Projeye El Koydu

04.02.2017 - 08:24, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Projeye El Koydu

Türkiye'nin Antarktika kıtasında üs kurma projesini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı üstlendi.

Türkiye, Antarktika kıtasına üs kurma konusundaki çalışmalarını hızlandırıyor.  Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, daha önce bazı üniversiteler ve STK'ların çalışmalar yaptığı bu konuda, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nı görevlendirdi. YOL HARİTASI VE EYLEM PLANI BELİRLENDİ Bakanlık, yol haritasını ve eylem planını belirledi. Bu yol haritasına göre, öncelikli olarak TÜBİTAK ve İTÜ'den bilim adamları ile uzmanların yer aldığı bir çalışma grubu oluşturulacak.   FİZİBİLİTE ÇALIŞMASI YAPILACAK Türkiye'ye ait olacak üs için fizibilite yapacak olan heyet,  Türkiye'nin nasıl, ne büyüklükte ve hangi konumda bilim üssü kurması gerektiğini netleştirecek. Heyet,  Türkiye'nin bilimsel çalışmalarının yönünü, üs kurmak için gereken bilimsel ekipman ile yapı malzemelerini tespit edecek. HEYET, KASIM AYINDA YOLA ÇIKACAK Heyette; biyoloji, mühendislik, fizik, deniz bilimleri, jeofizik alanlarında uzmanlar olması bekleniyor. Bölgedeki hava kış aylarında eksi 80'leri bulduğu için heyet kasım ayında yola çıkacak. YAKLAŞIK 1 YIL KALACAKLAR Heyet, kıtada yaz döneminin yaşandığı 5 Kasım 2017 ve 15 Şubat 2018 tarihleri arasında kalacak. (Kaynak:  Habertürk)
Türkiye'nin Antarktika kıtasında üs kurma projesini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı üstlendi.

Türkiye, Antarktika kıtasına üs kurma konusundaki çalışmalarını hızlandırıyor.  Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, daha önce bazı üniversiteler ve STK'ların çalışmalar yaptığı bu konuda, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nı görevlendirdi.

YOL HARİTASI VE EYLEM PLANI BELİRLENDİ

Bakanlık, yol haritasını ve eylem planını belirledi. Bu yol haritasına göre, öncelikli olarak TÜBİTAK ve İTÜ'den bilim adamları ile uzmanların yer aldığı bir çalışma grubu oluşturulacak.

 

FİZİBİLİTE ÇALIŞMASI YAPILACAK

Türkiye'ye ait olacak üs için fizibilite yapacak olan heyet,  Türkiye'nin nasıl, ne büyüklükte ve hangi konumda bilim üssü kurması gerektiğini netleştirecek. Heyet,  Türkiye'nin bilimsel çalışmalarının yönünü, üs kurmak için gereken bilimsel ekipman ile yapı malzemelerini tespit edecek.

HEYET, KASIM AYINDA YOLA ÇIKACAK

Heyette; biyoloji, mühendislik, fizik, deniz bilimleri, jeofizik alanlarında uzmanlar olması bekleniyor. Bölgedeki hava kış aylarında eksi 80'leri bulduğu için heyet kasım ayında yola çıkacak.

YAKLAŞIK 1 YIL KALACAKLAR

Heyet, kıtada yaz döneminin yaşandığı 5 Kasım 2017 ve 15 Şubat 2018 tarihleri arasında kalacak. (Kaynak:  Habertürk)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.