ÖZEL İLİM REHBER ÖĞRETMENİ’NDEN KARNE UYARISI

Darıca 05.06.2017 - 10:46, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

ÖZEL İLİM REHBER ÖĞRETMENİ’NDEN KARNE UYARISI

19 Eylül 2016 tarihinde başlayan 2016-2017 Eğitim-öğretim süreci 9 Haziran 2017 tarihinde öğrencilerin karne almasıyla beraber son bulacak. Özel İlim Eğitim Kurumları Rehber Öğretmeni Merve Ü. Karakuş yaklaşan karne gününün bir faciaya dönüşmemesi konusunda velileri uyardı. Karne; çocuklarınızın zekâlarını veya geleceğini göstermez, karne; yalnızca o döneme ait ders başarısının göstergesidir. Anne ve babalar bu konuda hassas olmalıdır. Çocuklarınızı azarlayarak, psikolojik veya fiziksel şiddet göstererek, diğer çocuklar ile kıyaslama yaparak, telafisi çok zor olan özgüven kayıplarına, sizlere olan olumsuz tepki geliştirmesine sebep olabilirsiniz. Yapılması gereken; başarısız oldukları derslerin nedenlerini araştırmak ve yaz tatili sürecinde bazı zamanlar bu derslerin telafisini yapmaktır. “ÇOCUKLAR YAZ TATİLİNİN KEYFİNİ ÇIKARMALILAR” Çocuklarınıza, karnesi ne olursa olsun yaz tatilinin keyfini çıkarması için olanak tanıyın. Yaz tatilinin; ailece güzel anlar geçirerek, vakit bulamadığınız kaliteli zamanı yakalamak için bir fırsat olduğunu unutmayın.  Derslerinde başarılı olan çocuklarınızı maddi olmayan ödüller ile destekleyebilirsiniz. Onu takdir etmeniz, her konuda yanında olduğunuzu ona htirmeniz, özgüvenini ve benlik algısını geliştirici faaliyetler üretmeniz, çocuğunuz için daha faydalı olandır. Yaz tatili boyunca ders çalışmayı sıfıra indirmeden, onları sıkmadan ve yoğun bir tempoya girmeden ara ara devam ettirmelisiniz. TEOG sınavına girecek olan öğrencilerimiz için yaz tatili, eksik konularını telafi etmeleri, günlük olarak verimli ders çalışma planına uymaları, farklı kaynaklardan farklı soru tiplerini çözmeleri ve tanımaları açısından çok önemlidir. Bu konuda sınıf öğretmenlerinden ve okul rehber öğretmenlerinden yardım alabilirler. Tüm öğrencilerimize güzel, moral ve motivasyon dolu bir yaz tatili diliyorum.

19 Eylül 2016 tarihinde başlayan 2016-2017 Eğitim-öğretim süreci 9 Haziran 2017 tarihinde öğrencilerin karne almasıyla beraber son bulacak.

Özel İlim Eğitim Kurumları Rehber Öğretmeni Merve Ü. Karakuş yaklaşan karne gününün bir faciaya dönüşmemesi konusunda velileri uyardı. Karne; çocuklarınızın zekâlarını veya geleceğini göstermez, karne; yalnızca o döneme ait ders başarısının göstergesidir. Anne ve babalar bu konuda hassas olmalıdır. Çocuklarınızı azarlayarak, psikolojik veya fiziksel şiddet göstererek, diğer çocuklar ile kıyaslama yaparak, telafisi çok zor olan özgüven kayıplarına, sizlere olan olumsuz tepki geliştirmesine sebep olabilirsiniz. Yapılması gereken; başarısız oldukları derslerin nedenlerini araştırmak ve yaz tatili sürecinde bazı zamanlar bu derslerin telafisini yapmaktır.

“ÇOCUKLAR YAZ TATİLİNİN KEYFİNİ ÇIKARMALILAR”

Çocuklarınıza, karnesi ne olursa olsun yaz tatilinin keyfini çıkarması için olanak tanıyın. Yaz tatilinin; ailece güzel anlar geçirerek, vakit bulamadığınız kaliteli zamanı yakalamak için bir fırsat olduğunu unutmayın.  Derslerinde başarılı olan çocuklarınızı maddi olmayan ödüller ile destekleyebilirsiniz. Onu takdir etmeniz, her konuda yanında olduğunuzu ona htirmeniz, özgüvenini ve benlik algısını geliştirici faaliyetler üretmeniz, çocuğunuz için daha faydalı olandır.

Yaz tatili boyunca ders çalışmayı sıfıra indirmeden, onları sıkmadan ve yoğun bir tempoya girmeden ara ara devam ettirmelisiniz. TEOG sınavına girecek olan öğrencilerimiz için yaz tatili, eksik konularını telafi etmeleri, günlük olarak verimli ders çalışma planına uymaları, farklı kaynaklardan farklı soru tiplerini çözmeleri ve tanımaları açısından çok önemlidir. Bu konuda sınıf öğretmenlerinden ve okul rehber öğretmenlerinden yardım alabilirler. Tüm öğrencilerimize güzel, moral ve motivasyon dolu bir yaz tatili diliyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.