Ramazan’a ‘Bütçe’ ayarı!

Gebze 29.04.2019 - 10:20, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Ramazan’a ‘Bütçe’ ayarı!

Gebze ve Darıca Belediyeleri geleneksel mahalle iftarlarını iptal etti

Her yıl geleneksel hale gelen Belediyelerin mahalle iftarları bu yıl Gebze ve Darıca’da yapılmayacak. Belediye Başkanları ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek ulaştırıp evlere konuk olacak. Çayırova ve Dilovası’nda ise Başkanların nasıl bir yöntem izleyeceği henüz netleşmedi. Gebze ve Darıca belediyeleri, önümüzdeki Ramazan ayında gelenek haline gelen mahalle iftarlarına bütçe nedeniyle farklı metotlar uygulayacak. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ve Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Ramazan ayında, Belediyelerin bütçede ki sıkıntıları ve mali disiplin içi n mahalle iftarlarını iptal etme kararı aldı. İki Başkan da bu ay ramazan ayında vatandaşların sofralarına konuk olacak. EVLERE KONUK OLACAKLAR Gebze ve Darıca’da gelenek olan geleneksel mahalle ve sokak iftarları bu yıl yapılmayacak. Bütçe de önemli bir maliyet olan mahalle iftarlarına sadece ihtiyaç sahibi aileler değil, herkes katılım gösterdiği için eleştirileri de beraberinde getiriyordu. Geçmişten gelen borçlarla uğraşan iki Başkan da bu konuda önemli bir karar alarak, yüklü bir maliyetin önüne geçtiler. Bu Ramazan da Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ve Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık vatandaşların evlerine konuk olacak. Bunun dışında tespit edilecek ihtiyaç sahibi ailelere de sponsorların desteğiyle sıcak yemek ulaştırılacak. Böylelikle Ramazan ayı hakkaniyetiyle değerlendirilecek. GÖZLER ÇAYIROVA VE DİLOVASI’NDA İki Başkanın bu önemli kararından sonra gözler Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi ve Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’e çevrildi. İki Başkan henüz Ramazan uygulaması hakkında bir açıklama yapmadı ve alınan bir karar yok. Çayırova ve Dilovası’nın geleneği devam ettirip ettirmeyeceği henüz netlik kazanmadı. Ancak önümüzde ki günlerde İki İlçe de de neler yapılacağı netleşecek.  
Gebze ve Darıca Belediyeleri geleneksel mahalle iftarlarını iptal etti

Her yıl geleneksel hale gelen Belediyelerin mahalle iftarları bu yıl Gebze ve Darıca’da yapılmayacak. Belediye Başkanları ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek ulaştırıp evlere konuk olacak. Çayırova ve Dilovası’nda ise Başkanların nasıl bir yöntem izleyeceği henüz netleşmedi.

Gebze ve Darıca belediyeleri, önümüzdeki Ramazan ayında gelenek haline gelen mahalle iftarlarına bütçe nedeniyle farklı metotlar uygulayacak. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ve Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Ramazan ayında, Belediyelerin bütçede ki sıkıntıları ve mali disiplin içi n mahalle iftarlarını iptal etme kararı aldı. İki Başkan da bu ay ramazan ayında vatandaşların sofralarına konuk olacak.

EVLERE KONUK OLACAKLAR

Gebze ve Darıca’da gelenek olan geleneksel mahalle ve sokak iftarları bu yıl yapılmayacak. Bütçe de önemli bir maliyet olan mahalle iftarlarına sadece ihtiyaç sahibi aileler değil, herkes katılım gösterdiği için eleştirileri de beraberinde getiriyordu. Geçmişten gelen borçlarla uğraşan iki Başkan da bu konuda önemli bir karar alarak, yüklü bir maliyetin önüne geçtiler. Bu Ramazan da Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ve Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık vatandaşların evlerine konuk olacak. Bunun dışında tespit edilecek ihtiyaç sahibi ailelere de sponsorların desteğiyle sıcak yemek ulaştırılacak. Böylelikle Ramazan ayı hakkaniyetiyle değerlendirilecek.

GÖZLER ÇAYIROVA VE DİLOVASI’NDA

İki Başkanın bu önemli kararından sonra gözler Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi ve Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’e çevrildi. İki Başkan henüz Ramazan uygulaması hakkında bir açıklama yapmadı ve alınan bir karar yok. Çayırova ve Dilovası’nın geleneği devam ettirip ettirmeyeceği henüz netlik kazanmadı. Ancak önümüzde ki günlerde İki İlçe de de neler yapılacağı netleşecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.