye etti

3- Öğrenciler ormandan topladıkları kuşburnunu Rektör yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Küçük’e hediye etti.

4- Öğrenciler ormandan topladıkları kuşburnunu Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. N. Zafer Utkan,

5- Farkındalık yaratmak için örnek bir projeye imza atan öğrenciler, paketledikleri kuşburnunu Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halis Aygün’na takdim etti.

6- Öğrenciler paketledikleri kuşburnunu Yapı İşleri Daire Başkanı Hasan Endeş’a takdim etti.

7- Öğrenciler, kurutup paketledikleri kuşburnunu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi’ye takdim etti.

8- Hummalı bir çalışmaya girişen öğrenciler işe ormana atılan çöpleri toplamakla başladı.

9- Darüşşafaka Hatıra Ormanı’nın bakımını yapan öğrenciler, fidanların etrafını kazarak toprağı havalandırdı.

10- Öğrenciler, fidanların ormana gelen kişiler tarafından fark edilebilmesi için önce etrafını taşlarla çevirdi sonra da bu taşları kireçledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.