Osman Hamdi Bey’in kayıkhanesi gün yüzüne çıktı

Gebze 17.11.2015 - 11:02, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Osman Hamdi Bey’in kayıkhanesi gün yüzüne çıktı

Gebze Osman Hamdi Bey Kayıkhanesi’nin restorasyon çalışmalarında sona geliniyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent ve ülke tarihine damga vuran, resim sanatında pek çok eser ortaya çıkaran Osman Hamdi Bey’in yaşadığı mekanları restore ediyor. Osman Hamdi Bey’in Gebze Eskihisar’daki evinin restore edilerek müze haline getirilmesinin ardından, evin bahçesinde bulunan kayıkhane de yenileniyor. Osman Hamdi Bey Müzesi’nin yanındaki kayıkhane restorasyon çalışmalarının ardından kültür hazinesine katılacak.  ÇALIŞMALARDA SONA GELİNİYOR Kültür Varlıkları Koruma Kurulu onayının ardından başlayan restorasyon çalışmalarında sona geliniyor. Osman Hamdi Bey Müzesi’nin önemli bölümlerinden olan kayıkhanenin taş ve tuğla malzemeden oluşan bodrum kat çalışması tamamlandı. Yapının ahşap uygulamaları da aslına uygun olarak bitirildi. Çalışma kapsamında bahçe duvarının direkleri de örüldü. Dış cephede ve iç cephede son kat boyaların atılmasının ardından, çevre temizliğinin de yapılmasıyla birlikte kayıkhanede çalışmalar tamamlanacak. Kayıkhane daha sonra halkın ziyaretine açılacak. Bu eser, Kocaeli’de 19. yüzyıldan günümüze ulaşan orijinal kayıkhane olma özeliğini taşıyor.
Gebze Osman Hamdi Bey Kayıkhanesi’nin restorasyon çalışmalarında sona geliniyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent ve ülke tarihine damga vuran, resim sanatında pek çok eser ortaya çıkaran Osman Hamdi Bey’in yaşadığı mekanları restore ediyor. Osman Hamdi Bey’in Gebze Eskihisar’daki evinin restore edilerek müze haline getirilmesinin ardından, evin bahçesinde bulunan kayıkhane de yenileniyor. Osman Hamdi Bey Müzesi’nin yanındaki kayıkhane restorasyon çalışmalarının ardından kültür hazinesine katılacak. 

ÇALIŞMALARDA SONA GELİNİYOR

Kültür Varlıkları Koruma Kurulu onayının ardından başlayan restorasyon çalışmalarında sona geliniyor. Osman Hamdi Bey Müzesi’nin önemli bölümlerinden olan kayıkhanenin taş ve tuğla malzemeden oluşan bodrum kat çalışması tamamlandı. Yapının ahşap uygulamaları da aslına uygun olarak bitirildi. Çalışma kapsamında bahçe duvarının direkleri de örüldü. Dış cephede ve iç cephede son kat boyaların atılmasının ardından, çevre temizliğinin de yapılmasıyla birlikte kayıkhanede çalışmalar tamamlanacak. Kayıkhane daha sonra halkın ziyaretine açılacak. Bu eser, Kocaeli’de 19. yüzyıldan günümüze ulaşan orijinal kayıkhane olma özeliğini taşıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.