19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

ORTAK PAYDAMIZ VATAN OLMALI

Darıca 31.03.2017 - 09:51, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

ORTAK PAYDAMIZ VATAN OLMALI

Darıca Erzurumlular Derneği’nde dernek üyelerine seslenen Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, “hepimizin ortak paydası vatan olmalı, gerisi teferruattır.” diyerek yeni anayasaya hayır diyen kesimlere iyi bakılması gerektiğinin altını çizdi.

Başkan  Karabacak, “bizler 16 Nisan’da yapılacak olan referandumla birlikte ülkemizdeki tıkanıklıkları nasıl çözeriz,  ülkemizdeki yönetim sistemini nasıl daha iyi hale getiririz diye fikir üretirken, terör örgütleri ve Avrupa’daki destekçileri aksi yönde hareket ediyorsa vatandaşlarımız bir kere daha düşünmelidir.” diyerek yeni anayasa ve partili cumhurbaşkanlığı sisteminin geleceğimiz için büyük önem taşıdığına dikkat çekti. YÖNETİM SİTEMİNİ HALKIMIZ BELİRLEYECEK Başkan Karabacak 16 Nisan’da yapılacak referandumda halkın istediği şekilde yönetim belirleneceğine dikkat çekerek, “1923’te Cumhuriyetle birlikte rejim sorunu çözülmüş fakat geride bıraktığımız 94 yıllık süreçte yönetim noktasında aksaklıklar artık had safhaya ulaşmıştır. Belirli dönemler hariç koalisyonlar ve kısa süreli hükümetlerle geçen yıllarda ağır aksak ilerleyen ülkemizde tek başına iktidara gelen Ak Parti hükümetleriyle birlikte önemli hizmetler yapılmıştır. Artık koalisyonların son bulması adına, yeni yönetim sistemi şart olmuştur. Halkın seçeceği cumhurbaşkanı işin yürütme kısmında olacak, meclis yasaları yapacak, yargı da bağımsız bir şekilde kendi görevini yerine getirecektir. Bir kez daha söylemek isterim ki bu yeni yönetim modeline hayır diyenlere iyi bakalım. Dışarıda Almanya’sı, Hollanda’sı başta olmak üzere Avrupa Birliği üyeleri,içeride Pkk ve Fetö olmak üzere terör örgütleri bu yeni anayasaya hayır diyor. Ama ben inanıyorum ki vatansever halkımız, istiklalini ve istikbalini düşünen halkımız sandıkta bunlara gereken cevabı en iyi şekilde verecektir.16 Nisan ülkemiz için yeniden doğuşun, yeniden yükselişin tarihi olacaktır.” diyerek referandumda “evet” çağrısı yaptı.
Darıca Erzurumlular Derneği’nde dernek üyelerine seslenen Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, “hepimizin ortak paydası vatan olmalı, gerisi teferruattır.” diyerek yeni anayasaya hayır diyen kesimlere iyi bakılması gerektiğinin altını çizdi.

Başkan  Karabacak, “bizler 16 Nisan’da yapılacak olan referandumla birlikte ülkemizdeki tıkanıklıkları nasıl çözeriz,  ülkemizdeki yönetim sistemini nasıl daha iyi hale getiririz diye fikir üretirken, terör örgütleri ve Avrupa’daki destekçileri aksi yönde hareket ediyorsa vatandaşlarımız bir kere daha düşünmelidir.” diyerek yeni anayasa ve partili cumhurbaşkanlığı sisteminin geleceğimiz için büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

YÖNETİM SİTEMİNİ HALKIMIZ BELİRLEYECEK

Başkan Karabacak 16 Nisan’da yapılacak referandumda halkın istediği şekilde yönetim belirleneceğine dikkat çekerek, “1923’te Cumhuriyetle birlikte rejim sorunu çözülmüş fakat geride bıraktığımız 94 yıllık süreçte yönetim noktasında aksaklıklar artık had safhaya ulaşmıştır. Belirli dönemler hariç koalisyonlar ve kısa süreli hükümetlerle geçen yıllarda ağır aksak ilerleyen ülkemizde tek başına iktidara gelen Ak Parti hükümetleriyle birlikte önemli hizmetler yapılmıştır. Artık koalisyonların son bulması adına, yeni yönetim sistemi şart olmuştur. Halkın seçeceği cumhurbaşkanı işin yürütme kısmında olacak, meclis yasaları yapacak, yargı da bağımsız bir şekilde kendi görevini yerine getirecektir. Bir kez daha söylemek isterim ki bu yeni yönetim modeline hayır diyenlere iyi bakalım. Dışarıda Almanya’sı, Hollanda’sı başta olmak üzere Avrupa Birliği üyeleri,içeride Pkk ve Fetö olmak üzere terör örgütleri bu yeni anayasaya hayır diyor. Ama ben inanıyorum ki vatansever halkımız, istiklalini ve istikbalini düşünen halkımız sandıkta bunlara gereken cevabı en iyi şekilde verecektir.16 Nisan ülkemiz için yeniden doğuşun, yeniden yükselişin tarihi olacaktır.” diyerek referandumda “evet” çağrısı yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.