19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

'Partili Cumhurbaşkanı' Geçti

28.12.2016 - 23:21, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

'Partili Cumhurbaşkanı' Geçti

Anayasa değişiklik teklifindeki cumhurbaşkanı seçilme şartları içerisinde bulunan "doğuştan Türk vatandaşı olanlar arasından" hükmü değiştirildi. Cumhurbaşkanına partili olma imkanı tanıyan madde de Komisyon'dan geçti.

TBMM Anayasa Komisyonu'ndan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Anayasa değişiklik teklifindeki cumhurbaşkanı seçilme şartları içerisinde bulunan "doğuştan Türk vatandaşı olanlar arasından" hükmü değiştirildi. 21 maddelik teklif 19 maddeye düşürüldü. Cumhurbaşkanına partili olma imkanı tanıyan madde de Komisyon'dan geçti. DOĞUŞTAN TÜRK ŞARTI KALDIRILDI TBMM Anayasa Komisyonunda görüşülen anayasa değişiklik teklifindeki cumhurbaşkanı seçilme şartları içerisinde bulunan "doğuştan Türk vatandaşı olanlar arasından" hükmü, AK Parti'nin kabul edilen önergesiyle, "Türk vatandaşları arasından" şeklinde değiştirildi. PARTİLİ CUMHURBAŞKANI SİSTEMİ GELDİ Cumhurbaşkanına partili olma imkanı tanıyan madde de Komisyon'dan geçti. Kabul edilen madde ile cumhurbaşkanı seçilenin partisiyle ilişiğinin kesileceğine ilişkin hüküm anayasadan çıkartılıyor. AK Parti'nin önrgesiyle Cumhurbaşkanlığı adaylığı için doğuştan Türk vatandaşı olma şartı da değiştirildi adaylık için diğer şartları taşıma koşuluyla türk vatandaşı olmak yetecek. Aynı madde uyarınca artık seçmenler de cumhurbaşkanı adayı gösterebilecek. MADDE SAYISI AZALIYOR Tekliften Cumhurbaşkanının kamu kurumlarıyla ilgili kararname yetkisiyle ilgili 15. Madde çıkarılacak. HSYK maddesinde değişiklik yapılacak üye sayısı 12'den 13'e çıkarılacak. Adalet Bakanı ve Adalet Bakanlığı Müsteşarı doğal üye sayılacak. 21 maddelik tasarı, 19 maddeye indirildi.
Anayasa değişiklik teklifindeki cumhurbaşkanı seçilme şartları içerisinde bulunan "doğuştan Türk vatandaşı olanlar arasından" hükmü değiştirildi. Cumhurbaşkanına partili olma imkanı tanıyan madde de Komisyon'dan geçti.

TBMM Anayasa Komisyonu'ndan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Anayasa değişiklik teklifindeki cumhurbaşkanı seçilme şartları içerisinde bulunan "doğuştan Türk vatandaşı olanlar arasından" hükmü değiştirildi. 21 maddelik teklif 19 maddeye düşürüldü. Cumhurbaşkanına partili olma imkanı tanıyan madde de Komisyon'dan geçti.

DOĞUŞTAN TÜRK ŞARTI KALDIRILDI

TBMM Anayasa Komisyonunda görüşülen anayasa değişiklik teklifindeki cumhurbaşkanı seçilme şartları içerisinde bulunan "doğuştan Türk vatandaşı olanlar arasından" hükmü, AK Parti'nin kabul edilen önergesiyle, "Türk vatandaşları arasından" şeklinde değiştirildi.

PARTİLİ CUMHURBAŞKANI SİSTEMİ GELDİ

Cumhurbaşkanına partili olma imkanı tanıyan madde de Komisyon'dan geçti. Kabul edilen madde ile cumhurbaşkanı seçilenin partisiyle ilişiğinin kesileceğine ilişkin hüküm anayasadan çıkartılıyor.

AK Parti'nin önrgesiyle Cumhurbaşkanlığı adaylığı için doğuştan Türk vatandaşı olma şartı da değiştirildi adaylık için diğer şartları taşıma koşuluyla türk vatandaşı olmak yetecek. Aynı madde uyarınca artık seçmenler de cumhurbaşkanı adayı gösterebilecek.

MADDE SAYISI AZALIYOR

Tekliften Cumhurbaşkanının kamu kurumlarıyla ilgili kararname yetkisiyle ilgili 15. Madde çıkarılacak. HSYK maddesinde değişiklik yapılacak üye sayısı 12'den 13'e çıkarılacak. Adalet Bakanı ve Adalet Bakanlığı Müsteşarı doğal üye sayılacak. 21 maddelik tasarı, 19 maddeye indirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.