Prof. Dr. Mustafa Karataş Gebzeliler ile buluştu

Gebze 16.11.2016 - 09:52, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Prof. Dr. Mustafa Karataş Gebzeliler ile buluştu

Gebze Belediyesinin düzenlediği kültür-sanat etkinlikleri kapsamında birbirinden değerli konuklar Gebzeliler ile bir araya geliyor.

Kasım ayı kültür-sanat etkinliği kapsamında Prof. Dr. Mustafa Karataş 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda bulunun Kültür Sanat Merkezinde Gebzeliler ile bir araya geldi. Karataş’ın, “ İslam’da Birlik ve Beraberlik “ konulu sohbetine Gebzelilerin katılımı yoğun oldu.   Prof. Dr. Karataş sohbetine başlamadan önce, böyle güzel sohbet ortamlarını oluşturduğu için başta Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’e ve emeği geçen herkese teşekkür etti. İnsanoğlunun doğasının yalnız yaşamaya uygun olmadığını, Allah’ın insanı bu şekilde yarattığını ifade eden Prof. Dr. Karataş, “Baktığımız zaman hepimiz birbirimize benziyoruz. Hepimizin genel özellikleri aynı ama aslında hepimizin aynı olmayan birçok özelliği de var. İnsanız evet ama birbirimizden ayrılan bir sürü özelliğimiz var. İnsanlar konuşurken hep birlik olmaktan beraberlikten bahseder ama konuştuklarımız ile yaptıklarımız arasında fark var. Konuştuklarımızı uygulamıyoruz, sonrada şikayet ediyoruz. Selam vermiyoruz artık eskisi gibi mesela. Birbirimizi tanımıyoruz tanımaktan kaçıyoruz. Aslında tanısak bütün ön yargılarımız yıkılacak. 15 Temmuz akşamı gördük bazı şeyleri. Belki de beğenmediğimiz adamlar bu vatan için canını, kanını ortaya koydu. O beğenmediğimiz gençler tanklara karşı koydu. Bizim milletimizin mayası sağlamdır. Biz birlikte olursak bizi kimse dokunamaz. Bizi ayırmak, parçalamak güçsüz bırakmak istiyorlar. Biz buna asla müsaade etmedik etmeyeceğiz. Birlikten kuvvet doğar. Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmasın, bozmak isteyenlere de imkan vermesin” dedi. Prof. Dr. Karataş sohbetinin sonunda seyircilerden gelen soruları cevapladı. Sohbet, Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın dua etmesi ile son buldu. Kültür-sanat etkinlikleri kapsamında 16 Kasım saat 19:00’da tek perdelik komedi türündeki “Kim Akıllı” isimli tiyatro gösterimi gerçekleşecek. 15 Temmuz Milli İrade Kent meydanında bulunan Kültür Sanat Merkezi salonunda gerçekleşecek ücretsiz tiyatro gösterimine tüm Gebzeliler davetli.
Gebze Belediyesinin düzenlediği kültür-sanat etkinlikleri kapsamında birbirinden değerli konuklar Gebzeliler ile bir araya geliyor.

Kasım ayı kültür-sanat etkinliği kapsamında Prof. Dr. Mustafa Karataş 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda bulunun Kültür Sanat Merkezinde Gebzeliler ile bir araya geldi. Karataş’ın, “ İslam’da Birlik ve Beraberlik “ konulu sohbetine Gebzelilerin katılımı yoğun oldu.

 

Prof. Dr. Karataş sohbetine başlamadan önce, böyle güzel sohbet ortamlarını oluşturduğu için başta Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’e ve emeği geçen herkese teşekkür etti. İnsanoğlunun doğasının yalnız yaşamaya uygun olmadığını, Allah’ın insanı bu şekilde yarattığını ifade eden Prof. Dr. Karataş, “Baktığımız zaman hepimiz birbirimize benziyoruz. Hepimizin genel özellikleri aynı ama aslında hepimizin aynı olmayan birçok özelliği de var. İnsanız evet ama birbirimizden ayrılan bir sürü özelliğimiz var. İnsanlar konuşurken hep birlik olmaktan beraberlikten bahseder ama konuştuklarımız ile yaptıklarımız arasında fark var. Konuştuklarımızı uygulamıyoruz, sonrada şikayet ediyoruz. Selam vermiyoruz artık eskisi gibi mesela. Birbirimizi tanımıyoruz tanımaktan kaçıyoruz. Aslında tanısak bütün ön yargılarımız yıkılacak. 15 Temmuz akşamı gördük bazı şeyleri. Belki de beğenmediğimiz adamlar bu vatan için canını, kanını ortaya koydu. O beğenmediğimiz gençler tanklara karşı koydu. Bizim milletimizin mayası sağlamdır. Biz birlikte olursak bizi kimse dokunamaz. Bizi ayırmak, parçalamak güçsüz bırakmak istiyorlar. Biz buna asla müsaade etmedik etmeyeceğiz. Birlikten kuvvet doğar. Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmasın, bozmak isteyenlere de imkan vermesin” dedi. Prof. Dr. Karataş sohbetinin sonunda seyircilerden gelen soruları cevapladı. Sohbet, Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın dua etmesi ile son buldu. Kültür-sanat etkinlikleri kapsamında 16 Kasım saat 19:00’da tek perdelik komedi türündeki “Kim Akıllı” isimli tiyatro gösterimi gerçekleşecek. 15 Temmuz Milli İrade Kent meydanında bulunan Kültür Sanat Merkezi salonunda gerçekleşecek ücretsiz tiyatro gösterimine tüm Gebzeliler davetli.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.