Pahalı Ete Fren

27.01.2016 - 09:06, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Pahalı Ete Fren

Enflasyonu kamçılayan, vatandaşın bütçesini zorlayan kırmızı et fiyatlarına hükümet el attı. Bakan Elitaş, ithalatın önünü açtıklarını söyledi

Vatandaşın cebini yakan fahiş et fiyatlarına fren geliyor. 1 kilo bonfilenin 80, pirzolanın 60, kıymanın 45 lira olması, hükümeti harekete geçirdi. Enflasyonun üzerinde de ciddi bir etkisi olan kırmızı et fiyatlarıyla ilgili Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, fiyatları biraz daha disipline edebilmek, tüketicinin zararlarını önleyebilmek için ithalat izni vereceklerini belirtti. Kırmızı et fiyatlarındaki artışın enflasyonu etkileyen negatif unsurlardan biri olduğunu vurgulayan Elitaş, şöyle konuştu: "Bizim AB anlaşması gereğince 20 bin tonayakın bir et ithalatımız var. İthal izni vereceğiz. Bir de daha önceden anlaştığımız, Bosna Hersek'ten 15 bin ton taahhüt ettiğimiz bir et alımı vardı. Hemen hemen 9 bin tonunu gerçekleştirdiler. Bu sene ve önümüzdeki sene 6 bin 500 ton da oradan et ithalatı gerçekleşecek. Ümit ediyoruz ilk 3 ay içerisinde mevsimsel etkilerin olumsuzluğunun asist edildiği bir nokta olur."  EKMEK DE MERCEK ALTINDA  Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı da dün enflasyon raporunu açıkladığı toplantıda konuya değildi. Başçı, enflasyonda önemli bir ağırlığı bulunan gıda ürünleri ile ilgili yeni tedbirler geleceğini söyledi. "Enflasyonu düşürmek için kolektif çaba gerekiyor" diyen Başçı, bu konuda kuvvetli bir iradenin olduğunu, kırmızı et ve ekmek fiyatlarının gıda komitesinde ele alındığını vurguladı. Kırmızı et fiyatları tüketicilerin cebini yakıyor, enflasyonu yükseltiyor. Hükümet, et fiyatlarını düşürmek için düğmeye bastı. 300 BİN TONLUK AÇIK VAR Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, kırmızı et üretiminin 1 milyon tona çıktığını ancak halen 300 bin ton civarında açık bulunduğunu kaydetti. Süt ve hayvan ırklarının kalitesini AB standartlarına taşıma konusunda destek sağlayacaklarına değinen Çelik, "Bu konudaki düzenlemeleri yakında paylaşacağız. Üreticilerin talepleri doğrultusunda hayvancılık destekleriyle ilgili yeni model düşünülüyor" dedi. BONFİLE ET Et türü Fiyat (TL/kg)  Dana bonfile....................... 80  Dana pirzola....................... 60  Dana biftek......................... 48  Dana kuşbaşı................. 36-43  Dana kıyma..................... 40-45  Kuzu bonfile....................... 67  Kuzu pirzola....................... 57  Kuzu kuşbaşı..................... 52  Kuzu incik........................... 43  
Enflasyonu kamçılayan, vatandaşın bütçesini zorlayan kırmızı et fiyatlarına hükümet el attı. Bakan Elitaş, ithalatın önünü açtıklarını söyledi

Vatandaşın cebini yakan fahiş et larına fren geliyor. 1 kilo bonfilenin 80, pirzolanın 60, kıymanın 45 lira olması, hükümeti harekete geçirdi. Enflasyonun üzerinde de ciddi bir etkisi olan  fiyatlarıyla ilgili Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, fiyatları biraz daha disipline edebilmek, tüketicinin zararlarını önleyebilmek için ithalat izni vereceklerini belirtti. Kırmızı et fiyatlarındaki artışın enflasyonu etkileyen negatif unsurlardan biri olduğunu vurgulayan Elitaş, şöyle konuştu: "Bizim AB anlaşması gereğince 20 bin tonayakın bir et ithalatımız var. İthal izni vereceğiz. Bir de daha önceden anlaştığımız, Bosna Hersek'ten 15 bin ton taahhüt ettiğimiz bir et alımı vardı. Hemen hemen 9 bin tonunu gerçekleştirdiler. Bu sene ve önümüzdeki sene 6 bin 500 ton da oradan et ithalatı gerçekleşecek. Ümit ediyoruz ilk 3 ay içerisinde mevsimsel etkilerin olumsuzluğunun asist edildiği bir nokta olur." 

EKMEK DE MERCEK ALTINDA 
Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı 
da dün enflasyon raporunu açıkladığı toplantıda konuya değildi. Başçı, enflasyonda önemli bir ağırlığı bulunan gıda ürünleri ile ilgili yeni tedbirler geleceğini söyledi. "Enflasyonu düşürmek için kolektif çaba gerekiyor" diyen Başçı, bu konuda kuvvetli bir iradenin olduğunu, kırmızı et ve ekmek fiyatlarının gıda komitesinde ele alındığını vurguladı.

Kırmızı et fiyatları tüketicilerin cebini yakıyor, enflasyonu yükseltiyor. Hükümet, et fiyatlarını düşürmek için düğmeye bastı.

300 BİN TONLUK AÇIK VAR
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, kırmızı et üretiminin 1 milyon tona çıktığını ancak halen 300 bin ton civarında açık bulunduğunu kaydetti. Süt ve hayvan ırklarının kalitesini AB standartlarına taşıma konusunda destek sağlayacaklarına değinen Çelik, "Bu konudaki düzenlemeleri yakında paylaşacağız. Üreticilerin talepleri doğrultusunda hayvancılık destekleriyle ilgili yeni model düşünülüyor" dedi.

BONFİLE ET
Et türü Fiyat (TL/kg) 
Dana bonfile....................... 80 
Dana pirzola....................... 60 
Dana biftek......................... 48 
Dana kuşbaşı................. 36-43 
Dana kıyma..................... 40-45 
Kuzu bonfile....................... 67 
Kuzu pirzola....................... 57 
Kuzu kuşbaşı..................... 52 
Kuzu incik........................... 43


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.