19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Oyuncaklarda kanser var!

Ekonomi 31.01.2018 - 09:06, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Oyuncaklarda kanser var!

Türkiye'de üretilen veya ithal edilen oyuncaklar; laboratuvarlarda kimyasal, fiziksel ve mekanik olarak testlere tabi tutularak, riskli olup olmadıkları kontrol ediliyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, üretilen her oyuncaktan 3 numune alarak bunların kanserojen madde içerip içermediği, kesici, delici, yaralayıcı veya parlayıcı yanıcı maddeden yapılıp yapılmadığını kontrol ettiriyor. Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Daire Başkanı Meral Karaaslan, "Geçen yıl 86 milyon oyuncaktan 1.3 milyonu güvensiz bulunduğu için ülkeye sokulmadı. İç piyasada geçen yıl 55 bin ürün denetlendi. 500 oyuncakta güvensizlik tespit edildiği için bunların toplatılma işlemi gerçekleştirildi" dedi. Karaaslan, ailelere şu tavsiyelerde bulundu: "Merdiven altında üretilmiş ve işportadan satılan oyuncak almayın. Ürünlerin üzerinde tamamıyla ithalatçı ve üretici isminin olmasına dikkat edin. Yaş sınıflandırılmasının bulunması gerekiyor. Güvenli oyuncak pahalı oyuncak anlamına gelmiyor.".

Türkiye'de üretilen veya ithal edilen lar; laboratuvarlarda kimyasal, fiziksel ve mekanik olarak testlere tabi tutularak, riskli olup olmadıkları kontrol ediliyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, üretilen her oyuncaktan 3 numune alarak bunların ojen madde içerip içermediği, kesici, delici, yaralayıcı veya parlayıcı yanıcı maddeden yapılıp yapılmadığını kontrol ettiriyor. Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Daire Başkanı Meral Karaaslan, "Geçen yıl 86 milyon oyuncaktan 1.3 milyonu güvensiz bulunduğu için ülkeye sokulmadı. İç piyasada geçen yıl 55 bin ürün denetlendi. 500 oyuncakta güvensizlik tespit edildiği için bunların toplatılma işlemi gerçekleştirildi" dedi. Karaaslan, ailelere şu tavsiyelerde bulundu: "Merdiven altında üretilmiş ve işportadan satılan oyuncak almayın. Ürünlerin üzerinde tamamıyla ithalatçı ve üretici isminin olmasına dikkat edin. Yaş sınıflandırılmasının bulunması gerekiyor. Güvenli oyuncak pahalı oyuncak anlamına gelmiyor.".

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.