Pazarcılar Tezgâh Açmayacak!

Gebze 31.08.2018 - 17:54, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Pazarcılar Tezgâh Açmayacak!

Gebze Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda alınan kararla Cuma Pazarı kaldırılmıştı. Pazarcı esnafı pazarın kaldırılmasını istemediklerini belirterek dün Gebze Belediyesi önünde eylem yaptı. Pazarcı esnafı yaptığı açıklamada yeni kapalı semt pazarında tezgah açmayacaklarını söyledi.

Gebze’nin en eski Semt Pazarlarından olan ve Şehit Numan Dede Caddesi üzerine kurulan Cuma Pazarı ve Yeni Cuma, Mutlukent, Pazartesi semt pazarlarının kaldırılarak, yeni yapılan Mevlana Kapalı Pazar Yeri’ne taşınması kararı alınarak semt pazarları kapatılmıştı. Pazarcılar karara tepki göstererek merkezden uzak olan Mevlana Kapalı Pazarı’na gitmeyeceklerini açıkladı. ÇOK MAĞDURUZ Pazarcılar adına Gebze Belediyesi önünde bir açıklama yapan Cuma Pazarı esnaflarından Budak Gönen, “Pazarcılar olarak çok mağduruz. Şehir dışında pazar olur mu? 3-4 tane semt pazarını bir yerde toplamak, şehir dışına çıkarmak çok sağlıksız. Bunca esnaf olarak sıkıntımızı yansıtamıyoruz, bu mağduriyetimiz giderilene kadar da pazarları açmayacağız. Bu kadar insan gidip orada bekleyip, mallarımızı çürüteceğimize, hiç açmayız daha iyi. Tüm esnaflar olarak kararlıyız tezgâhlarımızı kuracağız. Burada yaşayan halk da mağdur oluyor, vatandaşlarımız da bizim arkamızda. İnsanların bebeği var, yaşlısı var yakın diye alışveriş yapanlar bunlardan mahrum kalacak. YAPILAN UYGULAMA YANLIŞ Bizim tezgâh kuramamamız veya uzakta yer almamız marketlerdeki fiyatların artmasına sebep olacak bu durum da vatandaşların cebine yansıyacak. Herkes her sebzeyi marketten bulamıyor pazardan alırım diyen insanlar da tezgâhlara ulaşamayacak. Biz oraya gidersek zarar edeceğimizin de bilincindeyiz çünkü daha önce başımıza geldi. Cuma Pazarı’nın oraya gideceği bize söylendi ama diğer pazarları da aynı yere atıp semt pazarlarını kaldırmak ve hepsini tek yere toplamak olacak iş değil. Darıca kapalı pazar yerinin inşasına mevcut yerin hemen yanında başladı. TEZGAH AÇMAYACAĞIZ Vatandaşlarımız da burada bizimle yürüyerek imza toplayıp destek oldular. Mağdur olan asıl vatandaşlar. Biz hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Biz modernliğe karşı değiliz, ben niye uğraşayım ki ip çekip, çadır kurmayla. Üstüm kapalı kıştan etkilenmiyorum benim için çok güzel ama yeri çok yanlış ve bu 4 pazarın da buraya taşınması daha da yanlış. Bir pazar için yapılan yer zaten 4 semt pazarını kaldırmaz. Şimdiye kadar itiraz etmememizin sebebi sadece Cuma Pazarı’nın taşınacak olmasıydı. 4 pazarın aynı kapalı pazara taşınacağını duyduğumuzda şok olduk.” dedi. Pazarcı esnafı ayrıca eylem yaptıkları sırada Cuma Pazarı üzerinde bulunan marketlerin sebze ve meyvelerin etiketlerini kaldırarak vatandaşlar mağdur ettiklerini söyledi.       KÜBRA AKABALI        
Gebze Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda alınan kararla Cuma Pazarı kaldırılmıştı. Pazarcı esnafı pazarın kaldırılmasını istemediklerini belirterek dün Gebze Belediyesi önünde eylem yaptı. Pazarcı esnafı yaptığı açıklamada yeni kapalı semt pazarında tezgah açmayacaklarını söyledi.

Gebze’nin en eski Semt Pazarlarından olan ve Şehit Numan Dede Caddesi üzerine kurulan Cuma Pazarı ve Yeni Cuma, Mutlukent, Pazartesi semt pazarlarının kaldırılarak, yeni yapılan Mevlana Kapalı Pazar Yeri’ne taşınması kararı alınarak semt pazarları kapatılmıştı. Pazarcılar karara tepki göstererek merkezden uzak olan Mevlana Kapalı Pazarı’na gitmeyeceklerini açıkladı.

ÇOK MAĞDURUZ

Pazarcılar adına Gebze Belediyesi önünde bir açıklama yapan Cuma Pazarı esnaflarından Budak Gönen, “Pazarcılar olarak çok mağduruz. Şehir dışında pazar olur mu? 3-4 tane semt pazarını bir yerde toplamak, şehir dışına çıkarmak çok sağlıksız. Bunca esnaf olarak sıkıntımızı yansıtamıyoruz, bu mağduriyetimiz giderilene kadar da pazarları açmayacağız. Bu kadar insan gidip orada bekleyip, mallarımızı çürüteceğimize, hiç açmayız daha iyi. Tüm esnaflar olarak kararlıyız tezgâhlarımızı kuracağız. Burada yaşayan halk da mağdur oluyor, vatandaşlarımız da bizim arkamızda. İnsanların bebeği var, yaşlısı var yakın diye alışveriş yapanlar bunlardan mahrum kalacak.

YAPILAN UYGULAMA YANLIŞ

Bizim tezgâh kuramamamız veya uzakta yer almamız marketlerdeki fiyatların artmasına sebep olacak bu durum da vatandaşların cebine yansıyacak. Herkes her sebzeyi marketten bulamıyor pazardan alırım diyen insanlar da tezgâhlara ulaşamayacak. Biz oraya gidersek zarar edeceğimizin de bilincindeyiz çünkü daha önce başımıza geldi. Cuma Pazarı’nın oraya gideceği bize söylendi ama diğer pazarları da aynı yere atıp semt pazarlarını kaldırmak ve hepsini tek yere toplamak olacak iş değil. Darıca kapalı pazar yerinin inşasına mevcut yerin hemen yanında başladı.

TEZGAH AÇMAYACAĞIZ

Vatandaşlarımız da burada bizimle yürüyerek imza toplayıp destek oldular. Mağdur olan asıl vatandaşlar. Biz hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Biz modernliğe karşı değiliz, ben niye uğraşayım ki ip çekip, çadır kurmayla. Üstüm kapalı kıştan etkilenmiyorum benim için çok güzel ama yeri çok yanlış ve bu 4 pazarın da buraya taşınması daha da yanlış. Bir pazar için yapılan yer zaten 4 semt pazarını kaldırmaz. Şimdiye kadar itiraz etmememizin sebebi sadece Cuma Pazarı’nın taşınacak olmasıydı. 4 pazarın aynı kapalı pazara taşınacağını duyduğumuzda şok olduk.” dedi. Pazarcı esnafı ayrıca eylem yaptıkları sırada Cuma Pazarı üzerinde bulunan marketlerin sebze ve meyvelerin etiketlerini kaldırarak vatandaşlar mağdur ettiklerini söyledi.

 

 

 

KÜBRA AKABALI

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.