19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Özel masraf 80 bin TL

Ekonomi 04.09.2018 - 08:38, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Özel masraf 80 bin TL

Özel okul masrafı velileri vurdu. Eğitim 62 bin liraya kadar çıkarken; kırtasiye masrafı 2 bin lirayı buldu..

Bu yıl özel okullarda eğitim ücretlerinin yanı sıra kırtasiye ve yemek fiyatları da aileleri çileden çıkardı. Özel okulların eğitim ücretlerine geçen yıla göre yüzde 10-15 arası zam gelirken, rakamlar bazı okullarda yıllık 60 bin lirayı geçti. Kırtasiye kaleminde ise zamlar yüzde 40'a kadar çıktı. Okul kıyafeti hariç en düşük kırtasiye masrafı ortalaması 2 bin lirayı buldu. Öte yandan 4 yaş anaokulu öğrencisinin dahi yemek ücreti 5 bin lirayı geçti. Özel Okullar Derneği Başkanı Nurullah Dal, kur ve gıdaya gelen zamlar nedeniyle geçen yıla göre fiyatların yüzde 20 ila 40 arasında arttığını söyledi. 60 bin liranın üzerinde eğitim ücreti olan bir okulda bir öğrencinin yıllık eğitim maliyeti yemek, kıyafet, kırtasiye ve servis ile birlikte 80 bin liraya kadar çıkıyor. Bir öğrencinin sadece 5 yılda eğitim masrafı, 450 bin lirayı buluyor. ​ÖĞRENCİYE KİRALIK FURYASI 31ağustos'ta sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversiteyi kazanan fakat başka şehirlerde okuyacak olan öğrencilerin barınma telaşı başladı. İstanbul'a okumaya gelen öğrencilerin kiralık ev arama yarışı bazı semtlerdeki kiralık konut piyasasına hareketlilik kattı. Öğrencilerin genellikle tercih ettikleri lokasyonlar arasında ise Beşiktaş, Beyoğlu, Şişli, Kadıköy, Avcılar ve Bakırköy yer alıyor. Bu ilçelerde kiralar ise 700 lira ile 3 bin 500 lira arasında değişiyor..
Özel okul masrafı velileri vurdu. Eğitim 62 bin liraya kadar çıkarken; kırtasiye masrafı 2 bin lirayı buldu..

Bu yıl da eğitim ücretlerinin yanı sıra kırtasiye ve yemek fiyatları da aileleri çileden çıkardı. Özel okulların eğitim ücretlerine geçen yıla göre yüzde 10-15 arası  gelirken, rakamlar bazı okullarda yıllık 60 bin lirayı geçti. Kırtasiye kaleminde ise zamlar yüzde 40'a kadar çıktı. Okul kıyafeti hariç en düşük kırtasiye masrafı ortalaması 2 bin lirayı buldu.

Öte yandan 4 yaş anaokulu öğrencisinin dahi yemek ücreti 5 bin lirayı geçti. Özel Okullar Derneği Başkanı Nurullah Dal, kur ve gıdaya gelen zamlar nedeniyle geçen yıla göre fiyatların yüzde 20 ila 40 arasında arttığını söyledi. 60 bin liranın üzerinde eğitim ücreti olan bir okulda bir öğrencinin yıllık eğitim maliyeti yemek, kıyafet, kırtasiye ve servis ile birlikte 80 bin liraya kadar çıkıyor. Bir öğrencinin sadece 5 yılda eğitim masrafı, 450 bin lirayı buluyor.




​ÖĞRENCİYE KİRALIK FURYASI
31ağustos'ta sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversiteyi kazanan fakat başka şehirlerde okuyacak olan öğrencilerin barınma telaşı başladı. 'a okumaya gelen öğrencilerin kiralık ev arama yarışı bazı semtlerdeki kiralık konut piyasasına hareketlilik kattı. Öğrencilerin genellikle tercih ettikleri lokasyonlar arasında ise Beşiktaş, Beyoğlu, Şişli, Kadıköy, Avcılar ve Bakırköy yer alıyor. Bu ilçelerde kiralar ise 700 lira ile 3 bin 500 lira arasında değişiyor..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.