Otomobil farlarında yeni dönem!

26.05.2020 - 16:24, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Otomobil farlarında yeni dönem!

Gelen bilgilere göre Ünlü Alman otomobil markası Mercedes tarafından şaşırtıcı bir teknoloji piyasaya sürülüyor. Konunun merkezinde ise otomobillerin olmazsa olmazı farlar var. Farlar karanlık saatlerde otomobillerin belki de en önemli parçasına dönüşüyor. Peki otomobil farlarıyla ilgili gerçekleşen bu yenillik neler vaat ediyor? Almanların geliştirdiği yeni bir teknoloji sayesinde hava karardığı anda yolda bakın neler göreceksiniz! İşte haberin detayları! Farlarda parlaklık seviyesinin ayarlanmasında kullanılan sensörler bulunuyor. Bu sensörler sayesinde karşıdan gelenlerin gözlerinin ışıktan etkilenmesi engelleniyor. Mercedes'in akıllı far teknolojisinin bir diğer özelliği ise sürüş ve yol bilgilerini yol üzerine yansıtabilmesi. Örneğin, bakım çalışmalarının olduğu bir yolda giderken sürücülere hangi çizgide ilerlemeleri gerektiği konusunda yardım ediliyor. Öndeki araca yakın ve hızlı biçimde ilerlendiğinde ise yol üzerinde bir çarpışma uyarısı gösteriliyor. Mercedes'in ardından otomotiv sektörünün diğer önemli markalarının da benzer far teknolojileri sunması bekleniyor. Yazılım ile tam uyumlu çalıştığı için araç ve yol hakkındaki tüm verilere ulaşan 'Digital Light' teknolojisi, sürücüye önündeki araçla koruması gereken takip mesafesi, şeritten çıkması halinde şeride geri dönmesi ya da şerit değiştirirken arkada ya da önde bulunan aracın uygun olmaması gibi konularda uyarılarda bulunuyor.

Gelen bilgilere göre Ünlü Alman otomobil markası Mercedes tarafından şaşırtıcı bir teknoloji piyasaya sürülüyor. Konunun merkezinde ise otomobillerin olmazsa olmazı farlar var. Farlar karanlık saatlerde otomobillerin belki de en önemli parçasına dönüşüyor. Peki otomobil farlarıyla ilgili gerçekleşen bu yenillik neler vaat ediyor? Almanların geliştirdiği yeni bir teknoloji sayesinde hava karardığı anda yolda bakın neler göreceksiniz! İşte haberin detayları!

Farlarda parlaklık seviyesinin ayarlanmasında kullanılan sensörler bulunuyor. Bu sensörler sayesinde karşıdan gelenlerin gözlerinin ışıktan etkilenmesi engelleniyor.

Mercedes'in akıllı far teknolojisinin bir diğer özelliği ise sürüş ve yol bilgilerini yol üzerine yansıtabilmesi.
Örneğin, bakım çalışmalarının olduğu bir yolda giderken sürücülere hangi çizgide ilerlemeleri gerektiği konusunda yardım ediliyor.

Öndeki araca yakın ve hızlı biçimde ilerlendiğinde ise yol üzerinde bir çarpışma uyarısı gösteriliyor.

Mercedes'in ardından otomotiv sektörünün diğer önemli markalarının da benzer far teknolojileri sunması bekleniyor.

Yazılım ile tam uyumlu çalıştığı için araç ve yol hakkındaki tüm verilere ulaşan 'Digital Light' teknolojisi, sürücüye önündeki araçla koruması gereken takip mesafesi,

şeritten çıkması halinde şeride geri dönmesi ya da şerit değiştirirken arkada ya da önde bulunan aracın uygun olmaması gibi konularda uyarılarda bulunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.