19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

ÖZEL BİLGE’DE SEÇİM HEYECANI

Gebze 13.11.2015 - 12:01, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

ÖZEL BİLGE’DE SEÇİM HEYECANI

Özel Bilge Anadolu lisesinde okul başkanlığı seçimi yapıldı. Adaylar kendilerine tanınan süre içerisinde afişlerle, sınıflarda yaptıkları tanıtım faaliyetleri ile propaganda çalışmalarını tamamladılar. 05 Kasımda yapılan seçime okuldan üç aday katıldı.

Özel Bilge Anadolu Lisesi'nde yapılan Okul  Başkanlığı seçimlerinde toplam 198 öğrenci oy kullanılırken 4 oy geçersiz sayıldı. Okul Meclis Başkan adayı Emir Serdar Küçükay 126 oy alarak başkan oldu.  Adaylar belirtilen süre içerisinde propaganda çalışmalarını yaptılar. Seçim öncesi okulda seçim kampanyası yapan adayların kendilerini tanıtmaları, sandık kurulunun oluşturulması ve oylama sistemi bakımından gerçek bir demokrasi örneği yaşandı.11 C sınıfından Emir Serdar Küçükay 126 oyla  Okul başkanı olurken 11 B sınıfından Melih Özmen başkan yardımcısı oldu. Okul Müdürü Gürbüz OKTA, "Milli Eğitim Bakanlığı Demokrasi Eğitim ve Okul Meclisleri Yönergesi gereği bu seçimlerde amaç, öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, seçim seçilme ve oy verme kültürünün kazandırılması katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılmasıdır. 126 oy alan öğrencimiz Emir Serdar Küçükay başkan olmuştur. Kendisini tebrik ediyorum başarılar diliyorum. Seçimlerde büyük bir olgunluk ve demokratik kurallar içerisinde gerçekleştiren öğrencilerimize, seçim sürecini başarıyla yürüten okul seçim kurulu üyelerine sandık kurullarında görev yapan öğretmen ve öğrencilerime teşekkür ediyorum" dedi
Özel Bilge Anadolu lisesinde okul başkanlığı seçimi yapıldı. Adaylar kendilerine tanınan süre içerisinde afişlerle, sınıflarda yaptıkları tanıtım faaliyetleri ile propaganda çalışmalarını tamamladılar. 05 Kasımda yapılan seçime okuldan üç aday katıldı.

Özel Bilge Anadolu Lisesi'nde yapılan Okul  Başkanlığı seçimlerinde toplam 198 öğrenci oy kullanılırken 4 oy geçersiz sayıldı. Okul Meclis Başkan adayı Emir Serdar Küçükay 126 oy alarak başkan oldu. 

Adaylar belirtilen süre içerisinde propaganda çalışmalarını yaptılar. Seçim öncesi okulda seçim kampanyası yapan adayların kendilerini tanıtmaları, sandık kurulunun oluşturulması ve oylama sistemi bakımından gerçek bir demokrasi örneği yaşandı.11 C sınıfından Emir Serdar Küçükay 126 oyla  Okul başkanı olurken 11 B sınıfından Melih Özmen başkan yardımcısı oldu.

Okul Müdürü Gürbüz OKTA, "Milli Eğitim Bakanlığı Demokrasi Eğitim ve Okul Meclisleri Yönergesi gereği bu seçimlerde amaç, öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, seçim seçilme ve oy verme kültürünün kazandırılması katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılmasıdır. 126 oy alan öğrencimiz Emir Serdar Küçükay başkan olmuştur. Kendisini tebrik ediyorum başarılar diliyorum. Seçimlerde büyük bir olgunluk ve demokratik kurallar içerisinde gerçekleştiren öğrencilerimize, seçim sürecini başarıyla yürüten okul seçim kurulu üyelerine sandık kurullarında görev yapan öğretmen ve öğrencilerime teşekkür ediyorum" dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.