'Osman Gazi Köprüsü'nün ücreti değişebilir'

Dilovası 22.04.2016 - 17:41, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

'Osman Gazi Köprüsü'nün ücreti değişebilir'

Dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Osman Gazi Körfez Köprüsü'nün gidiş-dönüş 35 dolar artı KDV olarak açıklanan geçiş ücretinin değişebileceği belirtildi.

İzmit Körfezi’nin gerdanlığı olarak nitelendirilen ve İzmir-İstanbul arasını 3,5 saate indirecek olan Osman Gazi Köprüsü’nün resmi açılışı dün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapıldı. 1,1 milyar dolara mal olan ve 3 yılda inşa edilen köprüden geçiş fiyatları ise kafaları karıştırdı. İlk başta 35 dolar artı KDV olarak açıklanan geçiş ücretinin ayrıntılarına ulaşıldı. 35 doların ‘tek geçiş’ mi yoksa ‘gidiş-dönüş’ mü olduğu bu fiyata KDV’nin dahil olup olmadığı soru işaretlerine neden oldu. Sözcü'de yer alan habere göre; Ulaştırma Bakanlığı’nın yetkilileri ise köprüden tek geçiş fiyatının; 25 dolar artı KDV olduğunu (yaklaşık 80 lira) gidiş- dönüş köprü geçiş ücretinin ise 35 dolar + KDV (yaklaşık 110 lira) olduğunu açıkladı. FİYATLAR DEĞİŞEBİLİR Yetkililer “Ancak bu fiyatlar üzerinde uzmanlarımız halen çalışıyor. Ücretler nihai noktasına ulaşmadı” diyerek önümüzde süreçte değişiklik olabileceğine de dikkat çekti. FLAMİNGOLAR İÇİN KÖPRÜYE KAVİS Köprüyle ilgili önemli bir ayrıntı da dikkatlerden kaçmadı. Kavisli olduğu görülen köprüde, bu kavisin verilmesinin ise çok önemli bir nedeni var. Altınova-Hersek Lagünü, köprü projesinin dizaynını da etkiledi. Köprü, flamingoların uğrak yeri olan sulak alanının korunması amacıyla Altınova ayağından sonra sağa kavisli şekilde dizayn edildi. Eğer düz şekilde karşıya geçilmiş olsaydı, doğal alan köprünün altında kalacaktı.
Dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Osman Gazi Körfez Köprüsü'nün gidiş-dönüş 35 dolar artı KDV olarak açıklanan geçiş ücretinin değişebileceği belirtildi.

İzmit Körfezi’nin gerdanlığı olarak nitelendirilen ve İzmir-İstanbul arasını 3,5 saate indirecek olan Osman Gazi Köprüsü’nün resmi açılışı dün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapıldı. 1,1 milyar dolara mal olan ve 3 yılda inşa edilen köprüden geçiş fiyatları ise kafaları karıştırdı. İlk başta 35 dolar artı KDV olarak açıklanan geçiş ücretinin ayrıntılarına ulaşıldı.

35 doların ‘tek geçiş’ mi yoksa ‘gidiş-dönüş’ mü olduğu bu fiyata KDV’nin dahil olup olmadığı soru işaretlerine neden oldu. Sözcü'de yer alan habere göre; Ulaştırma Bakanlığı’nın yetkilileri ise köprüden tek geçiş fiyatının; 25 dolar artı KDV olduğunu (yaklaşık 80 lira) gidiş- dönüş köprü geçiş ücretinin ise 35 dolar + KDV (yaklaşık 110 lira) olduğunu açıkladı.

FİYATLAR DEĞİŞEBİLİR

Yetkililer “Ancak bu fiyatlar üzerinde uzmanlarımız halen çalışıyor. Ücretler nihai noktasına ulaşmadı” diyerek önümüzde süreçte değişiklik olabileceğine de dikkat çekti.

FLAMİNGOLAR İÇİN KÖPRÜYE KAVİS

Köprüyle ilgili önemli bir ayrıntı da dikkatlerden kaçmadı. Kavisli olduğu görülen köprüde, bu kavisin verilmesinin ise çok önemli bir nedeni var. Altınova-Hersek Lagünü, köprü projesinin dizaynını da etkiledi. Köprü, flamingoların uğrak yeri olan sulak alanının korunması amacıyla Altınova ayağından sonra sağa kavisli şekilde dizayn edildi. Eğer düz şekilde karşıya geçilmiş olsaydı, doğal alan köprünün altında kalacaktı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.