PKK’nın 12 yöneticisi orayı terk etti

03.01.2016 - 10:38, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

PKK’nın 12 yöneticisi orayı terk etti

Oraya girilemez deniliyordu... Asker ve polis dün akşam girdi! ​

  ​   Terör örgütü PKK ve örgütün gençlik yapılanması YDG-H’nın Güneydoğu’daki kritik ilçelerden temizlenmesine yönelik başlatılan kapsamlı hareket çerçevesinde dün akşam önemli bir gelişme yaşandı. Doğrudan Kandil’den destek ulaştığı belirtilen ve YDG-H’nın yerleşim birimlerindeki yapılanması çerçevesinde “Türkiye’de yerleşim birimleri içindeki küçük Kandil” olarak nitelendirilen Silopi’nin Zap mahallesine akşam saatlerinde güvenlik güçleri girdi.   Terör örgütü PKK’nın “hendek siyaseti” olarak da adlandırılan Cizre, Silopi, Silvan,  Dargeçit ve Sur'da yerleşim alanları içinde başlattığı terörist başkaldırıya karşı devlet, 14 Aralık tarihinden itibaren daha etkin önlem almaya yöneldi. Meskun mahallerdeki operasyonlar, daha önce ağırlıklı olarak polis özel harekat timleri tarafından yapılıyordu. Yeni konsept çerçevesinde polisin yanı sıra Jandarma özel harekat timleri ve  kara – deniz komandoları da operasyonlarda yer almaya başladı.   TSK daha önce, kırsal kesimde Hakkari’nin Oramar dağları bölgesinde PKK’nın küçük Kandil’i olarak adlandırılan bölgede operasyonlar yapmış ve bu bölgeyi terörist unsurlardan temizlemişti.   Silopi’deki Zap mahallesi ise örgütün gençlik yapılanması YDG-H’nin yerleşim birimlerindeki Küçük Kandil’i olarak nitelendiriliyordu. Milliyet’in, Ankara’daki güvenlik kaynaklarından aldığı bilgilere göre; güvenlik güçleri dün saat 16.20 sıralarında Silopi’de Zap mahallesine girdi.   12 ÖRGÜT YÖNETİCİSİ Eylemleri koordine eden 12 PKK üst düzey yöneticisinin operasyonun başlaması ile birlikte Zap mahallesini terk ettikleri ileri sürülüyor. Örgütün gençlik yapılanması unsurlarının da telaş içinde mahalleden kaçtıkları belirtiliyor.   İRTİBAT MERKEZİNİ KAYBETTİ Kaynaklar, “Silopi'de en fazla YDG-H militanın içinde yer aldığı mahalle alınması ile birlikte örgütün sınır hattında örgütün dağ kadrosu ile doğrudan irtibat kurdukları 3 kritik merkezden biri örgütün elinden çıkmış oldu” değerlendirmesinde bulundu.   HDP açıklaması Dün akşam HDP Genel Merkezi’nden yapılan açıklama da dikkat çekti: “Bin kadar yurttaşın bulunduğu Silopi'nin Zap Mahallesi dört bir yandan ağır bir saldırı altındadır. Halkın çıkabileceği bir yer bulunmamaktadır. hendekler olsun olmasın mahallenin her tarafı tanklarla bombalanmaktadır. İnsanlar aç ve susuz evlerinin bodrumlarına sığınmış durumdadır ve geçişlere izin verilmemektedir. 
Oraya girilemez deniliyordu... Asker ve polis dün akşam girdi! ​
 

PKK’nın 12 yöneticisi  orayı terk etti
 
Terör örgütü PKK ve örgütün gençlik yapılanması YDG-H’nın Güneydoğu’daki kritik ilçelerden temizlenmesine yönelik başlatılan kapsamlı hareket çerçevesinde dün akşam önemli bir gelişme yaşandı.
Doğrudan Kandil’den destek ulaştığı belirtilen ve YDG-H’nın yerleşim birimlerindeki yapılanması çerçevesinde “Türkiye’de yerleşim birimleri içindeki küçük Kandil” olarak nitelendirilen Silopi’nin Zap mahallesine akşam saatlerinde güvenlik güçleri girdi.
 
Terör örgütü PKK’nın “hendek siyaseti” olarak da adlandırılan Cizre, Silopi, Silvan,  Dargeçit ve Sur'da yerleşim alanları içinde başlattığı terörist başkaldırıya karşı devlet, 14 Aralık tarihinden itibaren daha etkin önlem almaya yöneldi. Meskun mahallerdeki operasyonlar, daha önce ağırlıklı olarak polis özel harekat timleri tarafından yapılıyordu. Yeni konsept çerçevesinde polisin yanı sıra Jandarma özel harekat timleri ve  kara – deniz komandoları da operasyonlarda yer almaya başladı.
 
TSK daha önce, kırsal kesimde Hakkari’nin Oramar dağları bölgesinde PKK’nın küçük Kandil’i olarak adlandırılan bölgede operasyonlar yapmış ve bu bölgeyi terörist unsurlardan temizlemişti.
 
Silopi’deki Zap mahallesi ise örgütün gençlik yapılanması YDG-H’nin yerleşim birimlerindeki Küçük Kandil’i olarak nitelendiriliyordu.
Milliyet’in, Ankara’daki güvenlik kaynaklarından aldığı bilgilere göre; güvenlik güçleri dün saat 16.20 sıralarında Silopi’de Zap mahallesine girdi.
 
12 ÖRGÜT YÖNETİCİSİ
Eylemleri koordine eden 12 PKK üst düzey yöneticisinin operasyonun başlaması ile birlikte Zap mahallesini terk ettikleri ileri sürülüyor.
Örgütün gençlik yapılanması unsurlarının da telaş içinde mahalleden kaçtıkları belirtiliyor.
 
İRTİBAT MERKEZİNİ KAYBETTİ
Kaynaklar, “Silopi'de en fazla YDG-H militanın içinde yer aldığı mahalle alınması ile birlikte örgütün sınır hattında örgütün dağ kadrosu ile doğrudan irtibat kurdukları 3 kritik merkezden biri örgütün elinden çıkmış oldu” değerlendirmesinde bulundu.
 
HDP açıklaması
Dün akşam HDP Genel Merkezi’nden yapılan açıklama da dikkat çekti:
“Bin kadar yurttaşın bulunduğu Silopi'nin Zap Mahallesi dört bir yandan ağır bir saldırı altındadır. Halkın çıkabileceği bir yer bulunmamaktadır. hendekler olsun olmasın mahallenin her tarafı tanklarla bombalanmaktadır. İnsanlar aç ve susuz evlerinin bodrumlarına sığınmış durumdadır ve geçişlere izin verilmemektedir. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.