Otopark Yönetmeliği 2019’da yürürlüğe girecek

Ekonomi 01.06.2018 - 10:35, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Otopark Yönetmeliği 2019’da yürürlüğe girecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan ve bugün yürürlüğe girmesi beklenen Otopark Yönetmeliği'nin yürürlülük tarihi 1 Ocak 2019 olarak değiştirildi. Ayrıca yönetmeliğe, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim tesislerinin zemin altındaki kısımlarında otopark yapılabilmesine ilişkin düzenleme eklendi. Her daire için şart Geçen Şubat ayında Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelikle her 3 daireye 1 otopark zorunluluğu, her 1 daireye 1 otopark olarak revize edildi. Yeni yönetmeliğe göre, otopark yapılmayan binalarda yürüyüş mesafesindeki başka bir otoparktan yer gösterilecek ve tapuya şerh edilecek. Ayrıca park ve meydanlarla ana arter yolların altına otopark yapılabilmesinin de önü açıldı. Bölge ve genel otoparklarla AVM otoparklarına elektrikli araçlara uygun olma şartı getirildi. Ana toplu taşıma ve aktarma istasyonlarında 'park et - devam et' yerleri ayrılması da zorunlu oldu..

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan ve bugün yürürlüğe girmesi beklenen Otopark Yönetmeliği'nin yürürlülük tarihi 1 Ocak 2019 olarak değiştirildi. Ayrıca yönetmeliğe, 'na bağlı eğitim tesislerinin zemin altındaki kısımlarında otopark yapılabilmesine ilişkin düzenleme eklendi. Her daire için şart Geçen Şubat ayında 'de yayımlanan yeni yönetmelikle her 3 daireye 1 otopark zorunluluğu, her 1 daireye 1 otopark olarak revize edildi. Yeni yönetmeliğe göre, otopark yapılmayan binalarda yürüyüş mesafesindeki başka bir otoparktan yer gösterilecek ve tapuya şerh edilecek. Ayrıca park ve meydanlarla ana arter yolların altına otopark yapılabilmesinin de önü açıldı. Bölge ve genel otoparklarla AVM otoparklarına elektrikli araçlara uygun olma şartı getirildi. Ana toplu taşıma ve aktarma istasyonlarında 'park et - devam et' yerleri ayrılması da zorunlu oldu..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.