Panelin iptal edilmesine tepki gösterdiler

Darıca 13.02.2017 - 07:57, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Panelin iptal edilmesine tepki gösterdiler

Darıca CHP'nin öncülük ettiği Darıca Demokrasi Platformu "Anayasa değişikliği ne getiriyor? Hayır demezseniz ne olacak?" konulu bir panel için Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezi'ni kiralamıştı. Ancak belediye kültür merkezinde tadilat olduğu gerekçesiyle talebi panelden bir gün önce iptal etti. Bunun üzerine platform üyeleri Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yaparak buna tepki gösterdiler. CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, yaptığı açıklamada "Burası milletin parasıyla yapılmış ve milletin yeri olan bir kültür merkezi. Daha önce bize tahsis edilmişti. Ancak milletin yeri bugün bize kapatıldı. Biz burada hiçbir siyasi görüşü öne çıkarmadan sadece anayasa değişikliğinin neler getireceğini konuşacaktık. Görüyoruz ki korku dağları aşmış durumda. Biz her türlü engellemelere karşı bunu halka anlatacağız." dedi. HAYIR DEMEK SUÇ MU? CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok ise yaptığı açıklamada "Hayır demek suç mu? Eğer suçsa neden referandum yapıyoruz? Biz bu konularla ilgili gerekli hukuki işlemleri başlatacağız. Hayır diyenler engelleniyor, gözaltına alınıp tutuklanıyor." diyerek tepki gösterdi. Kültür merkezine gelen kalabalık daha sonra otobüslerle panelin düzenlendiği Nenehatun'daki İlbeyoğlu Düğün Salonu'na götürüldü.

Darıca CHP'nin öncülük ettiği Darıca Demokrasi Platformu "Anayasa değişikliği ne getiriyor? Hayır demezseniz ne olacak?" konulu bir panel için Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezi'ni kiralamıştı. Ancak belediye kültür merkezinde tadilat olduğu gerekçesiyle talebi panelden bir gün önce iptal etti. Bunun üzerine platform üyeleri Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yaparak buna tepki gösterdiler. CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, yaptığı açıklamada "Burası milletin parasıyla yapılmış ve milletin yeri olan bir kültür merkezi. Daha önce bize tahsis edilmişti. Ancak milletin yeri bugün bize kapatıldı. Biz burada hiçbir siyasi görüşü öne çıkarmadan sadece anayasa değişikliğinin neler getireceğini konuşacaktık. Görüyoruz ki korku dağları aşmış durumda. Biz her türlü engellemelere karşı bunu halka anlatacağız." dedi.

HAYIR DEMEK SUÇ MU?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok ise yaptığı açıklamada "Hayır demek suç mu? Eğer suçsa neden referandum yapıyoruz? Biz bu konularla ilgili gerekli hukuki işlemleri başlatacağız. Hayır diyenler engelleniyor, gözaltına alınıp tutuklanıyor." diyerek tepki gösterdi. Kültür merkezine gelen kalabalık daha sonra otobüslerle panelin düzenlendiği Nenehatun'daki İlbeyoğlu Düğün Salonu'na götürüldü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.