GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Özel öğrencilere müzik eğitimi!

Kocaeli 26.01.2020 - 11:30, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Özel öğrencilere müzik eğitimi!

Büyükşehir Belediyesi Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi özel öğrencilerin iletişim becerilerini müzikle kazandırıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi 17-35 yaş arası hafif ve orta düzeyde zihinsel engelli bireylere eğitim veriyor. Özel gereksinimli öğrencilere Müzik ve Halk Oyunları eğitimi veriliyor. MÜZİK VE HALK OYUNLARI ATÖLYESİ Engelli bireylerin toplumsal uyumunu kolaylaştıracak bilgi ve becerileri kazandırmak, bağımsız yaşam sürdürebilmelerini sağlamak amacıyla kurulan Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi, eğitimlerine devam ediyor. Özel öğrenciler kendileri için hazırlanan mesleki ve sanatsal atölyelerde eğitim alıyor. Bu atölyeler içerisinde en fazla dikkat çekeni ise Müzik ve Halk Oyunları Atölyesi. YETENEKLERİ KEŞFEDİLİYOR Müzik ve Halk Oyunları Atölyesi, özel öğrencilere önemli gereksinimler kazandırıyor. Atölyede yapılan müzikal çalışmalar bireylerin özel ve iletişimsel becerilerinin gelişmesine önemli derecede etki ediyor. Atölye ile özel gereksinimli bireyler de, tıpkı diğer akranları gibi farklı seviyelerde müzikal yeteneklerini keşfediyor. MOTİVASYONLARI ARTIYOR Müzik ve Halk Oyunları Atölyesinin öğrenciler için önemli olduğunu ifade eden Sınıf öğretmeni Selma Kırdudu; “Özel gereksinimli çocuklar için başarı çok önemli. Burada gösterdikleri başarı, motivasyonunu arttırıyor. Bireylerin kendilerine öz güvenlerini sağlıyor, böylelikle de diğer alanlarda başarılı olma isteklerini pekiştiriyor” açıklamasında bulundu. BECERİ KAZANIYORLAR Özel bireylerin eğitiminde müziğin önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Kırdudu; “Bu atölyede yaptığımız müzik etkinlikleri ile öğrencilerimizin motivasyonları artıyor. Bununla birlikte eğlence, ifade ve duygusal tepkilerde deneyim kazanıp, duygularını, düşüncelerini ve yaşadıkları olayları rahatça ifade edebiliyorlar. Ayrıca müzik özel öğrencilerimizin öz saygınlıklarını geliştirmesine yardımcı oluyor. Burada kazandıkları dinleme becerileri işitsel algıları ve dikkat süreleri artırılıp, dil kullanımında da olumlu etki gösteriyor” ifadesini kullandı. ÇOCUKLAR MÜZİĞİ SEVİYOR Merkezde en çok Müzik ve Halk oyunları atölyesini sevdiğini ifade eden Emin Aktaş ‘Müzik dersinde ritim çalışıyoruz. Bunun yanında da halk oyunları öğreniyoruz. Müzikle kendimi mutlu hissediyorum” dedi. Ahmet Can Özdemir ise müzik dersinde şarkı söylemeyi çok sevdiğini ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi özel öğrencilerin iletişim becerilerini müzikle kazandırıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi 17-35 yaş arası hafif ve orta düzeyde zihinsel engelli bireylere eğitim veriyor. Özel gereksinimli öğrencilere Müzik ve Halk Oyunları eğitimi veriliyor.

MÜZİK VE HALK OYUNLARI ATÖLYESİ

Engelli bireylerin toplumsal uyumunu kolaylaştıracak bilgi ve becerileri kazandırmak, bağımsız yaşam sürdürebilmelerini sağlamak amacıyla kurulan Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi, eğitimlerine devam ediyor. Özel öğrenciler kendileri için hazırlanan mesleki ve sanatsal atölyelerde eğitim alıyor. Bu atölyeler içerisinde en fazla dikkat çekeni ise Müzik ve Halk Oyunları Atölyesi.

YETENEKLERİ KEŞFEDİLİYOR

Müzik ve Halk Oyunları Atölyesi, özel öğrencilere önemli gereksinimler kazandırıyor. Atölyede yapılan müzikal çalışmalar bireylerin özel ve iletişimsel becerilerinin gelişmesine önemli derecede etki ediyor. Atölye ile özel gereksinimli bireyler de, tıpkı diğer akranları gibi farklı seviyelerde müzikal yeteneklerini keşfediyor.

MOTİVASYONLARI ARTIYOR

Müzik ve Halk Oyunları Atölyesinin öğrenciler için önemli olduğunu ifade eden Sınıf öğretmeni Selma Kırdudu; “Özel gereksinimli çocuklar için başarı çok önemli. Burada gösterdikleri başarı, motivasyonunu arttırıyor. Bireylerin kendilerine öz güvenlerini sağlıyor, böylelikle de diğer alanlarda başarılı olma isteklerini pekiştiriyor” açıklamasında bulundu.

BECERİ KAZANIYORLAR

Özel bireylerin eğitiminde müziğin önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Kırdudu; “Bu atölyede yaptığımız müzik etkinlikleri ile öğrencilerimizin motivasyonları artıyor. Bununla birlikte eğlence, ifade ve duygusal tepkilerde deneyim kazanıp, duygularını, düşüncelerini ve yaşadıkları olayları rahatça ifade edebiliyorlar. Ayrıca müzik özel öğrencilerimizin öz saygınlıklarını geliştirmesine yardımcı oluyor. Burada kazandıkları dinleme becerileri işitsel algıları ve dikkat süreleri artırılıp, dil kullanımında da olumlu etki gösteriyor” ifadesini kullandı.

ÇOCUKLAR MÜZİĞİ SEVİYOR

Merkezde en çok Müzik ve Halk oyunları atölyesini sevdiğini ifade eden Emin Aktaş ‘Müzik dersinde ritim çalışıyoruz. Bunun yanında da halk oyunları öğreniyoruz. Müzikle kendimi mutlu hissediyorum” dedi. Ahmet Can Özdemir ise müzik dersinde şarkı söylemeyi çok sevdiğini ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.