Özen Çayırovalı Öğrencilerle Buluştu

Çayırova 25.04.2018 - 14:17, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Özen Çayırovalı Öğrencilerle Buluştu

Çayırova Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Edebiyat Günleri kapsamında her ay farklı bir yazarın konuk olduğu “Okuyoruz Söyleşiyoruz” projesine bu ay Çocuk Edebiyatı yazarı Birsen Ekim Özen misafir oldu.

Çayırova’lı çocuklarla bir araya gelen Güneş, öğrencilerle sohbet havasında bir söyleşi gerçekleştirdi. Yazarlık serüveninin basamaklarını anlatarak kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Yazar, günün sonunda ise öğrencilerin okudukları kitapları imzaladı. Proje Her Yıl Kendini Yenileyecek Çocuk Edebiyatı Günleri kapsamında gerçekleştirilen “Okuyoruz Söyleşiyoruz” projesi ile öğrenciler yaşlarına uygun birbirinden güzel kitapları okurken, aynı zamanda da ünlü yazarlarla tanışmaya devam ediyor. Eğitim- Öğretim dönemleri boyunca her yıl kendini yenileyecek olan projeden, ilçe genelindeki tüm ilkokul 4. Sınıf öğrencileri faydalanabilecek. Bu ay Mevlana İlkokulu ve Alparslan İlkokulu öğrencileri ile Belediye Kültür Salonu’nda bir araya gelen Çocuk Edebiyatı’nın seçkin yazarlarından Birsen Ekim Özen, yazarlık ve kitaplar hakkında öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu. Yazar   Birsen Ekim Özen öğrencilerin hayal güçlerine dokunarak, söyleşisini  işitsel, görsel  ve duyusal yönden destekleyerek öğrencilere keyifli dakikalar yaşattı. Öğrenciler Her Ay Farklı Bir Yazar İle Tanışıyorlar Öğrencilere yazarlık hakkında bilgi veren Özen, bir kitabı yazmaya başlamadan önce karakter belirlemenin önemine vurgu yaptı. Öğrencilerin kaç yaşında yazar oldunuz, yazar nasıl olunur gibi sorularına cevap veren Birsen Ekim Özen, “Ben 30’lu yaşlarımda yazmaya başladım. Yazar olmak istiyorsanız bol bol okumalısınız. Okumalısınız ki hayal gücünüzü geliştirmelisiniz. Hayal gücünüz ne kadar gelişmişse bir şeyleri yazmak o kadar kolay hale gelir. Rahatlamak istiyorsanız hayallerinizi yazın beklide içinizden çok başarılı yazarlar çıkacaktır” dedi. Öğrencilere Kitap Okumanın Önemi Anlatıldı Öğrencilere hayal kurmanın nasıl olacağını hangi ortamların yaratılacağını da anlatan Özen, çocukların gözlerini kapatarak hayal kurmasını istedi. Değişik temalar ile çocukların hayal kurmalarını sağlarken kurdukları hayallerin sayısını arttırdı. Nelerden ilham aldığı konusunda açıklama yapan yazar en çok müzikten ilham aldığını belirten Özen çocuklara bol bol kitap okumalarını yineledi. Söyleşinin ardından öğrencilere Çayırova Belediyesi tarafından hediye edilen kitapları tek tek imzalayan Birsen Ekim Özen, böyle anlamlı bir proje hazırlayarak öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırılmasına katkı sunduğu için Çayırova Belediyesi’ne teşekkür etti.
Çayırova Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Edebiyat Günleri kapsamında her ay farklı bir yazarın konuk olduğu “Okuyoruz Söyleşiyoruz” projesine bu ay Çocuk Edebiyatı yazarı Birsen Ekim Özen misafir oldu.

Çayırova’lı çocuklarla bir araya gelen Güneş, öğrencilerle sohbet havasında bir söyleşi gerçekleştirdi. Yazarlık serüveninin basamaklarını anlatarak kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Yazar, günün sonunda ise öğrencilerin okudukları
kitapları imzaladı. Proje Her Yıl Kendini Yenileyecek Çocuk Edebiyatı Günleri kapsamında gerçekleştirilen “Okuyoruz Söyleşiyoruz” projesi ile öğrenciler yaşlarına uygun birbirinden güzel kitapları okurken, aynı zamanda da ünlü yazarlarla tanışmaya devam ediyor. Eğitim- Öğretim dönemleri boyunca her yıl kendini yenileyecek olan projeden, ilçe genelindeki tüm ilkokul 4. Sınıf öğrencileri faydalanabilecek. Bu ay Mevlana İlkokulu ve Alparslan İlkokulu öğrencileri ile Belediye Kültür Salonu’nda bir araya gelen Çocuk Edebiyatı’nın seçkin yazarlarından Birsen Ekim Özen, yazarlık ve kitaplar hakkında öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu. Yazar   Birsen Ekim Özen öğrencilerin hayal güçlerine dokunarak, söyleşisini  işitsel, görsel  ve duyusal yönden destekleyerek öğrencilere keyifli dakikalar yaşattı.


Öğrenciler Her Ay Farklı Bir Yazar İle Tanışıyorlar


Öğrencilere yazarlık hakkında bilgi veren Özen, bir kitabı yazmaya başlamadan önce karakter belirlemenin önemine vurgu yaptı. Öğrencilerin kaç yaşında yazar oldunuz, yazar nasıl olunur gibi sorularına cevap veren Birsen Ekim Özen, “Ben 30’lu yaşlarımda yazmaya başladım. Yazar olmak istiyorsanız bol bol okumalısınız. Okumalısınız ki hayal gücünüzü
geliştirmelisiniz. Hayal gücünüz ne kadar gelişmişse bir şeyleri yazmak o kadar kolay hale gelir. Rahatlamak istiyorsanız hayallerinizi yazın beklide içinizden çok başarılı yazarlar çıkacaktır” dedi.


Öğrencilere Kitap Okumanın Önemi Anlatıldı


Öğrencilere hayal kurmanın nasıl olacağını hangi ortamların yaratılacağını da anlatan Özen, çocukların gözlerini kapatarak hayal kurmasını istedi. Değişik temalar ile çocukların hayal kurmalarını sağlarken kurdukları hayallerin sayısını arttırdı. Nelerden ilham aldığı konusunda açıklama yapan yazar en çok müzikten ilham aldığını belirten Özen çocuklara bol bol kitap
okumalarını yineledi. Söyleşinin ardından öğrencilere Çayırova Belediyesi tarafından hediye edilen kitapları tek tek imzalayan Birsen Ekim Özen, böyle anlamlı bir proje hazırlayarak öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırılmasına katkı sunduğu için Çayırova Belediyesi’ne teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.