Piyasaya seçim morali

Ekonomi 26.06.2018 - 07:39, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Piyasaya seçim morali

Seçim sonuçlarına piyasalar olumlu tepki verdi. Belirsizliğin ortadan kalkması ile dolar açılışta yüzde 3 düştü, Borsa yükseldi. Dolar iç talep ile dalgalansa da düşüşün sürmesi bekleniyor.

Algı operasyonları, kur saldırıları ve tetikçi kredi derecelendirme kuruluşlarının gerçekçi olmayan değerlendirmelerine rağmen, 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk turda başkan seçilmesinin yanı sıra Cumhur İttifakı'nın Meclis'te çoğunluğu sağlamasına piyasalar olumlu tepki verdi. Geçen haftayı 4.68 liradan tamlayan dolar, dün güne yüzde 3'lük düşüşle 4.5375 liradan başladı. Ardından küresel piyasalardaki hareketin etkisiyle dolar tekrar 4.69 liraya çıktı. 2 yıllık gösterge tahvilin faizi de yüzde 19.18'den 18.84'e geriledikten sonra yüzde 19.13'e çıktı. Borsada yüzde 3.5'lik yükselişle 99 bin 394 puana kadar yükselen endeks, küresel satış dalgasının etkisiyle 95 bin seviyesine indi. Dolar günü 4.6960 liradan, Borsa da 94.008 puandan tamamladı. OLUMLU OLUR DenizBank Stratejisti Orkun Gödek, seçim belirsizliği fiyatlamasının ortadan kalktığını söyledi. Alnus Yatırım Araştırma Müdürü Yunus Kaya, "Seçmenin, muhalefetin öne çıkardığı ekonomideki sıkıntı yerine daha güçlü bir Türkiye idealine oy verdiği anlaşılıyor" dedi. GCM Menkul Kıymetler Araştırma Uzmanı Enver Erkan ise yeni dönemin Türkiye için önemli bir büyüme, gelişme ve kalkınma dönemi olabileceğine dikkat çekti..
Seçim sonuçlarına piyasalar olumlu tepki verdi. Belirsizliğin ortadan kalkması ile dolar açılışta yüzde 3 düştü, Borsa yükseldi. Dolar iç talep ile dalgalansa da düşüşün sürmesi bekleniyor.

Algı operasyonları, kur saldırıları ve tetikçi kredi derecelendirme kuruluşlarının gerçekçi olmayan değerlendirmelerine rağmen, 24 Haziran lerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk turda başkan seçilmesinin yanı sıra Cumhur İttifakı'nın Meclis'te çoğunluğu sağlamasına piyasalar olumlu tepki verdi. Geçen haftayı 4.68 liradan tamlayan dolar, dün güne yüzde 3'lük düşüşle 4.5375 liradan başladı. Ardından küresel piyasalardaki hareketin etkisiyle dolar tekrar 4.69 liraya çıktı. 2 yıllık gösterge tahvilin faizi de yüzde 19.18'den 18.84'e geriledikten sonra yüzde 19.13'e çıktı. da yüzde 3.5'lik yükselişle 99 bin 394 puana kadar yükselen endeks, küresel satış dalgasının etkisiyle 95 bin seviyesine indi. Dolar günü 4.6960 liradan, Borsa da 94.008 puandan tamamladı.

OLUMLU OLUR
DenizBank Stratejisti Orkun Gödek, seçim belirsizliği fiyatlamasının ortadan kalktığını söyledi. Alnus Yatırım Araştırma Müdürü Yunus Kaya, "Seçmenin, muhalefetin öne çıkardığı ekonomideki sıkıntı yerine daha güçlü bir  idealine oy verdiği anlaşılıyor" dedi. GCM Menkul Kıymetler Araştırma Uzmanı Enver Erkan ise yeni dönemin Türkiye için önemli bir büyüme, gelişme ve kalkınma dönemi olabileceğine dikkat çekti..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.