Projeler Google haritasından!

Kocaeli 08.06.2016 - 12:35, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Projeler Google haritasından!

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Hızlı Tren projelerinin Google harita uygulamalarından yapıldığını ileri sürerek devletin zarara uğratıldığını söyledi.

TBMM KİT komisyonunda TCDD’nin 2013-2014 raporları görüşmelerinde CHP Kocaeli Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Haydar Akar Hızlı Tren projelerinin Google haritası üzerinden yapıldığını belirterek devletin zarara uğratıldığını belirtti. Önceki gün TBMM KİT komisyonunda TCDD’nin 2013-2014 raporları görüşmelerinde söz alan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar projelerde birçok skandalın yaşandığını belirterek, “Samimi söylüyorum Google haritası üzerinden hazırlanmış bir projeden yürüdüler. Ocak 2012 tarihinde alt ve üst yapı olarak 870 Milyon TL maliyetle ihaleye çıktılar. Ancak 393 milyon TL'ye ihale edilen işin şu ana kadar sadece üst yapısının %32’lik kısmı bitirildi ve maliyeti de şu anda 560 milyon TL. 75 kilometrelik hattın sadece yüzde 32'unda fiziki ilerleme sağlanmış, daha yüzde 68'i geride duruyor. Tahmin edilen harcama tutarı da yaklaşık 1,9 milyar TL olarak öngörülüyor. Sadece bunlarla da yetinilmemiş İhale edildikten sonra bir taraftan ‘Göl var, buradan geçemeyiz' demişler, diğer taraftan ‘Tarım arazileri var, buradan geçemeyiz, bir de buna yerel yönetimler katılmış güzergah beğenmemiş değiştirelim demişler” ve sonuç ortada dedi. BU KAFAYLA 2100 YILINDA BİTMEZ Akar, projelerin yabancı kaynaklar ile yapıldığının altını çizerek TCDD’nin hızlandırılmış trene geçerken bir yandan da çok hızlı şekilde borçlanmış olduğunu görüyoruz. 2023 yılına kadar yüksek hızlı tren yapacağız diyorlar ancak yatırım için ayrıldıkları paya baktığımızda 2100 yılında bile bu işlerin bitmesi mümkün gözükmüyor. Projeler yapılıyor ancak daha sonra tasfiye edilerek yeniden ihaleye çıkılıyor, bu kadar önemli projeler maalesef yetersiz kişiler tarafından yönetilince sonuçta bunlar yaşanıyor dedi. Akar, TCDD’nin sadece yolcu taşımacılığı değil aynı zamanda yük taşımacılığı, liman işletmeciliği ve üretim yapan tesislere sahip olduklarını belirterek 14 yıllık AK Parti iktidarında bu konularda ciddi bir ilerleme kaydedilmediğini aksine devletin zarara uğratıldığını söyledi.
CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Hızlı Tren projelerinin Google harita uygulamalarından yapıldığını ileri sürerek devletin zarara uğratıldığını söyledi.

TBMM KİT komisyonunda TCDD’nin 2013-2014 raporları görüşmelerinde CHP Kocaeli Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Haydar Akar Hızlı Tren projelerinin Google haritası üzerinden yapıldığını belirterek devletin zarara uğratıldığını belirtti. Önceki gün TBMM KİT komisyonunda TCDD’nin 2013-2014 raporları görüşmelerinde söz alan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar projelerde birçok skandalın yaşandığını belirterek, “Samimi söylüyorum Google haritası üzerinden hazırlanmış bir projeden yürüdüler. Ocak 2012 tarihinde alt ve üst yapı olarak 870 Milyon TL maliyetle ihaleye çıktılar. Ancak 393 milyon TL'ye ihale edilen işin şu ana kadar sadece üst yapısının %32’lik kısmı bitirildi ve maliyeti de şu anda 560 milyon TL. 75 kilometrelik hattın sadece yüzde 32'unda fiziki ilerleme sağlanmış, daha yüzde 68'i geride duruyor. Tahmin edilen harcama tutarı da yaklaşık 1,9 milyar TL olarak öngörülüyor. Sadece bunlarla da yetinilmemiş İhale edildikten sonra bir taraftan ‘Göl var, buradan geçemeyiz' demişler, diğer taraftan ‘Tarım arazileri var, buradan geçemeyiz, bir de buna yerel yönetimler katılmış güzergah beğenmemiş değiştirelim demişler” ve sonuç ortada dedi.

BU KAFAYLA 2100 YILINDA BİTMEZ

Akar, projelerin yabancı kaynaklar ile yapıldığının altını çizerek TCDD’nin hızlandırılmış trene geçerken bir yandan da çok hızlı şekilde borçlanmış olduğunu görüyoruz. 2023 yılına kadar yüksek hızlı tren yapacağız diyorlar ancak yatırım için ayrıldıkları paya baktığımızda 2100 yılında bile bu işlerin bitmesi mümkün gözükmüyor. Projeler yapılıyor ancak daha sonra tasfiye edilerek yeniden ihaleye çıkılıyor, bu kadar önemli projeler maalesef yetersiz kişiler tarafından yönetilince sonuçta bunlar yaşanıyor dedi. Akar, TCDD’nin sadece yolcu taşımacılığı değil aynı zamanda yük taşımacılığı, liman işletmeciliği ve üretim yapan tesislere sahip olduklarını belirterek 14 yıllık AK Parti iktidarında bu konularda ciddi bir ilerleme kaydedilmediğini aksine devletin zarara uğratıldığını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.