Rama'zam'a sıkı takip

Ekonomi 24.05.2017 - 09:20, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Rama'zam'a sıkı takip

Ramazan yaklaşırken, sektör yetkilileri baklagilden kırmızı ete, zeytinden pastırma ve sucuğa kadar pek çok ürüne zam olmayacağının sözünü verdi. Fiyat artırıp fırsatçılık yapanlar ise deşifre edilecek. Her yıl artan fiyatlar nedeniyle Ramazan'da zorlanan tüketici, bu yıl rahat bir nefes alacak. Sektör yetkilileri, baklagilden kırmızı ete, zeytinden pastırma ve sucuğa kadar pek çok üründe zam olmayacağını açıkladı. Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, Haziran'da kırmızı mercimekte, Temmuz'da ise buğdayda hasat zamanı olduğunu, dolayısıyla Ramazan'da 2 üründe de fiyat düşüşleri olacağını söyledi. Nohut ve fasulyede de yüzde 10'a yakın fiyat düşüşleri olduğunun altını çizen Reis, "Bu yıl fiyatlar normal seyrinde" dedi. İftarın vazgeçilmezi zeytin, pastırma ve sucukta da zam yapılmayacak. Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, "Ramazan'da zeytini tüketiciye uygun fiyatlarla sunacağız. Zeytinyağında da fiyatlarımızı artırmayacağız. Ramazan ayını kapsayan ikinci çeyrekte 10 bin tonluk satış yapmayı hedefliyoruz" dedi. Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü ise, "Ramazan'da pastırma ve sucuğun fiyatında bir artış olmaz. Besiciler ellerindeki malları çıkarmak için Ramazan'ı bekliyor. En pahalı pastırma dediğimiz sırt, bonfile pastırmanın kilosu şu an 110 lira, but pastırma ise 75 lira. Yüzde 100 dana etinden yapılmış sucuğun kilosu 45-50 lira, sucuk içinin fiyatı da 45-50 arasında değişiyor" diye konuştu. Ramazan'ın en çok tartışılan konusu ise et fiyatları. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Bülent Tunç da zam söylentilerine karşı şunları söyledi: "Ette zam yok. Bunu söyleyenler sadece fırsatçılar. Et ve Süt Kurumu 23.80 liradan kasaba et veriyor. Bu durumda eti 50 liraya satan fırsatçıdır. Üreticide et bugün 27 lira. Bunun üzerinde fiyatlara itibar etmeyin." ETİKETLER İZLENECEK Tüketici Başvuru Merkezi (TBM) Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, belirledikleri kırmızı ve beyaz et, sucuk, peynir, zeytin, bakliyat ve yemeklik yağ çeşitleri gibi en fazla tüketilen 70 kalem gıdanın fiyatını Ramazan ayı boyunca takip edeceklerini, anormal bir artış görülmesi durumunda konuyu kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi..

Ramazan yaklaşırken, sektör yetkilileri baklagilden kırmızı ete, zeytinden pastırma ve sucuğa kadar pek çok ürüne zam olmayacağının sözünü verdi. Fiyat artırıp fırsatçılık yapanlar ise deşifre edilecek.

Her yıl artan fiyatlar nedeniyle Ramazan'da zorlanan tüketici, bu yıl rahat bir nefes alacak. Sektör yetkilileri, baklagilden kırmızı ete, zeytinden pastırma ve sucuğa kadar pek çok üründe zam olmayacağını açıkladı. Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, Haziran'da kırmızı mercimekte, Temmuz'da ise buğdayda hasat zamanı olduğunu, dolayısıyla Ramazan'da 2 üründe de fiyat düşüşleri olacağını söyledi. Nohut ve fasulyede de yüzde 10'a yakın fiyat düşüşleri olduğunun altını çizen Reis, "Bu yıl fiyatlar normal seyrinde" dedi. İftarın vazgeçilmezi zeytin, pastırma ve sucukta da zam yapılmayacak. Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, "Ramazan'da zeytini tüketiciye uygun fiyatlarla sunacağız. Zeytinyağında da fiyatlarımızı artırmayacağız. Ramazan ayını kapsayan ikinci çeyrekte 10 bin tonluk satış yapmayı hedefliyoruz" dedi. Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü ise, "Ramazan'da pastırma ve sucuğun fiyatında bir artış olmaz. Besiciler ellerindeki malları çıkarmak için Ramazan'ı bekliyor. En pahalı pastırma dediğimiz sırt, bonfile pastırmanın kilosu şu an 110 lira, but pastırma ise 75 lira. Yüzde 100 dana etinden yapılmış sucuğun kilosu 45-50 lira, sucuk içinin fiyatı da 45-50 arasında değişiyor" diye konuştu. Ramazan'ın en çok tartışılan konusu ise et fiyatları. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Bülent Tunç da zam söylentilerine karşı şunları söyledi: "Ette zam yok. Bunu söyleyenler sadece fırsatçılar. Et ve Süt Kurumu 23.80 liradan kasaba et veriyor. Bu durumda eti 50 liraya satan fırsatçıdır. Üreticide et bugün 27 lira. Bunun üzerinde fiyatlara itibar etmeyin."

ETİKETLER İZLENECEK
Tüketici Başvuru Merkezi (TBM) Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, belirledikleri kırmızı ve beyaz et, sucuk, peynir, zeytin, bakliyat ve yemeklik yağ çeşitleri gibi en fazla tüketilen 70 kalem gıdanın fiyatını Ramazan ayı boyunca takip edeceklerini, anormal bir artış görülmesi durumunda konuyu kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.