19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

OSMANOĞLU’YLA BAŞARAN ANLAŞAMADI(!)

Kocaeli 30.06.2020 - 10:19, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

OSMANOĞLU’YLA BAŞARAN ANLAŞAMADI(!)

CHP Kocaeli milletvekilleri Tahsin Tarhan ve Haydar Akar, Gebze’nin il yapılması için TBMM’ye kanun teklifi hazırlayıp sundular. Böylelikle Gebze’nin il olma konusu uzun zaman sonra yeniden gündeme oturmuş oldu. Bu konu çerçevesinde yazılar yazıldı, twitler atıldı, Gebze’nin il olma sevdasıyla ilgili bazı partilerin ilçe başkanları gazetelere olumlu yönde açıklamalar yaptı. Görsel ve yazılı basın birkaç gündür bu konuyla yatıp kalkarken bazı enteresan ve oldukça şaşırtıcı demeçler de okuyoruz. ** Örneğin Gelecek Partisi Gebze İlçe Başkanı Müslüm Osmanoğlu, gazetelere demeç verip diyor ki; “Gebze il olmalı mı? Evet olmalı. Kriterleri yetiyor. Ama bir hafta konuşuyoruz ondan sonra unutulup gidiyor. İstanbul’dan 500 bin insan Gebze’ye gündüz geliyor. Gebze’nin kaymağını İzmit ve İstanbul yiyor. İki milletvekili teklif vermiş mi vermiş, teşekkür ediyoruz. Biz Gebzeliler olarak bu milletvekillerinin arkasında durursak Gebze neden il olmasın? AK Partililer de bunu desteklemeli” ** Gelecek Partisi İlçe Başkanı Osmanoğlu’nun her kesimden beklediği, hatta iktidar vekillerine bile çağrıda bulunduğu Gebze’nin il olma konusu desteğine kendi partisinin il başkanı Ömer Faruk Başaran ise bambaşka bir yaklaşımla “Evet, Gebze il olsun, ama olmuyorsa İstanbul’a bağlansın” şeklinde yaklaşımda bulunuyor. Acaba böylesi önemli bir konuda konuşurken birbirleriyle görüşüp, tartışıp ona göre kamuoyuna açıklama yapsalar, daha dengeli ve doğru davranmış olmazlar mı? ** Gebzeli bir iş adamının Gebze’nin il olmaması halinde İstanbul’a bağlanmasını istemesini hiç de mantıklı bulmadım. İstanbul’a bağlanırsak elimize ne geçecek? İstanbul’a bağlanan bir Gebze’nin kime ne faydası olacak? Belki de Sayın Başaran, kast ettiği şey hakkında daha detaylı bir açıklama yapabilir. Böylece isteğini daha net anlamış oluruz. Aksi takdirde, kendi ilçe başkanının bile hiç söz etmediği ve aklında dahi geçirmediği bir yaklaşıma imza atmış olarak zihinlerde hatırlanacak.

CHP Kocaeli milletvekilleri Tahsin Tarhan ve Haydar Akar, Gebze’nin il yapılması için TBMM’ye kanun teklifi hazırlayıp sundular. Böylelikle Gebze’nin il olma konusu uzun zaman sonra yeniden gündeme oturmuş oldu. Bu konu çerçevesinde yazılar yazıldı, twitler atıldı, Gebze’nin il olma sevdasıyla ilgili bazı partilerin ilçe başkanları gazetelere olumlu yönde açıklamalar yaptı. Görsel ve yazılı basın birkaç gündür bu konuyla yatıp kalkarken bazı enteresan ve oldukça şaşırtıcı demeçler de okuyoruz.

**

Örneğin Gelecek Partisi Gebze İlçe Başkanı Müslüm Osmanoğlu, gazetelere demeç verip diyor ki; “Gebze il olmalı mı? Evet olmalı. Kriterleri yetiyor. Ama bir hafta konuşuyoruz ondan sonra unutulup gidiyor. İstanbul’dan 500 bin insan Gebze’ye gündüz geliyor. Gebze’nin kaymağını İzmit ve İstanbul yiyor. İki milletvekili teklif vermiş mi vermiş, teşekkür ediyoruz. Biz Gebzeliler olarak bu milletvekillerinin arkasında durursak Gebze neden il olmasın? AK Partililer de bunu desteklemeli”

**

Gelecek Partisi İlçe Başkanı Osmanoğlu’nun her kesimden beklediği, hatta iktidar vekillerine bile çağrıda bulunduğu Gebze’nin il olma konusu desteğine kendi partisinin il başkanı Ömer Faruk Başaran ise bambaşka bir yaklaşımla “Evet, Gebze il olsun, ama olmuyorsa İstanbul’a bağlansın” şeklinde yaklaşımda bulunuyor. Acaba böylesi önemli bir konuda konuşurken birbirleriyle görüşüp, tartışıp ona göre kamuoyuna açıklama yapsalar, daha dengeli ve doğru davranmış olmazlar mı?

**

Gebzeli bir iş adamının Gebze’nin il olmaması halinde İstanbul’a bağlanmasını istemesini hiç de mantıklı bulmadım. İstanbul’a bağlanırsak elimize ne geçecek? İstanbul’a bağlanan bir Gebze’nin kime ne faydası olacak? Belki de Sayın Başaran, kast ettiği şey hakkında daha detaylı bir açıklama yapabilir. Böylece isteğini daha net anlamış oluruz. Aksi takdirde, kendi ilçe başkanının bile hiç söz etmediği ve aklında dahi geçirmediği bir yaklaşıma imza atmış olarak zihinlerde hatırlanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.