19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Pehlivan Kocaeli'den Aday Adayı

Darıca 26.04.2018 - 22:30, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Pehlivan Kocaeli'den Aday Adayı

Bir dönem Darıca Belediye Başkanlığı görevini yürüten ardından Gebze Belediye Başkanlığı yapan 2009 yerel seçimleri sonrasında Gebze'den belediye başkanlığına aday gösterilmemesinin ardından Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirilen İbrahim Pehlivan, Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etti. Bugün istifa eden Pehlivan'ın Kocaeli'den milletvekili aday adaylığı için başvuracağı belirtildi.   İBRAHİM PEHLİVAN KİMDİR? 1961 yılında Bilecik’te doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladıktan sonra 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1984 yılında İçişleri Bakanlığı bünyesinde kaymakam adayı olarak göreve başladı. Sırasıyla; Andırın (Kahramanmaraş), Bor (Niğde), Vakfıkebir (Trabzon), Çamlıdere (Ankara), Adaklı (Bingöl) ilçelerinde kaymakamlık yaptı. İçişleri Bakanlığı’nın görevlendirilmesiyle 1990-1991 yılları arasında ABD’de lisan ve kamu yönetimi ile ilgili çalışmalar yaptı. 27 Mart 1994 tarihinde Darıca Belediye Başkanlığı’na seçildi. 10 yıl Darıca Belediye Başkanlığı yapan Pehlivan, 28 Mart 2004 seçimlerinde Gebze Belediye Başkanı oldu. 2009 mahalli idareleri seçimlerinin ardından Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak göreve başladı. Evli ve üç çocuk babası olan İbrahim Pehlivan, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Bir dönem Darıca Belediye Başkanlığı görevini yürüten ardından Gebze Belediye Başkanlığı yapan 2009 yerel seçimleri sonrasında Gebze'den belediye başkanlığına aday gösterilmemesinin ardından Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirilen İbrahim Pehlivan, Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etti.

Bugün istifa eden Pehlivan'ın Kocaeli'den milletvekili aday adaylığı için başvuracağı belirtildi.

 

İBRAHİM PEHLİVAN KİMDİR?

1961 yılında Bilecik’te doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladıktan sonra 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1984 yılında İçişleri Bakanlığı bünyesinde kaymakam adayı olarak göreve başladı. Sırasıyla; Andırın (Kahramanmaraş), Bor (Niğde), Vakfıkebir (Trabzon), Çamlıdere (Ankara), Adaklı (Bingöl) ilçelerinde kaymakamlık yaptı. İçişleri Bakanlığı’nın görevlendirilmesiyle 1990-1991 yılları arasında ABD’de lisan ve kamu yönetimi ile ilgili çalışmalar yaptı. 27 Mart 1994 tarihinde Darıca Belediye Başkanlığı’na seçildi. 10 yıl Darıca Belediye Başkanlığı yapan Pehlivan, 28 Mart 2004 seçimlerinde Gebze Belediye Başkanı oldu. 2009 mahalli idareleri seçimlerinin ardından Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak göreve başladı.
Evli ve üç çocuk babası olan İbrahim Pehlivan, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.