19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Petrol-İş Gebze eylemde!

Gebze 25.06.2020 - 14:01, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Petrol-İş Gebze eylemde!

Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi kıdem tazminatı hakkı için bugün ve yarın yapacakları eylemin ilkini Novares fabrikası önünde gerçekleştirdi. Petrol-İş Gebze Şubesi Novares fabrikası önünde kıdem tazminatı hakkına sahip çıkmak için yaptığı açıklamada hükümetin ve kapitalistlerin onlarca yıldır bıkmadan usanmadan yok etmeye çalıştıkları kıdem tazminatına tekrar el uzatmak istediklerini belirtti. Açıklamada, “1936 yılından beri işçi sınıfının hakkı olan ve diğer haklarla kıyaslandığında en eski kazanımlardan biri olan kıdem tazminatı için Hükümetin basına yansıyan iki modelden birini hayata geçirme niyeti ve gayreti var. Her iki model de, bugüne dek kıdem tazminatının ele alınış şeklinden bütünüyle koparılmış halde öneriliyor. Her iki modelde de primlerin işsizlik sigortasında olduğu gibi bir fonda biriktirilmesi amaçlanmaktadır” denildi. MÜCADELE DEVAM EDECEK 25 yaşını doldurmayanlarla 50 yaşını geçen çalışanların esnek çalışma modeline geçirilebileceğine yönelik bir düzenlemenin de basına yansıdığı belirtilen açıklamada “fon değil, güvence gerek” denilerek şunlar ifade edildi: “İşçi sınıfına teslimiyet kanunlarını dayatmak isteyenleri, kim olursa olsun, uyarıyoruz. Kıdem tazminatı, işçi sınıfının işyerinde tükenen yaşamlarının birikimleridir. Bu birikimi bir fona devredip patron örgütlerine peşkeş çekmenize izin vermeyeceğiz. Bizim hayatlarımızla kendinize ek kaynaklar yaratmanıza izin vermeyeceğiz. İşçi sınıfının bu boyunduruğu elinin tersiyle söküp atacağından hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bugüne dek böylesine bir teslimiyeti hiçbir güç işçi sınıfına kabul ettiremedi, yine ettiremeyecektir.” Eylemde mücadelenin devam edeceğini vurguladı. TIKLA - İZLE

Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi kıdem tazminatı hakkı için bugün ve yarın yapacakları eylemin ilkini Novares fabrikası önünde gerçekleştirdi.

Petrol-İş Gebze Şubesi Novares fabrikası önünde kıdem tazminatı hakkına sahip çıkmak için yaptığı açıklamada hükümetin ve kapitalistlerin onlarca yıldır bıkmadan usanmadan yok etmeye çalıştıkları kıdem tazminatına tekrar el uzatmak istediklerini belirtti. Açıklamada, “1936 yılından beri işçi sınıfının hakkı olan ve diğer haklarla kıyaslandığında en eski kazanımlardan biri olan kıdem tazminatı için Hükümetin basına yansıyan iki modelden birini hayata geçirme niyeti ve gayreti var. Her iki model de, bugüne dek kıdem tazminatının ele alınış şeklinden bütünüyle koparılmış halde öneriliyor. Her iki modelde de primlerin işsizlik sigortasında olduğu gibi bir fonda biriktirilmesi amaçlanmaktadır” denildi.

MÜCADELE DEVAM EDECEK

25 yaşını doldurmayanlarla 50 yaşını geçen çalışanların esnek çalışma modeline geçirilebileceğine yönelik bir düzenlemenin de basına yansıdığı belirtilen açıklamada “fon değil, güvence gerek” denilerek şunlar ifade edildi: “İşçi sınıfına teslimiyet kanunlarını dayatmak isteyenleri, kim olursa olsun, uyarıyoruz. Kıdem tazminatı, işçi sınıfının işyerinde tükenen yaşamlarının birikimleridir. Bu birikimi bir fona devredip patron örgütlerine peşkeş çekmenize izin vermeyeceğiz. Bizim hayatlarımızla kendinize ek kaynaklar yaratmanıza izin vermeyeceğiz. İşçi sınıfının bu boyunduruğu elinin tersiyle söküp atacağından hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bugüne dek böylesine bir teslimiyeti hiçbir güç işçi sınıfına kabul ettiremedi, yine ettiremeyecektir.” Eylemde mücadelenin devam edeceğini vurguladı.

TIKLA - İZLE

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.