19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Pendik-Gebze, Pendik-Haydarpaşa Tren Hattının Açılış Tarihi Değişti

Gebze 08.11.2015 - 10:29, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Pendik-Gebze, Pendik-Haydarpaşa Tren Hattının Açılış Tarihi Değişti

Pendik Gebze banliyö hattı açılış tarihi 2015 yılı olarak planlanıyordu. Ancak projenin tamamlanması 2016 yılınına sarktı.

Hızlı tren projesi kapsamında 19 Haziran 2013'ten beri çalışmaların sürdüğü Gebze Halkalı kesintisiz ulaşımında Pendik Gebze kısmının 2015 yılında tamamalanacağı duyrulmuştu. Ancak projenin 2016 yılına sarkacağı ortaya çıktı. BÖLGE MÜDÜRÜ AÇIKLADI Gebze Pendik banliyö hattındaki son çalışmalarla ilgili son durumu değerlendiren Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü Marmaray Bölge Müdürü Dr. Haluk İbrahim Özmen, yıl sonunda tamamlanması beklenen tren hattının 2016 yılının ilk aylarında hizmete gireceğini duyururken Haydarpaşa Pendik kısmının ise 2017 yılının sonunda hizmete açılacağını bildirdi. 'GÜNDE 150 BİN KİŞİ KULLANIYORDU' Marmaray projesinin 66 kilometrelik en uzun kısmı Halkalı-Kazlıçeşme ve Gebze-Söğütlüçeşme arasındaki hattı ayda 4.5 milyon ve günde 150 bin kişi kullanıyordu. Bu hatların kapatılmasıyla 213 yeni otobüs devreye alınmıştı. Tekrar açılmasıya banliyö hatları ve metro hatları Marmaray'a entegre edilmiş olacak. Gebze'den Halkalı'ya düzenlenecek kesintisiz hatla bu iki mesafe arasındaki süre 105 dakikaya inecek. Marmaray'ın ikinci etabında Asyayakasında toplam 43.8 kilometre ve de Avrupa yakasında 19.6 kilometrelik mevcut banliyö hatları iyileştirilerek, üçüncü hat ilavesiyle yüzeysel metro haline gelecek. 'İLK AŞAMADA PENDİK GEBZE VAR' İlk olarak 4 istasyonla (Kazlıçeşme, Yenikapı, Üsküdar, Ayrılıkçeşme) hizmet veren Marmaray, Sirkeci İstasyonu'nun da hizmete açılmasıyla 5 istasyonla hizmet vermeye başladı. Marmaray'ın bundan sonraki aşaması ise banliyö hatlarının yenilenerek 3 hatta çıkarılmasıydı. 76 kilometre uzunluğundaki Gebze Halkalı banliyö hattının bitirilmesinin aşama aşama tamamlanması hedefleniyor. İlk aşamada 24 kilometre uzunluğundaki bölüm olan Pendik Gebze etabı yer alıyor. Çalışmaların devam ettiği bu bölümde toplam 11 istasyon bulunacak. PENDİK GEBZE BANLİYÖ HATTI DURAKLARI Pendik Kaynarca Tersane Güzelyalı Aydıntepe İçmeler Tuzla Çayırova Fatih Osmangazi  Gebze (Kaynak:Habertürk)
Pendik Gebze banliyö hattı açılış tarihi 2015 yılı olarak planlanıyordu. Ancak projenin tamamlanması 2016 yılınına sarktı.

Hızlı tren projesi kapsamında 19 Haziran 2013'ten beri çalışmaların sürdüğü Gebze Halkalı kesintisiz ulaşımında Pendik Gebze kısmının 2015 yılında tamamalanacağı duyrulmuştu. Ancak projenin 2016 yılına sarkacağı ortaya çıktı.

BÖLGE MÜDÜRÜ AÇIKLADI

Gebze Pendik banliyö hattındaki son çalışmalarla ilgili son durumu değerlendiren Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü Marmaray Bölge Müdürü Dr. Haluk İbrahim Özmen, yıl sonunda tamamlanması beklenen tren hattının 2016 yılının ilk aylarında hizmete gireceğini duyururken Haydarpaşa Pendik kısmının ise 2017 yılının sonunda hizmete açılacağını bildirdi.

'GÜNDE 150 BİN KİŞİ KULLANIYORDU'

Marmaray projesinin 66 kilometrelik en uzun kısmı Halkalı-Kazlıçeşme ve Gebze-Söğütlüçeşme arasındaki hattı ayda 4.5 milyon ve günde 150 bin kişi kullanıyordu. Bu hatların kapatılmasıyla 213 yeni otobüs devreye alınmıştı. Tekrar açılmasıya banliyö hatları ve metro hatları Marmaray'a entegre edilmiş olacak. Gebze'den Halkalı'ya düzenlenecek kesintisiz hatla bu iki mesafe arasındaki süre 105 dakikaya inecek. Marmaray'ın ikinci etabında Asyayakasında toplam 43.8 kilometre ve de Avrupa yakasında 19.6 kilometrelik mevcut banliyö hatları iyileştirilerek, üçüncü hat ilavesiyle yüzeysel metro haline gelecek.

'İLK AŞAMADA PENDİK GEBZE VAR'

İlk olarak 4 istasyonla (Kazlıçeşme, Yenikapı, Üsküdar, Ayrılıkçeşme) hizmet veren Marmaray, Sirkeci İstasyonu'nun da hizmete açılmasıyla 5 istasyonla hizmet vermeye başladı. Marmaray'ın bundan sonraki aşaması ise banliyö hatlarının yenilenerek 3 hatta çıkarılmasıydı. 76 kilometre uzunluğundaki Gebze Halkalı banliyö hattının bitirilmesinin aşama aşama tamamlanması hedefleniyor. İlk aşamada 24 kilometre uzunluğundaki bölüm olan Pendik Gebze etabı yer alıyor. Çalışmaların devam ettiği bu bölümde toplam 11 istasyon bulunacak.

PENDİK GEBZE BANLİYÖ HATTI DURAKLARI

Pendik
Kaynarca
Tersane
Güzelyalı
Aydıntepe
İçmeler
Tuzla
Çayırova
Fatih
Osmangazi
 Gebze (Kaynak:Habertürk)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.