19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Perdeyi Uçmayı Unutan Kuşlar İle Açacaklar

Gebze 10.05.2017 - 10:51, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Perdeyi Uçmayı Unutan Kuşlar İle Açacaklar

    BİLKAR Çocuk Tiyatrosu, Perihan Karayel’in eseri Uçmayı Unutan Kuşlar’ı ilk 17 Mayıs’ta Gebze Osman Hamdi Bey’de ücretsiz sahneleyecek       Gebze’nin kültür ve sanatta aktif ve üretken sivil toplum örgütlerinden Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Yayıncılık ve Üretim Kooperatifi – BİLKAR’da Abbas Kırçıl genel sanat yönetmenliğindeki, Derya Ağdaş yönetmenliğindeki BİLKAR Çocuk Tiyatrosu perdeyi yine yeni bir oyunla açıyor: Uçmayı Unutan Kuşlar 17 Mayıs’ta. Osman Hamdi Bey’de. Ücretsiz BİLKAR Genco Erkal Tiyatro Sahnesi içindeki tiyatro atölyesinde Derya Ağdaş’tan uzun süredir eğitim alan çocuklar Perihan Karayel’in eseri, “Uçmayı Unutan Kuşlar” adlı oyununu ilk 17 Mayıs Çarşamba günü Gebze’de Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde iki seansta sahneleyecek. Gerek 11.00 gerekse 14.00’te gösterimler halka açık ve ücretsiz olacak. Oyun Metni Hariç Bir Atölye Çalışması Yöneticiliğini Derya Ağdaş’ın üstlendiği oyunun sahne dekorunda Derya Ağdaş ile birlikteBİLKAR Tiyatro Toplulukları Genel Sanat Yönetmeni Abbas Kırçıl’ın emeği var. Müzikler BİLKAR Müzik Grupları Koordinatörü Refik Köksal ile Köksal şefliğindeki BİLKAR Ruhi Su Dostlar Çocuk Korosu’na ait. 17 Kişilik Oyuncu Kadrosu Oyuncu kadrosu 17 kişiden oluşuyor. Oyunda rolleri (alfabetik sıra) Ali Eren Kırçıl, Arda Çoban, Deniz Demirel, Deniz Dilem Uytun, Duru Ekmekçi, Elif Erem Aydın, Hasan Şimşek, Hasan Hüseyin Utku Adıgüzel, Irmak Çataltepe, Naz Demirci, Simela Naz Sunucu, Şevval Bedir, Tuana Baydan, Tusem Turan, Yakup Ege Bedir, Zehra Katmerci ve Zeynep Eylül Çelikpaylaştı.  Ülkeyi Kedilere Teslim Eden Kuşların Özgürlük Mücadelesi Öğretmen Yazar Perihan Karayel’in Milli Eğitim Bakanlığı’nca da basımı yapılan aynı adlı kitabından derlenen oyun kuşların tembelleştikten sonra kendi ülkelerini kedilere teslim edip uçmayı unutmalarını ve özgürlüklerini geri almak için bilim, kültür ve sanatla neler yapabileceklerini anlatıyor. Üçüncü Yılda Üçüncü Oyunları Uçmayı Unutan Kuşlar; üçüncü yılını geride bırakan BİLKAR Çocuk Tiyatrosu’nun üçüncü oyunu olacak. Topluluk ilk yılında “Küçük Kara Balık”, ikinci yılında “Fareli Köyün Kavalcısı” adlı oyunları sahnelemişti. Yönetmen Derya Ağdaş uzun soluklu bir çalışmanın ardından yeni bir oyunu sahnelemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtip şunları söyledi: Ama Sanki İlk Oyunları… “Oyuncularımın hepsi sanki ilk kez sahne alacakmış gibi heyecanlılar, şevkliler. Bu iyi bir durum. 17 Mayıs’ta Gebze başta olmak üzere civar ilçelerdeki tüm çocuklar için atfettiğimiz oyunumuza tüm çocuklarımızı davet ediyoruz. Oyunu ilerleyen süreçte ve farklı yerlerde sahnelemeyi, çocuklar ile buluşturmayı sürdüreceğiz.”

 

 

BİLKAR Çocuk Tiyatrosu, Perihan Karayel’in eseri Uçmayı Unutan Kuşlar’ı ilk 17 Mayıs’ta Gebze Osman Hamdi Bey’de ücretsiz sahneleyecek

 

 

 

Gebze’nin kültür ve sanatta aktif ve üretken sivil toplum örgütlerinden Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Yayıncılık ve Üretim Kooperatifi – BİLKAR’da Abbas Kırçıl genel sanat yönetmenliğindeki, Derya Ağdaş yönetmenliğindeki BİLKAR Çocuk Tiyatrosu perdeyi yine yeni bir oyunla açıyor: Uçmayı Unutan Kuşlar

17 Mayıs’ta. Osman

Hamdi Bey’de. Ücretsiz

BİLKAR Genco Erkal Tiyatro Sahnesi içindeki tiyatro atölyesinde Derya Ağdaş’tan uzun süredir eğitim alan çocuklar Perihan Karayel’in eseri, “Uçmayı Unutan Kuşlar” adlı oyununu ilk 17 Mayıs Çarşamba günü Gebze’de Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde iki seansta sahneleyecek. Gerek 11.00 gerekse 14.00’te gösterimler halka açık ve ücretsiz olacak.

Oyun Metni Hariç

Bir Atölye Çalışması

Yöneticiliğini Derya Ağdaş’ın üstlendiği oyunun sahne dekorunda Derya Ağdaş ile birlikteBİLKAR Tiyatro Toplulukları Genel Sanat Yönetmeni Abbas Kırçıl’ın emeği var. Müzikler BİLKAR Müzik Grupları Koordinatörü Refik Köksal ile Köksal şefliğindeki BİLKAR Ruhi Su Dostlar Çocuk Korosu’na ait.

17 Kişilik Oyuncu Kadrosu

Oyuncu kadrosu 17 kişiden oluşuyor. Oyunda rolleri (alfabetik sıra) Ali Eren Kırçıl, Arda Çoban, Deniz Demirel, Deniz Dilem Uytun, Duru Ekmekçi, Elif Erem Aydın, Hasan Şimşek, Hasan Hüseyin Utku Adıgüzel, Irmak Çataltepe, Naz Demirci, Simela Naz Sunucu, Şevval Bedir, Tuana Baydan, Tusem Turan, Yakup Ege Bedir, Zehra Katmerci ve Zeynep Eylül Çelikpaylaştı. 

Ülkeyi Kedilere Teslim Eden

Kuşların Özgürlük Mücadelesi

Öğretmen Yazar Perihan Karayel’in Milli Eğitim Bakanlığı’nca da basımı yapılan aynı adlı kitabından derlenen oyun kuşların tembelleştikten sonra kendi ülkelerini kedilere teslim edip uçmayı unutmalarını ve özgürlüklerini geri almak için bilim, kültür ve sanatla neler yapabileceklerini anlatıyor.

Üçüncü Yılda Üçüncü Oyunları

Uçmayı Unutan Kuşlar; üçüncü yılını geride bırakan BİLKAR Çocuk Tiyatrosu’nun üçüncü oyunu olacak. Topluluk ilk yılında “Küçük Kara Balık”, ikinci yılında “Fareli Köyün Kavalcısı” adlı oyunları sahnelemişti. Yönetmen Derya Ağdaş uzun soluklu bir çalışmanın ardından yeni bir oyunu sahnelemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtip şunları söyledi:

Ama Sanki İlk Oyunları…

“Oyuncularımın hepsi sanki ilk kez sahne alacakmış gibi heyecanlılar, şevkliler. Bu iyi bir durum. 17 Mayıs’ta Gebze başta olmak üzere civar ilçelerdeki tüm çocuklar için atfettiğimiz oyunumuza tüm çocuklarımızı davet ediyoruz. Oyunu ilerleyen süreçte ve farklı yerlerde sahnelemeyi, çocuklar ile buluşturmayı sürdüreceğiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.