19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Osmangazi Köprüsü'ne Basf İmzası

Gebze 29.09.2016 - 13:28, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Osmangazi Köprüsü'ne Basf İmzası

Kimya şirketi BASF, çelik ayaklarının sabitlenmesi için Osmangazi Köprüsü'ne özel çözümler geliştirdi.

Kimya şirketi BASF, çelik ayaklarının sabitlenmesi için Osmangazi Köprüsü'ne özel çözümler geliştirdi. Şirket açıklamasına göre, Gebze-İzmir Otoyolu Projesi kapsamında inşa edilen Osmangazi Köprüsü'nün inşasında BASF Yapı Kimyasalları Bölümünün global bilgi ve tecrübesi kullanılarak yenilikçi çözümler sunuldu. 2 bin 682 metre toplam uzunluğa sahip Osmangazi Köprüsü projesine grout, yapısal tamir harçları, yapıştırıcılar ve enjeksiyon harçları sağlandı. BASF'nin MasterFlow grout ürünlerinin yanı sıra, MasterEmaco S serisi yapısal tamir harçları, dayanımı yüksek ve hızlı priz alan MasterEmaco T serisi tamir harçları, MasterBrace ADH yapıştırıcıları, MasterInject enjeksiyon harçları ile MasterProtect serisi korozyon inhibitörleri, Osmangazi Köprüsü için çözümler sunarak dayanıklı ve uzun bir servis ömrü sağlıyor. Açıklamaya göre, aktif deprem bölgesine inşa edilen Osmangazi Köprüsü'nün ayakları arasından Türkiye'deki en aktif fay hattı geçerken suyun üstünde yükselen köprü ayakları korozyona sebep olan klorür atağına maruz kalıyor. BASF Yapı Kimyasalları Bölümü tarafından Osmangazi Köprüsü için özel olarak geliştirilen çözümler sayesinde köprünün betonarme kısmı BASF MasterProtect serisi korozyon inhibitörleri ile korunuyor. Çok ağır yüklere maruz kalan çelik köprü ayaklarının sabitlenmesi ise MasterFlow groutları ile sağlandı. Taşıyıcı çelik kolonların imalatında da MasterFlow groutları kullanıldı. BASF iş birliği ile Osmangazi Köprüsü için özel çözümler üretmek üzere gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda özel testler yapıldı ve en uygun groutu bulmakla kalmayıp aynı zamanda grout uygulaması için de en uygun metodu belirledi.
Kimya şirketi BASF, çelik ayaklarının sabitlenmesi için Osmangazi Köprüsü'ne özel çözümler geliştirdi.

Kimya şirketi BASF, çelik ayaklarının sabitlenmesi için Osmangazi Köprüsü'ne özel çözümler geliştirdi.

Şirket açıklamasına göre, Gebze-İzmir Otoyolu Projesi kapsamında inşa edilen Osmangazi Köprüsü'nün inşasında BASF Yapı Kimyasalları Bölümünün global bilgi ve tecrübesi kullanılarak yenilikçi çözümler sunuldu. 2 bin 682 metre toplam uzunluğa sahip Osmangazi Köprüsü projesine grout, yapısal tamir harçları, yapıştırıcılar ve enjeksiyon harçları sağlandı.

BASF'nin MasterFlow grout ürünlerinin yanı sıra, MasterEmaco S serisi yapısal tamir harçları, dayanımı yüksek ve hızlı priz alan MasterEmaco T serisi tamir harçları, MasterBrace ADH yapıştırıcıları, MasterInject enjeksiyon harçları ile MasterProtect serisi korozyon inhibitörleri, Osmangazi Köprüsü için çözümler sunarak dayanıklı ve uzun bir servis ömrü sağlıyor.

Açıklamaya göre, aktif deprem bölgesine inşa edilen Osmangazi Köprüsü'nün ayakları arasından Türkiye'deki en aktif fay hattı geçerken suyun üstünde yükselen köprü ayakları korozyona sebep olan klorür atağına maruz kalıyor. BASF Yapı Kimyasalları Bölümü tarafından Osmangazi Köprüsü için özel olarak geliştirilen çözümler sayesinde köprünün betonarme kısmı BASF MasterProtect serisi korozyon inhibitörleri ile korunuyor.

Çok ağır yüklere maruz kalan çelik köprü ayaklarının sabitlenmesi ise MasterFlow groutları ile sağlandı. Taşıyıcı çelik kolonların imalatında da MasterFlow groutları kullanıldı. BASF iş birliği ile Osmangazi Köprüsü için özel çözümler üretmek üzere gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda özel testler yapıldı ve en uygun groutu bulmakla kalmayıp aynı zamanda grout uygulaması için de en uygun metodu belirledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.