Özel İlim Eğitim Kurumlarında Kutlu Doğum Programı

Darıca 02.05.2016 - 12:01, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Özel İlim Eğitim Kurumlarında Kutlu Doğum Programı

Özel İlim Eğitim Kurumlarında Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (Sav)'in Dünyaya Teşrif Edişinin 1445. Yıl Dönümü Münasebetiyle Okul Öncesi ve İlkokul Öğrencilerimizin Hazırlamış Olduğu Kutlu Doğum Programı yapıldı.

Programda söz alan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni İhsane OKUMUŞ:’’ İnsanlığın mutluluğunu hedefleyen yüce dinimiz İslâm, Tevhit dinidir. Tevhit, tek Allah inancı etrafında birleşmektir. İslâm dini, âyet ve hadislerle temellendirdiği kardeşlik bağıyla, toplumda ilişkilerin sağlıklı ve düzgün olmasını hedeflemiş ve aynı zamanda bunu imanla ilintilendirmiştir. Tek bir Allah’a, aynı Peygambere ve aynı Kitaba inanmış olan Müslümanların Kur’an’ın etrafında birleşmeleri, “birlikte dirlik vardır.” ilkesine sarılmaları, asla bölünüp parçalanmamaları öğütlenmiştir. ‘’ dedi. Okul Müdürü Halil Bulut:’’ İnsan, yaratılışı gereği toplum içinde yaşamak mecburiyetindedir. Toplumu oluşturan fertlerin birlik ve dayanışma içinde olmaları, dinî ve millî varlığımızın korunup devam ettirilmesinin zorunlu kıldığı bir sorumluluktur. Ayrıca bu, barış ve huzurun da teminatıdır. İslâm dini söz konusu birlik ve dayanışmanın sağlanması için, öncelikle mü'minleri kardeş ilan etmiştir. Tarihe baktığımız zaman görürüz ki, birlik ve beraberliğini devam ettiren milletler, yücelmiş ve yükselmişlerdir. Bölünüp parçalanan ve bölücülüğün pençesine düşen milletler ise tarih sahnesinden silinip gitmişlerdir.’’ Dedi.  Program sonunda Özel İlim Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Coşkun: ’’ 12.04.2016 tarihinde yapılan Türkiye Geneli Deneme Sınavında başarılı sonuçlara imza atan öğrencilere başarı belgelerini teslim etti.Programa katılan velilere, emeği geçen öğretmenlere ve öğrencilerimize teşekkürlerini iletti.  
Özel İlim Eğitim Kurumlarında Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (Sav)'in Dünyaya Teşrif Edişinin 1445. Yıl Dönümü Münasebetiyle Okul Öncesi ve İlkokul Öğrencilerimizin Hazırlamış Olduğu Kutlu Doğum Programı yapıldı.

Programda söz alan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni İhsane OKUMUŞ:’’ İnsanlığın mutluluğunu hedefleyen yüce dinimiz İslâm, Tevhit dinidir. Tevhit, tek Allah inancı etrafında birleşmektir. İslâm dini, âyet ve hadislerle temellendirdiği kardeşlik bağıyla, toplumda ilişkilerin sağlıklı ve düzgün olmasını hedeflemiş ve aynı zamanda bunu imanla ilintilendirmiştir. Tek bir Allah’a, aynı Peygambere ve aynı Kitaba inanmış olan Müslümanların Kur’an’ın etrafında birleşmeleri, “birlikte dirlik vardır.” ilkesine sarılmaları, asla bölünüp parçalanmamaları öğütlenmiştir. ‘’ dedi.

Okul Müdürü Halil Bulut:’’ İnsan, yaratılışı gereği toplum içinde yaşamak mecburiyetindedir. Toplumu oluşturan fertlerin birlik ve dayanışma içinde olmaları, dinî ve millî varlığımızın korunup devam ettirilmesinin zorunlu kıldığı bir sorumluluktur. Ayrıca bu, barış ve huzurun da teminatıdır. İslâm dini söz konusu birlik ve dayanışmanın sağlanması için, öncelikle mü'minleri kardeş ilan etmiştir. Tarihe baktığımız zaman görürüz ki, birlik ve beraberliğini devam ettiren milletler, yücelmiş ve yükselmişlerdir. Bölünüp parçalanan ve bölücülüğün pençesine düşen milletler ise tarih sahnesinden silinip gitmişlerdir.’’ Dedi. 
Program sonunda Özel İlim Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Coşkun: ’’ 12.04.2016 tarihinde yapılan Türkiye Geneli Deneme Sınavında başarılı sonuçlara imza atan öğrencilere başarı belgelerini teslim etti.Programa katılan velilere, emeği geçen öğretmenlere ve öğrencilerimize teşekkürlerini iletti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.