Pala: 'Başkanlık sistemi olmazsa olmazdır'

Darıca 25.04.2016 - 14:19, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Pala: 'Başkanlık sistemi olmazsa olmazdır'

Darıca Küçük Sanayi Sitesi Başkanı ve aynı zamanda AK Parti Darıca İlçe Eski Başkanı olan Orhan Pala, iş dünyası ve Anayasa değişikliği konusunda açıklamalarda bulundu. Pala, "Anayasa değişikliği ve Başkanlık Sistemi bugünün değil ülkemizin ve dolaylı olarak İslam dünyasının geleceği için kaçınılmazdır. Olmazsa olmazıdır." dedi. Darıca Küçük Sanayi Sitesi Başkanı ve aynı zamanda AK parti Darıca İlçe Eski başkanı olan Orhan Pala, iş dünyası ve Anayasa değişikliği konusunda açıklamalarda bulundu. Özellikle demir-çelik sektöründeki sıkıntılı günlerin geride kaldığını vurgulayan Pala şöyle konuştu: "Bu sektörde deprem durdu bir başka deyişle sektör dibe vurdu. Fakat yukarı doğru bir seyir başladı.  Karamsar olmamak lazım, moralimizi bozmadan hedefe doğru gitmek lazım. Türkiye istikrarlı, gücünü gören ve inanmış bir hükümetle bu sıkıntıların da üstesinden gelecektir. Karamsarlık asla olmamalı, bunu dinimizde reddediyor. Peygamber (SAV)  efendimiz de söylüyor.  Ne diyor  ‘Kıyametin koptuğunu da görseniz elinizdeki fidanı dikiniz) diyor. Burada elindeki fidanı dikmek demek ne iş yapıyorsan ona devam etmektir. Tüccarsan ticaretine devam edeceksin. Bilim adamıysan Ar-Ge çalışmalarına devam edeceksin. Sanayiciysen yatırım yapmaya devam edeceksin kısacası üretmeye ve çalışmaya devam edeceğiz. Ah yandık, bittik demek kimseye fayda sağlamaz. Halkımız da, tüccarımız da, sanayicimiz de esnaf ve çalışanlarımız da aynı inanç içinde olmamız lazım. Devletimize hükümet edenler buna inanmışlar ve hız kesmeden çalışıyorlar. Çomak sokmak isteyen içte ve dışta birçok güçler var ama inşallah bu millet onlara fırsat vermeyecektir. Çünkü 7 Haziran seçimleri koalisyonlarla bu ülkenin yönetilemeyeceğini hepimize bir kez daha gösterdi." BAŞKANLIK SİSTEMİ KAÇINILMAZDIR Anayasa değişikliği ve Başkanlık Sistemi hakkında da açıklama yapan Orhan Pala, "Anayasa değişikliği ve Başkanlık Sistemi bugünün değil ülkemizin ve dolaylı olarak İslam dünyasının geleceği için kaçınılmazdır. Olmazsa olmazıdır. Ak Parti’nin hazırladığı Başkanlık Sisteminde federal bir yapı yoktur ve kuvvetler ayrılığı bugünkü parlamenter sistemden daha belirgin ve etkilidir. Tabii ilerleyen zamanlarda Ak Parti yetkili organları Başkanlık sistemini halka anlayacağı bir üslupla anlatacaklardır. Halkımız şuna inanmalıdır. Başkanlık Sistemi halkın iktidarıdır. Seçilecek milletvekilleri halkın istediği kişilerden ve halka hesap veren insanlardan oluşacaktır. Başkanlık Sistemi Türkiye’yi perdenin arkasından yönetmek isteyenlerin sonu da olacaktır." dedi.

Darıca Küçük Sanayi Sitesi Başkanı ve aynı zamanda AK Parti Darıca İlçe Eski Başkanı olan Orhan Pala, iş dünyası ve Anayasa değişikliği konusunda açıklamalarda bulundu. Pala, "Anayasa değişikliği ve Başkanlık Sistemi bugünün değil ülkemizin ve dolaylı olarak İslam dünyasının geleceği için kaçınılmazdır. Olmazsa olmazıdır." dedi.

Darıca Küçük Sanayi Sitesi Başkanı ve aynı zamanda AK parti Darıca İlçe Eski başkanı olan Orhan Pala, iş dünyası ve Anayasa değişikliği konusunda açıklamalarda bulundu. Özellikle demir-çelik sektöründeki sıkıntılı günlerin geride kaldığını vurgulayan Pala şöyle konuştu: "Bu sektörde deprem durdu bir başka deyişle sektör dibe vurdu. Fakat yukarı doğru bir seyir başladı.  Karamsar olmamak lazım, moralimizi bozmadan hedefe doğru gitmek lazım. Türkiye istikrarlı, gücünü gören ve inanmış bir hükümetle bu sıkıntıların da üstesinden gelecektir. Karamsarlık asla olmamalı, bunu dinimizde reddediyor. Peygamber (SAV)  efendimiz de söylüyor.  Ne diyor  ‘Kıyametin koptuğunu da görseniz elinizdeki fidanı dikiniz) diyor. Burada elindeki fidanı dikmek demek ne iş yapıyorsan ona devam etmektir. Tüccarsan ticaretine devam edeceksin. Bilim adamıysan Ar-Ge çalışmalarına devam edeceksin. Sanayiciysen yatırım yapmaya devam edeceksin kısacası üretmeye ve çalışmaya devam edeceğiz. Ah yandık, bittik demek kimseye fayda sağlamaz.

Halkımız da, tüccarımız da, sanayicimiz de esnaf ve çalışanlarımız da aynı inanç içinde olmamız lazım. Devletimize hükümet edenler buna inanmışlar ve hız kesmeden çalışıyorlar. Çomak sokmak isteyen içte ve dışta birçok güçler var ama inşallah bu millet onlara fırsat vermeyecektir. Çünkü 7 Haziran seçimleri koalisyonlarla bu ülkenin yönetilemeyeceğini hepimize bir kez daha gösterdi."

BAŞKANLIK SİSTEMİ KAÇINILMAZDIR

Anayasa değişikliği ve Başkanlık Sistemi hakkında da açıklama yapan Orhan Pala, "Anayasa değişikliği ve Başkanlık Sistemi bugünün değil ülkemizin ve dolaylı olarak İslam dünyasının geleceği için kaçınılmazdır. Olmazsa olmazıdır. Ak Parti’nin hazırladığı Başkanlık Sisteminde federal bir yapı yoktur ve kuvvetler ayrılığı bugünkü parlamenter sistemden daha belirgin ve etkilidir. Tabii ilerleyen zamanlarda Ak Parti yetkili organları Başkanlık sistemini halka anlayacağı bir üslupla anlatacaklardır. Halkımız şuna inanmalıdır. Başkanlık Sistemi halkın iktidarıdır. Seçilecek milletvekilleri halkın istediği kişilerden ve halka hesap veren insanlardan oluşacaktır. Başkanlık Sistemi Türkiye’yi perdenin arkasından yönetmek isteyenlerin sonu da olacaktır." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.