19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Pompaya Yansımadı

Çayırova 24.01.2016 - 13:47, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Pompaya Yansımadı

25 dolarlık petrol düşüşü pompaya aktarılsa, benzin 4.21 değil 3.75 lira olacaktı

Petrol fiyatları 3.5 ayda yüzde 48 geriledi. Petrolün varil fiyatı 28 dolar ile 12 yılın en düşük seviyesine indi. Aynı indirimi benzin ve motorin fiyatlarında görmek isteyenler ise umduğunu bulamadı. Petrol eridi ama benzin ve motorinde gereken indirim yapılmadı. Zamda atik indirimde nazlı davranan firmalar, yaptıkları çok ufak indirimlerle göz boyamaya çalıştı. Doların 3.5 ayda ciddi bir yükseliş göstermemesi de firmaların hiçbir bahanesinin olmadığını bir kez daha gözler önüne serdi. 8 Ekim'de petrolün varili 53 dolar, benzinin litresi ise 4.50 liraydı. Bugün petrol 28 dolar, benzin ise 4.21 lira. Yani petrol yüzde 48 erirken, benzinde ise sadece yüzde 6 indirim yapıldı.  İNDİRİM NEREDE?  Vergi oranları yüksek olsa da eğer akaryakıta petrole paralel indirim uygulanmış olsaydı vatandaş 1 litre benzine bugün 4.21 lira değil, 3.75 lira ödeyecekti. Öte yandan analistler, petroldeki kan kaybının süreceğini, varil fiyatının 20 dolarları görebileceğini belirtiyor. İşte bu durumda da akaryakıt firmalarının indirimde daha ne kadar nazlanabileceği merak konusu oldu.
25 dolarlık petrol düşüşü pompaya aktarılsa, benzin 4.21 değil 3.75 lira olacaktı

Petrol fiyatları 3.5 ayda yüzde 48 geriledi. Petrolün varil fiyatı 28 dolar ile 12 yılın en düşük seviyesine indi. Aynı indirimi benzin ve motorin fiyatlarında görmek isteyenler ise umduğunu bulamadı. Petrol eridi ama benzin ve motorinde gereken indirim yapılmadı. Zamda atik indirimde nazlı davranan firmalar, yaptıkları çok ufak indirimlerle göz boyamaya çalıştı. Doların 3.5 ayda ciddi bir yükseliş göstermemesi de firmaların hiçbir bahanesinin olmadığını bir kez daha gözler önüne serdi. 8 Ekim'de petrolün varili 53 dolar, benzinin litresi ise 4.50 liraydı. Bugün petrol 28 dolar, benzin ise 4.21 lira. Yani petrol yüzde 48 erirken, benzinde ise sadece yüzde 6 indirim yapıldı. 

İNDİRİM NEREDE? 
Vergi oranları yüksek olsa da eğer a petrole paralel indirim uygulanmış olsaydı vatandaş 1 litre benzine bugün 4.21 lira değil, 3.75 lira ödeyecekti. Öte yandan analistler, petroldeki kan kaybının süreceğini, varil fiyatının 20 dolarları görebileceğini belirtiyor. İşte bu durumda da akaryakıt firmalarının indirimde daha ne kadar nazlanabileceği merak konusu oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.