19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

OTAĞ’A ODAKLANDIK!

Gebze 02.05.2016 - 17:55, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

OTAĞ’A ODAKLANDIK!

Gebze Belediye Meclisi'nde CHP'lilerin Hünkar Çayırı ile ilgili sorularına yanıt veren Belediye Başkanı Adnan Köşker, önemli olanın içerisinde tarihi eser ve Otağ'ın bulunduğu 20 dönüm arazinin olduğunu belirterek, gerisinin önemli olmadığını söyledi.

Gebze Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis toplantısı Adnan Köşker Başkanlığı'nda yapıldı. Gündem Maddelerinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda CHP'den istifa eden Meclis Üyelerinden Bağımsız duruma düşen Murat Erdoğan bağımsız sıralarına otururken, Fahrettin Bostan toplantıya katılmadı. CHP Grubu geçtiğimiz ay yapılan komisyon seçimlerinin, istifalar nedeniyle yenilenmesini talep ettiler. Bunun üzerine tekrar yapılan seçimlerde İmar komisyonuna Murat Erdoğan'ın yerine Salih Işık, Hukuk Dilekçe Komisyonuna da Fahrettin Bostan'ın yerine Serkan Davutoğlu seçildi. Böylelikle CHP Grubu istifa eden Meclis Üyelerinden rövanşı almış oldular. ÖNEMLİ OLAN 20 DÖNÜM ALAN Gündem dışı bölümde söz alan CHP'li Meclis Üyesi Yılmaz Bulut, Başkan Adnan Köşker'e Hünkar Çayırı'nın satışını sordu. Bulut, "Vefatının 535.yılında Fatih'i anma programı yapıyoruz. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Fatih'in Otağı ifraz yoluyla satılmak isteniyor. Bu yanlıştan dönülmesini istiyoruz ve müze yapılmasını istiyoruz."dedi. Bunun üzerine Başkan Adnan Köşker satışla ilgili cevap vererek "Özelleştirme içinde bu alan yok. Hünkar Çayırı zaten yeşil alan. Biz Panorama yapalım dedik ve Ticaret alanı olmasın istedik. Burasını Üniversite almak istedi. Üniversiteye geçecekken Bakanlık değişince satışa çıkarıldı. Yeşil alan 20 dönüm ve planlara koyduk. Bizim için önemli olan 20 dönüm arazi, 30 dönüm daha almak istiyoruz, gerisinin önemi yok. 40-50 dönüm alan bize yetiyor. Diğer kalan yerin Fatih'le alakası yok, tarihi eser bulunmuyor. Satma taraftarı değiliz, ama olursa da Bize 40-50 dönüm alan yeterli. 20 yıla kadar Özelleştirmek isteniyor. Biz Üniversiteye verilmesinden yanayız. Rahat olun sıkıntı yok. Panoramayla Fatihi koruyacağız."dedi.
Gebze Belediye Meclisi'nde CHP'lilerin Hünkar Çayırı ile ilgili sorularına yanıt veren Belediye Başkanı Adnan Köşker, önemli olanın içerisinde tarihi eser ve Otağ'ın bulunduğu 20 dönüm arazinin olduğunu belirterek, gerisinin önemli olmadığını söyledi.

Gebze Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis toplantısı Adnan Köşker Başkanlığı'nda yapıldı. Gündem Maddelerinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda CHP'den istifa eden Meclis Üyelerinden Bağımsız duruma düşen Murat Erdoğan bağımsız sıralarına otururken, Fahrettin Bostan toplantıya katılmadı. CHP Grubu geçtiğimiz ay yapılan komisyon seçimlerinin, istifalar nedeniyle yenilenmesini talep ettiler. Bunun üzerine tekrar yapılan seçimlerde İmar komisyonuna Murat Erdoğan'ın yerine Salih Işık, Hukuk Dilekçe Komisyonuna da Fahrettin Bostan'ın yerine Serkan Davutoğlu seçildi. Böylelikle CHP Grubu istifa eden Meclis Üyelerinden rövanşı almış oldular.

ÖNEMLİ OLAN 20 DÖNÜM ALAN

Gündem dışı bölümde söz alan CHP'li Meclis Üyesi Yılmaz Bulut, Başkan Adnan Köşker'e Hünkar Çayırı'nın satışını sordu. Bulut, "Vefatının 535.yılında Fatih'i anma programı yapıyoruz. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Fatih'in Otağı ifraz yoluyla satılmak isteniyor. Bu yanlıştan dönülmesini istiyoruz ve müze yapılmasını istiyoruz."dedi. Bunun üzerine Başkan Adnan Köşker satışla ilgili cevap vererek "Özelleştirme içinde bu alan yok. Hünkar Çayırı zaten yeşil alan. Biz Panorama yapalım dedik ve Ticaret alanı olmasın istedik. Burasını Üniversite almak istedi. Üniversiteye geçecekken Bakanlık değişince satışa çıkarıldı. Yeşil alan 20 dönüm ve planlara koyduk. Bizim için önemli olan 20 dönüm arazi, 30 dönüm daha almak istiyoruz, gerisinin önemi yok. 40-50 dönüm alan bize yetiyor. Diğer kalan yerin Fatih'le alakası yok, tarihi eser bulunmuyor. Satma taraftarı değiliz, ama olursa da Bize 40-50 dönüm alan yeterli. 20 yıla kadar Özelleştirmek isteniyor. Biz Üniversiteye verilmesinden yanayız. Rahat olun sıkıntı yok. Panoramayla Fatihi koruyacağız."dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.