“Özgür Vurur’un ilk 11’ini ezberlemiştik”

Spor 11.02.2020 - 17:51, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

“Özgür Vurur’un ilk 11’ini ezberlemiştik”

Darıca Gençlerbirliği A.Ş Başkanı Arif Gülen’in Teknik Direktör Özgür Vurur ile yaşanan ayrılık süreci hakkındaki sarf ettiği sözler basın toplantısına damga vurdu. Gülen, “Özgür Vurur dönemi, doğrusunu söylemek gerekirse beklentilerimizin çok üzerinde başarılı bir dönemdi. Lige giremez, girse de küme düşer denilen Darıca G.B, vura vura giderek ligin ilk devresini 28 puanla 5.sırada bitirdi. Bugün Darıca’da anket yapsak, herkesin ortak kanısı ‘Özgür Vurur ile 5 yıl kontra yapın’ şeklinde olurdu. Ancak bizim doğrularımız ve prensiplerimiz var. İstikrar ve kulüp menfaatlerimizden ödün veremezdik. ÖMER’İN ÇIKIP NEBİ’NİN GİRECEĞİNİ EZBERLEMİŞTİK Ligin ilk yarısında liderlik koltuğuna oturduğumuzda kaygılarım başladı. Takımın 70.dakikadan sonra oyundan düştüğünü görüyordum. Hocanın sahaya süreceği ilk 11’i merak bile etmiyordum. Çünkü aynı ilk 11, aynı değişikliklerle mücadele veriyorduk. Özgür hocanın Ömer’i çıkartıp Nebi’yi oyuna alacağını artık ezberlemiştik. 15-16 oyuncumuz antrenmanlarda dahi süre almıyordu. 10.HAFTADAN SONRA LİG SONUNCUSUYUZ Ben klasik bir başkan olamazdım ve klasik bir teknik direktör ile yapamazdım. Şunun altını çizmek istiyorum. Asla Özgür hocanın kadro ve oyuncu tercihlerine karışmadım. Ama bir gerçek var ki 10.haftadan sonra puan sıralamasına bakılırsa lig sonuncusuyuz. Üzülerek söylüyorum ki biz ligin ilk yarısında çalışmamışız. ÇALIŞMADIĞIMIZ İÇİN SAKATLIKLAR BAŞLADI Ne bilimsel bir çalışma, ne de test. Özgür hoca döneminde bunları hiçbiri olmadı. Bunun faturasını da ağır bir şekilde ödemeye devam ediyor. 5 oyuncumuz ciddi sakatlıklar yaşadı. Oyuncularımızın ön ve arka adale gruplarına yanlış çalışma metodu uygulandığı için, şimdi yapılan ağır idmanlar sakatlıklara davetiye çıkarıyor. Kas ve kramp ağrılarının yanı sıra, tanımsız sporcu hastalıkları ortaya çıktı. REJENERASYONUN ANLAMINI BİLMİYORDU Özgür hocaya rejenerasyon nedir diye sorduğumda bunun ne anlama geldiğini bilmediğini ifade etti. Perşembe günü yapılan taktik çalışmasından genelde hocanın ilk 11’i belli olur. O günden Salı gününe kadar oynamayan oyuncular idmansız yatıyor. Cuma şut çalışması, Cumartesi ter idmanı, Pazar maç, Pazartesi tatil, Salı günü akşam üzeri ise haftanın ilk antrenmanı. ÖZGÜR HOCA MAÇ BİTER BİTMEZ ANKARA’YA GİDİYORDU Özgür hoca ve ekibi Pazar günü maç biter bitmez Ankara’ya gidiyorlardı. Ya hadi ekibini de götürdün yanında, bari altyapı hocalarımıza talimat ver onlar çalıştırsın futbolcuları. O da yok… 4-5 gün antrenmansız kalan genç bir oyuncuyu nasıl parlatıp da futbolcu yapacağız. Mantalite ve bilimsel konularda anlaşamadığımız için Özgür Vurur ile yollarımızı ayırma kararı aldık. Kendisine ve ekibine emeklerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Darıca Gençlerbirliği A.Ş Başkanı Arif Gülen’in Teknik Direktör Özgür Vurur ile yaşanan ayrılık süreci hakkındaki sarf ettiği sözler basın toplantısına damga vurdu. Gülen, “Özgür Vurur dönemi, doğrusunu söylemek gerekirse beklentilerimizin çok üzerinde başarılı bir dönemdi. Lige giremez, girse de küme düşer denilen Darıca G.B, vura vura giderek ligin ilk devresini 28 puanla 5.sırada bitirdi. Bugün Darıca’da anket yapsak, herkesin ortak kanısı ‘Özgür Vurur ile 5 yıl kontra yapın’ şeklinde olurdu. Ancak bizim doğrularımız ve prensiplerimiz var. İstikrar ve kulüp menfaatlerimizden ödün veremezdik.

ÖMER’İN ÇIKIP NEBİ’NİN GİRECEĞİNİ EZBERLEMİŞTİK

Ligin ilk yarısında liderlik koltuğuna oturduğumuzda kaygılarım başladı. Takımın 70.dakikadan sonra oyundan düştüğünü görüyordum. Hocanın sahaya süreceği ilk 11’i merak bile etmiyordum. Çünkü aynı ilk 11, aynı değişikliklerle mücadele veriyorduk. Özgür hocanın Ömer’i çıkartıp Nebi’yi oyuna alacağını artık ezberlemiştik. 15-16 oyuncumuz antrenmanlarda dahi süre almıyordu.

10.HAFTADAN SONRA LİG SONUNCUSUYUZ

Ben klasik bir başkan olamazdım ve klasik bir teknik direktör ile yapamazdım. Şunun altını çizmek istiyorum. Asla Özgür hocanın kadro ve oyuncu tercihlerine karışmadım. Ama bir gerçek var ki 10.haftadan sonra puan sıralamasına bakılırsa lig sonuncusuyuz. Üzülerek söylüyorum ki biz ligin ilk yarısında çalışmamışız.

ÇALIŞMADIĞIMIZ İÇİN SAKATLIKLAR BAŞLADI

Ne bilimsel bir çalışma, ne de test. Özgür hoca döneminde bunları hiçbiri olmadı. Bunun faturasını da ağır bir şekilde ödemeye devam ediyor. 5 oyuncumuz ciddi sakatlıklar yaşadı. Oyuncularımızın ön ve arka adale gruplarına yanlış çalışma metodu uygulandığı için, şimdi yapılan ağır idmanlar sakatlıklara davetiye çıkarıyor. Kas ve kramp ağrılarının yanı sıra, tanımsız sporcu hastalıkları ortaya çıktı.

REJENERASYONUN ANLAMINI BİLMİYORDU

Özgür hocaya rejenerasyon nedir diye sorduğumda bunun ne anlama geldiğini bilmediğini ifade etti. Perşembe günü yapılan taktik çalışmasından genelde hocanın ilk 11’i belli olur. O günden Salı gününe kadar oynamayan oyuncular idmansız yatıyor. Cuma şut çalışması, Cumartesi ter idmanı, Pazar maç, Pazartesi tatil, Salı günü akşam üzeri ise haftanın ilk antrenmanı.

ÖZGÜR HOCA MAÇ BİTER BİTMEZ ANKARA’YA GİDİYORDU

Özgür hoca ve ekibi Pazar günü maç biter bitmez Ankara’ya gidiyorlardı. Ya hadi ekibini de götürdün yanında, bari altyapı hocalarımıza talimat ver onlar çalıştırsın futbolcuları. O da yok… 4-5 gün antrenmansız kalan genç bir oyuncuyu nasıl parlatıp da futbolcu yapacağız. Mantalite ve bilimsel konularda anlaşamadığımız için Özgür Vurur ile yollarımızı ayırma kararı aldık. Kendisine ve ekibine emeklerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.