19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Otobüsü kaçırdığınıza üzülmeyeceksiniz

Darıca 08.11.2016 - 11:49, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Otobüsü kaçırdığınıza üzülmeyeceksiniz

Darıca Mustafa Kemal İlkokulu “Eğitimde yenilikçi projeler” kapsamında İstasyon Caddesi üzerinde ki okul durağına bilgi panoları yerleştirdi.

Durakta otobüs bekleyen vatandaşların cep telefonu ile ilgilenmesi yerine yada otobüs gelene kadar can sıkıntısı çekmemesi için panolardaki bilgileri okuması amaçlanan proje üzerine açıklamalarda bulunan Mustafa Kemal İlkokulu Müdürü Suat Yapıcı, “Sosyal projelerimiz arasında benze bir örneği olmayan bu çalışmamızda durak panolarına her hafta farklı bir bilgilendirme asacağız. Bu hafta vatan sevgisi üzerine bir pano hazırladık. Malum ülkemiz bir 15 Temmuz sürecinin sınavından geçti. Bu konuya ilişkin bilgilerden oluşturduğumuz panomuzda ayrıca karikatürler, fıkralar, espriler de var.  Duraklarda otobüs bekleyen vatandaşlarımız bu bilgileri okuyabilir esprilerle eğlenebilirler. Otobüsü kaçırsalar kaçırdıklarına üzülmeyecek bir proje olduğunu düşünüyoruz.” dedi. ÖRNEK OLSUN Projenin herkes tarafından duyulmasının kendileri ve ilçe adına öneminden de bahseden Yapıcı, “Diğer okullarımız da kendi okul duraklarına bu çalışmayı yapabilirler. Zamanla tüm duraklarımız öğrencilerimizin çalışmaları ile donatılabilir. Duraklarda asılı reklam çalışmalarından daha çok bu bilgilerin insanlara ulaşması çok önemli. Okul sadece dört duvar arasında bir mekan değil. Zaddeye, mahallesine, sokağına da hitap edebilmelidir. Biz ilçemizin en işlek caddesi olan İstasyon caddesinin en yoğun durağında bu çalışmayı hayata geçirerek duraklara ve caddelere hitap etmeyi hayata geçirdik. .”dedi. HOBİ BAHÇESİNDEN HAYIRA Okulun arka tarafındaki bahçede organik tarımda yaptıklarını sözlerine ekleyen Okul Müdürü Yapıcı, “Bahçemizde yetiştirdiğimiz bir çok sebzeyi mahallede ihtiyaç sahibi olan insanlarımıza ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Günde 20 kilo salatalık ve domates dağıttığımız günler oluyor. Ayrıca mahalle sakinlerimiz gelip bu bahçede çapalama yaparak boş zamanlarını da değerlendiriyorlar. Hobi bahçesi olarak oluşturduğumuz bu proje mahallemizde hayır bahçesine dönüştü.”dedi
Darıca Mustafa Kemal İlkokulu “Eğitimde yenilikçi projeler” kapsamında İstasyon Caddesi üzerinde ki okul durağına bilgi panoları yerleştirdi.

Durakta otobüs bekleyen vatandaşların cep telefonu ile ilgilenmesi yerine yada otobüs gelene kadar can sıkıntısı çekmemesi için panolardaki bilgileri okuması amaçlanan proje üzerine açıklamalarda bulunan Mustafa Kemal İlkokulu Müdürü Suat Yapıcı, “Sosyal projelerimiz arasında benze bir örneği olmayan bu çalışmamızda durak panolarına her hafta farklı bir bilgilendirme asacağız. Bu hafta vatan sevgisi üzerine bir pano hazırladık. Malum ülkemiz bir 15 Temmuz sürecinin sınavından geçti. Bu konuya ilişkin bilgilerden oluşturduğumuz panomuzda ayrıca karikatürler, fıkralar, espriler de var.  Duraklarda otobüs bekleyen vatandaşlarımız bu bilgileri okuyabilir esprilerle eğlenebilirler. Otobüsü kaçırsalar kaçırdıklarına üzülmeyecek bir proje olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

ÖRNEK OLSUN

Projenin herkes tarafından duyulmasının kendileri ve ilçe adına öneminden de bahseden Yapıcı, “Diğer okullarımız da kendi okul duraklarına bu çalışmayı yapabilirler. Zamanla tüm duraklarımız öğrencilerimizin çalışmaları ile donatılabilir. Duraklarda asılı reklam çalışmalarından daha çok bu bilgilerin insanlara ulaşması çok önemli. Okul sadece dört duvar arasında bir mekan değil. Zaddeye, mahallesine, sokağına da hitap edebilmelidir. Biz ilçemizin en işlek caddesi olan İstasyon caddesinin en yoğun durağında bu çalışmayı hayata geçirerek duraklara ve caddelere hitap etmeyi hayata geçirdik. .”dedi.

HOBİ BAHÇESİNDEN HAYIRA

Okulun arka tarafındaki bahçede organik tarımda yaptıklarını sözlerine ekleyen Okul Müdürü Yapıcı, “Bahçemizde yetiştirdiğimiz bir çok sebzeyi mahallede ihtiyaç sahibi olan insanlarımıza ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Günde 20 kilo salatalık ve domates dağıttığımız günler oluyor. Ayrıca mahalle sakinlerimiz gelip bu bahçede çapalama yaparak boş zamanlarını da değerlendiriyorlar. Hobi bahçesi olarak oluşturduğumuz bu proje mahallemizde hayır bahçesine dönüştü.”dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.