19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Oyunuzu kullanmazsanız vatandaşlığınız iptal edilebilir

Çayırova 20.02.2017 - 11:26, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Oyunuzu kullanmazsanız vatandaşlığınız iptal edilebilir

Oy kullanmayanların vatandaşlığı ve emekliliği risk altında

Balkan Türkleri Derneği Çayırova Şube Başkanı Ekrem Şen, Bulgaristan'da yapılacak olan seçimler öncesi 28 Şubat'a kadar beyanname doldurulmasının önemi üzerine açıklamalar yaptı. Şen, "Türkiye genelinde 136 sandıkla yapılan oy kullanma işleminde sandık sayısı 35'e düştü. Bu da demek oluyorki Türkiye'de yaşayan Bulgaristan göçmenlerinin başta seçimler olamk üzere birçok konuda pasifleştirme girişimler ve faaliyetleri var. Üstelik iki kez oy kullanmayan Bulgaristan göçmenlerinin bir daha oy kullanma hakkı da elinden alınıyor. Bundan sonraki aşamada oy kullanmayanların emekliliğinin iptali ve vatandaşlığının elinden alma durumuna kadar ilerlyecek riskler bizleri bekliyor. Bulgaristan göçmenlerinin mutlaka oy kullanma işlemlerini gerçekleştirmelerini istiyoruz."dedi.. Şen, Bulgaristan'da 26 Mart'ta yapılacak erken seçimde Türkiye'de açılacak sandıklarda daha hızlı oy kullanılabilmesi için, Bulgaristan göçmenlerinin beyanname doldurmalarının önemli olduğunun da altını çizdi.Bulgaristan göçmenlerinin sandığa gitme eğiliminin milletvekili seçimlerinde cumhurbaşkanlığı seçimine göre yüzde 40-50 daha fazla olduğunu aktaran Şen, "Kasım ayında yapılan cumhurbaşkanı seçiminde Türkiye'deki 35 sandıkta 39 bin oy kullanıldı. Şimdi bu 39 bin oyun en az yüzde 40 artacağını düşünsek 60 bine yakın oy ediyor. 60 bin kişinin de 35 sandıkta fiili olarak oy kullanma imkanı yok, fiziken mümkün değil." değerlendirmesinde bulundu. Haber: Adnan Ayvaz
Oy kullanmayanların vatandaşlığı ve emekliliği risk altında

Balkan Türkleri Derneği Çayırova Şube Başkanı Ekrem Şen, Bulgaristan'da yapılacak olan seçimler öncesi 28 Şubat'a kadar beyanname doldurulmasının önemi üzerine açıklamalar yaptı. Şen, "Türkiye genelinde 136 sandıkla yapılan oy kullanma işleminde sandık sayısı 35'e düştü. Bu da demek oluyorki Türkiye'de yaşayan Bulgaristan göçmenlerinin başta seçimler olamk üzere birçok konuda pasifleştirme girişimler ve faaliyetleri var. Üstelik iki kez oy kullanmayan Bulgaristan göçmenlerinin bir daha oy kullanma hakkı da elinden alınıyor. Bundan sonraki aşamada oy kullanmayanların emekliliğinin iptali ve vatandaşlığının elinden alma durumuna kadar ilerlyecek riskler bizleri bekliyor. Bulgaristan göçmenlerinin mutlaka oy kullanma işlemlerini gerçekleştirmelerini istiyoruz."dedi.. Şen, Bulgaristan'da 26 Mart'ta yapılacak erken seçimde Türkiye'de açılacak sandıklarda daha hızlı oy kullanılabilmesi için, Bulgaristan göçmenlerinin beyanname doldurmalarının önemli olduğunun da altını çizdi.Bulgaristan göçmenlerinin sandığa gitme eğiliminin milletvekili seçimlerinde cumhurbaşkanlığı seçimine göre yüzde 40-50 daha fazla olduğunu aktaran Şen, "Kasım ayında yapılan cumhurbaşkanı seçiminde Türkiye'deki 35 sandıkta 39 bin oy kullanıldı. Şimdi bu 39 bin oyun en az yüzde 40 artacağını düşünsek 60 bine yakın oy ediyor. 60 bin kişinin de 35 sandıkta fiili olarak oy kullanma imkanı yok, fiziken mümkün değil." değerlendirmesinde bulundu.

Haber: Adnan Ayvaz

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.