Piyasalar 'Evet' dedi

14.04.2017 - 10:23, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Piyasalar 'Evet' dedi

Referandum için geri sayım başlarken; uluslararası finans kurumları ve yabancı yatırımcılar, ‘evet’ ile TL’nin değerlenip büyüme atağının başlayacağını söyledi.

Türkiye'de istikrarı kalıcı hale getirmesi beklenen 16 Nisan referandumu için son dönemece girilirken; dünya devi finans kurumları ve yabancı yatırımcılar, anketlerde de açık ara önde olan 'evet'i satın almaya devam ediyor. Hafta başında Morgan Stanley'in 'evet' çıkması halinde erken seçim riskinin ortadan kalkacağını açıklaması, Moody's'in Türkiye'nin büyüme beklentilerini yukarı revize etmesi ve Merrill Lynch'in de bankacılık sektörünü övmesinin ardından, olumlu değerlendirmelere dün yenileri eklendi. Referandum sonuçlarını masaya yatıran bir rapor hazırlayan İsviçreli banka UBS, 'evet' çıkması durumunda Türk Lirası'nın yüzde 2-3 daha değer kazanacağına, belirsizliklerin azalacağına dikkat çekti. Banka 'hayır' ihtimalini ise 'büyük bir belirsizlik' olarak değerlendirdi. Blue Bay Varlık Yönetimi'nin Kıdemli Ülke Stratejisti Timothy Ash ise referandumdan 'evet' çıkmasının, Türkiye piyasalarında kısa vadede ralliye neden olabileceğini söyledi. Türkiye'deki anayasa değişikliği referandumunun olası etkilerini değerlendiren bir haber yayımlayan Financial Times gazetesi de iş dünyasının referandumun Türkiye'deki çalkantıyı dindirmesini umduğuna dikkat çekti. Gazete, 'hayır' çıkması durumunda Türkiye'nin ciddi bir siyasi belirsizlik ve ekonomik çalkantıya gireceğine işaret etti.
Referandum için geri sayım başlarken; uluslararası finans kurumları ve yabancı yatırımcılar, ‘evet’ ile TL’nin değerlenip büyüme atağının başlayacağını söyledi.

Türkiye'de istikrarı kalıcı hale getirmesi beklenen 16 Nisan referandumu için son dönemece girilirken; dünya devi finans kurumları ve yabancı yatırımcılar, anketlerde de açık ara önde olan 'evet'i satın almaya devam ediyor. Hafta başında Morgan Stanley'in 'evet' çıkması halinde erken seçim riskinin ortadan kalkacağını açıklaması, Moody's'in Türkiye'nin büyüme beklentilerini yukarı revize etmesi ve Merrill Lynch'in de bankacılık sektörünü övmesinin ardından, olumlu değerlendirmelere dün yenileri eklendi. Referandum sonuçlarını masaya yatıran bir rapor hazırlayan İsviçreli banka UBS, 'evet' çıkması durumunda Türk Lirası'nın yüzde 2-3 daha değer kazanacağına, belirsizliklerin azalacağına dikkat çekti. Banka 'hayır' ihtimalini ise 'büyük bir belirsizlik' olarak değerlendirdi. Blue Bay Varlık Yönetimi'nin Kıdemli Ülke Stratejisti Timothy Ash ise referandumdan 'evet' çıkmasının, Türkiye ında kısa vadede ralliye neden olabileceğini söyledi. Türkiye'deki anayasa değişikliği referandumunun olası etkilerini değerlendiren bir haber yayımlayan Financial Times gazetesi de iş dünyasının referandumun Türkiye'deki çalkantıyı dindirmesini umduğuna dikkat çekti. Gazete, 'hayır' çıkması durumunda Türkiye'nin ciddi bir siyasi belirsizlik ve ekonomik çalkantıya gireceğine işaret etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.