Özel İlim Okullarında Mevlana Haftası

Gebze 24.12.2015 - 14:01, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Özel İlim Okullarında Mevlana Haftası

Özel ilim okullarında Mevlana haftası muhteşem bir programla kutlandı. Mevlid Kandili, Mevlana’yı anma haftası ve ilkokul öğrencilerinin Kur’an-ı Kerimi okumaya geçişlerini kutlamak için bir program hazırlandı. Program Kur'an-ı Kerim'i okumaya geçen öğrencilere “Kur’an okuyorum” rozetlerinin takılmasıyla başladı.

Öğrencilere dağıtılan cüzlerin hatim duası yapıldı. Tüm sınıfların toplu şekilde Şemail ilahisini okumaları ve devamında din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni İhsane OKUMUŞ yaptığı konuşmasında “Din kavramının yaşamımıza düzen veren kurallar olduğunu ve bu kuralların hayatımızın düzenli olmasını sağladığından bahsettikten sonra; taklidi iman boyutundan tahkiki iman boyutuna geçilmesi gerekliliği üzerine vurgu yaparak verdiği örnekte peygamberimizin sağ el kullanın hadisinin temizlik ve sağlık açısından önemli olduğunu belirtirken insanlara suçluluk hissi uyandırılmaması gerektiğine değindi. Kreş sınıfının “peygamberi görmek için” ilahisini okumaları, Kur’an-ı Kerim okunması 1. Sınıf “Yasin suresi” 2. Sınıf “ Mutaffifin Suresi”nin 3. Sınıf “Beled suresi” 4. Sınıf “Tekvir suresi” ve Hatim duasını 4. Sınıf öğrencilerinden Sena Akhisar yaptı. Peygamberimizin hayatını 4. Sınıf Fatma Coşkun ve Rüzgar Tepebaş misafirlere anlattı. Anasınıflarının “seni çok seviyorum Allahım” çocuk ilahisini işaret diliyle okurlarken, Mevlana’nın hayatını Atakan Karahan anlattı. Mesneviden sözlerle 3/A sınıfı, Kur’an şiirini Fırat Suphi Başçı, Hadisi Şeriflerin okunması 2/A sınıfı, ‘’Daha kuran ne desin şiiri’’ ile M. Emir Çolak, 1/A sınıfının Sokak çocuğu gösterisi ile izleyenleri mest etti. İlkokul öğrencilerinin işaret dili ile “Sorumluluk” çocuk şarkısını okuyup “Görüyorum, konuşuyorum ve duyuyorum; şükredecek çok şeyim var” diyerek duyarlılıklarını dile getirmeleri ile program sona ermiştir.
Özel ilim okullarında Mevlana haftası muhteşem bir programla kutlandı. Mevlid Kandili, Mevlana’yı anma haftası ve ilkokul öğrencilerinin Kur’an-ı Kerimi okumaya geçişlerini kutlamak için bir program hazırlandı. Program Kur'an-ı Kerim'i okumaya geçen öğrencilere “Kur’an okuyorum” rozetlerinin takılmasıyla başladı.

Öğrencilere dağıtılan cüzlerin hatim duası yapıldı. Tüm sınıfların toplu şekilde Şemail ilahisini okumaları ve devamında din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni İhsane OKUMUŞ yaptığı konuşmasında “Din kavramının yaşamımıza düzen veren kurallar olduğunu ve bu kuralların hayatımızın düzenli olmasını sağladığından bahsettikten sonra; taklidi iman boyutundan tahkiki iman boyutuna geçilmesi gerekliliği üzerine vurgu yaparak verdiği örnekte peygamberimizin sağ el kullanın hadisinin temizlik ve sağlık açısından önemli olduğunu belirtirken insanlara suçluluk hissi uyandırılmaması gerektiğine değindi.

Kreş sınıfının “peygamberi görmek için” ilahisini okumaları, Kur’an-ı Kerim okunması 1. Sınıf “Yasin suresi” 2. Sınıf “ Mutaffifin Suresi”nin 3. Sınıf “Beled suresi” 4. Sınıf “Tekvir suresi” ve Hatim duasını 4. Sınıf öğrencilerinden Sena Akhisar yaptı. Peygamberimizin hayatını 4. Sınıf Fatma Coşkun ve Rüzgar Tepebaş misafirlere anlattı. Anasınıflarının “seni çok seviyorum Allahım” çocuk ilahisini işaret diliyle okurlarken, Mevlana’nın hayatını Atakan Karahan anlattı. Mesneviden sözlerle 3/A sınıfı, Kur’an şiirini Fırat Suphi Başçı, Hadisi Şeriflerin okunması 2/A sınıfı, ‘’Daha kuran ne desin şiiri’’ ile M. Emir Çolak, 1/A sınıfının Sokak çocuğu gösterisi ile izleyenleri mest etti.

İlkokul öğrencilerinin işaret dili ile “Sorumluluk” çocuk şarkısını okuyup “Görüyorum, konuşuyorum ve duyuyorum; şükredecek çok şeyim var” diyerek duyarlılıklarını dile getirmeleri ile program sona ermiştir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.