ÖSYM Son Noktayı Koydu

15.03.2017 - 19:29, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

ÖSYM Son Noktayı Koydu

2017 KPSS başvuru ücretlerinin yüksek olduğu yönündeki eleştirileri değerlendiren ÖSYM, ücretleri yeniden belirledi. Açıklamaya göre, her oturumda 3 alan testi uygulanacak ve oturum başına 40 TL ücret alınacak.

2017  KPSS başvurularının başlamasının ardından adaylar, ÖSYM'nin başvuru kılavuzunda belirttiği başvuru ücretlerinin yüksek olduğu yönünde sosyal medya üzerinden eleştirilerini dile getirmişti. ÜCRETLER TEKRAR BELİRLENDİ ÖSYM bunun üzerine başvuruları askıya alarak ücretlerin tekar değerlendirileceğini açıklamıştı. Ücret konusunda kararını veren ÖSYM,  KPSS ücreti yeniden belirledi. BİR OTURUMDAKİ 3 TESTİN ÜCRETİ 40 TL OLACAK Açıklamaya göre, her oturumda 3 alan testi uygulanacak ve adaylar oturum başına 40 TL ödeyecek. Genel kültür, yetenek alan bilgisi testi aynı oturumda yapılacak.   ÖSYM'den yapılan açıklama şöyle: 14 Mart 2017 tarihli kamuoyu açıklamasında;  KPSS Alan Bilgisi sınavında test bazlı ücretlendirmenin ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından yeniden değerlendirileceği belirtilmiştir. Bu kapsamda ÖSYM Yönetim Kurulu 15 Mart 2017 tarihinde toplanmış ve  KPSS Alan Bilgisi Sınavı ile ilgili aşağıdaki kararı almıştır.
2017 KPSS başvuru ücretlerinin yüksek olduğu yönündeki eleştirileri değerlendiren ÖSYM, ücretleri yeniden belirledi. Açıklamaya göre, her oturumda 3 alan testi uygulanacak ve oturum başına 40 TL ücret alınacak.

2017  KPSS başvurularının başlamasının ardından adaylar, ÖSYM'nin başvuru kılavuzunda belirttiği başvuru ücretlerinin yüksek olduğu yönünde sosyal medya üzerinden eleştirilerini dile getirmişti.

ÜCRETLER TEKRAR BELİRLENDİ

ÖSYM bunun üzerine başvuruları askıya alarak ücretlerin tekar değerlendirileceğini açıklamıştı. Ücret konusunda kararını veren ÖSYM,  KPSS ücreti yeniden belirledi.

BİR OTURUMDAKİ 3 TESTİN ÜCRETİ 40 TL OLACAK

Açıklamaya göre, her oturumda 3 alan testi uygulanacak ve adaylar oturum başına 40 TL ödeyecek. Genel kültür, yetenek alan bilgisi testi aynı oturumda yapılacak.

 

ÖSYM'den yapılan açıklama şöyle:

14 Mart 2017 tarihli kamuoyu açıklamasında;  KPSS Alan Bilgisi sınavında test bazlı ücretlendirmenin ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından yeniden değerlendirileceği belirtilmiştir. Bu kapsamda ÖSYM Yönetim Kurulu 15 Mart 2017 tarihinde toplanmış ve  KPSS Alan Bilgisi Sınavı ile ilgili aşağıdaki kararı almıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.