GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Ramazan öncesi Yine Ortaya Çıktılar

Ekonomi 20.04.2019 - 10:16, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Ramazan öncesi Yine Ortaya Çıktılar

Ramazan'a iki hafta kala, her sene yaşanan oyun bu yıl da sahnede. Et başta olmak üzere gıda fiyatlarında son günlerde temelsiz artış gözleniyor..

45 TL civarında seyreden kırmızı etin kilo fiyatı, 52 TL ve üzerine çıktı. Beyaz ette fiyat, 8 TL'den 11 TL'ye tırmandı. Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Vekili Osman Yardımcı, ramazan öncesi tavuk ve et fiyatlarının yükselmesine, kendilerinin de tepkili olduğunu söyledi. HER RAMAZAN ORTAYA ÇIKIYORLAR Türkiye'nin haberine göre, Osman Yardımcı "Spekülatörler yine ortaya çıktı. Aylarca zam yapmadılar, şu anda en az yüzde 20 zam geldi. 3-4 gündür fiyatların önünü alamıyoruz. Her yıl ramazan öncesinde, bu istenmeyen artış gündeme geliyor" diye konuştu. VATANDAŞA İHBAR ÇAĞRISI Tüketici dernekleri ise, özellikle kuru gıda ve bakliyatta yaşanabilecek fiyat artışlarına karşı vatandaşlara 'ihbar' çağrısında bulundu. Bu dönemde oluşabilecek haksız artışlar; 81 ilden Alo 175 Tüketici Danışma Hattı çağrı merkezine, Bakanlığa, CİMER'e iletilebiliyor. Ayrıca 'Haksız Fiyat Artışı Şikâyet Bildirimi' mobil uygulaması üzerinden, görselle birlikte şikâyet edilebiliyor. .
Ramazan'a iki hafta kala, her sene yaşanan oyun bu yıl da sahnede. Et başta olmak üzere gıda fiyatlarında son günlerde temelsiz artış gözleniyor..

45 TL civarında seyreden kırmızı etin kilo fiyatı, 52 TL ve üzerine çıktı. Beyaz ette fiyat, 8 TL'den 11 TL'ye tırmandı. Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Vekili Osman Yardımcı,  öncesi tavuk ve et fiyatlarının yükselmesine, kendilerinin de tepkili olduğunu söyledi.

HER RAMAZAN ORTAYA ÇIKIYORLAR
Türkiye'nin haberine göre, Osman Yardımcı " yine ortaya çıktı. Aylarca  yapmadılar, şu anda en az yüzde 20 zam geldi. 3-4 gündür fiyatların önünü alamıyoruz. Her yıl ramazan öncesinde, bu istenmeyen artış gündeme geliyor" diye konuştu.

VATANDAŞA İHBAR ÇAĞRISI
Tüketici dernekleri ise, özellikle kuru gıda ve bakliyatta yaşanabilecek fiyat artışlarına karşı vatandaşlara 'ihbar' çağrısında bulundu. Bu dönemde oluşabilecek haksız artışlar; 81 ilden Alo 175 Tüketici Danışma Hattı çağrı merkezine, Bakanlığa, CİMER'e iletilebiliyor. Ayrıca 'Haksız Fiyat Artışı Şikâyet Bildirimi' mobil uygulaması üzerinden, görselle birlikte şikâyet edilebiliyor.

.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.