Özel Gebze Koleji’ne ‘Okulum Temiz’ Belgesi!

Gebze 08.10.2020 - 16:10, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Özel Gebze Koleji’ne ‘Okulum Temiz’ Belgesi!

24 yıldır Gebze’nin eğitimde lideri olan ve her yıl Lise Giriş Sınavlarında dereceye giren ve ulusal başarılara imza atarak bölgemizi gururlandıran Özel Gebze Koleji, Türk Standartları Enstitüsünden (TSE) OKULUM TEMİZ belgesini aldı. Covid -19 Tedbirleri kapsamında kurum olarak oldukça sıkı önlemlerini alarak eğitim öğretime hazır bir şekilde 1. Sınıf öğrencilerine kapısını açmıştı. Ayrıca yüz yüze ve telafi programlarıyla da öğrencilerini doğru besleyerek, eğitim anlamında kalitesi ile bölgemizde fark yaratmaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığının ve Türk Standartları Enstitüsünün tüm yönergelerini titizlikle yerine getiren kurum idarecileri İlkokul Ortaokul Müdürü Nevin Aslan, Lise Müdürü Aysel Cengizhanoğlu, Müdür Yardımcıları Azmi Akbaşve Neslihan Ağdoğan, Özel Gebze Eğitim Kurumları Koordinatörü Eyüp Yılmaz’ın ve İSG konusunda deneyimli Özel Gebze Kolejinin Okul Hemşiresi Semra Kara’nın titiz çalışmaları ve Özel Gebze Eğitim Kurumları Kurucularının desteği ile TSE ‘nin belirlemiş olduğu standartlara göre denetimlerden geçerek OKULUM TEMİZ belgesini aldılar. OKULUM TEMİZ BELGESİ NEDİR? Milli Eğitim Bakanlığımız ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında, 27 Temmuz 2020 tarihinde imzalanan "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü" kapsamında, hijyen şartlarının geliştirilmesi, enfeksiyon önleme ve kontrol süreçlerinin tutarlı, geçerli, güvenilir, tarafsız bir anlayışla sürdürülmesi amacıyla "Okulum Temiz" belgelendirme programı yürürlüğe alınmıştır. Başvuru öncesinde okullar tarafından "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme Kontrol Kılavuzu" içerisinde belirtilen tüm faaliyetlerin, eylem planlarının, talimatların, eğitimlerin vb. işlemlerin tam olarak yerine getirilmesi, soru listesinde belirtilen şartları tamamlayarak belge için başvuru yapılabilir. Başvuru sonrasında, Bakanlığımız ve TSE işbirliğinde oluşturulan eğitim programları ile yetkilendirilen Tetkik Görevlileri tarafından bu okullar yerinde denetlenip kontrol ve belgelendirmesi yapılır.

24 yıldır Gebze’nin eğitimde lideri olan ve her yıl Lise Giriş Sınavlarında dereceye giren ve ulusal başarılara imza atarak bölgemizi gururlandıran Özel Gebze Koleji, Türk Standartları Enstitüsünden (TSE) OKULUM TEMİZ belgesini aldı.

Covid -19 Tedbirleri kapsamında kurum olarak oldukça sıkı önlemlerini alarak eğitim öğretime hazır bir şekilde 1. Sınıf öğrencilerine kapısını açmıştı. Ayrıca yüz yüze ve telafi programlarıyla da öğrencilerini doğru besleyerek, eğitim anlamında kalitesi ile bölgemizde fark yaratmaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığının ve Türk Standartları Enstitüsünün tüm yönergelerini titizlikle yerine getiren kurum idarecileri İlkokul Ortaokul Müdürü Nevin Aslan, Lise Müdürü Aysel Cengizhanoğlu, Müdür Yardımcıları Azmi Akbaşve Neslihan Ağdoğan, Özel Gebze Eğitim Kurumları Koordinatörü Eyüp Yılmaz’ın ve İSG konusunda deneyimli Özel Gebze Kolejinin Okul Hemşiresi Semra Kara’nın titiz çalışmaları ve Özel Gebze Eğitim Kurumları Kurucularının desteği ile TSE ‘nin belirlemiş olduğu standartlara göre denetimlerden geçerek OKULUM TEMİZ belgesini aldılar.

OKULUM TEMİZ BELGESİ NEDİR?

Milli Eğitim Bakanlığımız ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında, 27 Temmuz 2020 tarihinde imzalanan "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü" kapsamında, hijyen şartlarının geliştirilmesi, enfeksiyon önleme ve kontrol süreçlerinin tutarlı, geçerli, güvenilir, tarafsız bir anlayışla sürdürülmesi amacıyla "Okulum Temiz" belgelendirme programı yürürlüğe alınmıştır. Başvuru öncesinde okullar tarafından "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme Kontrol Kılavuzu" içerisinde belirtilen tüm faaliyetlerin, eylem planlarının, talimatların, eğitimlerin vb. işlemlerin tam olarak yerine getirilmesi, soru listesinde belirtilen şartları tamamlayarak belge için başvuru yapılabilir. Başvuru sonrasında, Bakanlığımız ve TSE işbirliğinde oluşturulan eğitim programları ile yetkilendirilen Tetkik Görevlileri tarafından bu okullar yerinde denetlenip kontrol ve belgelendirmesi yapılır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.